ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

 

ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

 

 

 

 

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1978 στα Χανιά. Με το σκάκι ήρθε σε επαφή πρώτη φορά το 1989 σε ηλικία 11 ετών όταν έμαθε τις κινήσεις από ένα φίλο του οπότε και πήγε στην ομάδα του Α.Ο.Κύδων. Πρώτος του προπονητής τότε ήταν ο Βουλγαρίδης Μηνάς. Από το 1990 άρχισε να κάνει μαθήματα με τον Τσαρουχά Κώστα ο οποίος υπήρξε ο προπονητής του για τα μετέπειτα χρόνια. Ο Παύλος λοιπόν μαζί με τον Δαρμαράκη Μιχάλη και τον Καλαϊτζογλου Παναγιώτη ήταν από τους πρώτους μαθητές του Κώστα σε μια εποχή που το σκάκι στα Χανιά ήταν στα πρώτα βήματα της ανάπτυξής του.

 

Το 1991 στις απονομές του σχολικού πρωταθλήματος στο Δήμο Χανίων. Από αριστερά : Βουλγαρίδης Μηνάς πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Κ., Κατζουράκης Παύλος, Μποτωνάκη Άννα, Χαραλαμπάκη Μάγδα.
Το 1993 στο Διεθνές τουρνουά στην Κέρκυρα. Από αριστερά φαίνονται οι :
Κατζουράκης Παύλος, Βουλγαρίδου Δήμητρα, Κουβάτσου Μαρία, Βουλγαρίδου Άννα, Τσαρουχάς Κώστας και Καλαϊτζόγλου Παναγιώτης.

 

Αγωνιστική Δραστηριότητα

Αγωνίστηκε σε πολλά εσωτερικά πρωταθλήματα και σε όλα τα εφηβικά πρωταθλήματα της Κρήτης. Από το 1993 συμμετείχε σαν βασικό μέλος της ομάδας του Α.Ο.Κύδων στις εφηβικές σκακιέρες στη Β' και στην Α' εθνική κατηγορία καθως και σε όλα τα πανελλήνια εφηβικά διασυλλογικά πρωταθλήματα.Το 1994 κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο διασυλλογικό προεφηβικό και εφηβικό πρωτάθλημα μαζί με τους Γασπαράκη Γιώργο, Καλαϊτζόγλου Παναγιώτη, Δαρμαράκη Μιχάλη, Κουβάτσου Μαρία και Βουλγαρίδου Δήμητρα. Επίσης το 1997 αναδείχθηκε πρωταθλητής νέων Κρήτης

Τη χρονιά του 1998 ζήτησε μεταγραφή από τον Α.Ο.Κύδων στην Σκακιστική Ακαδημία Χανίων Δυστυχώς όμως η μεταγραφή δεν του επετράπη με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την αγωνιστική δραστηριότητα για 2,5 χρόνια μέχρι το 2000 οπότε και κατάφερε να πάει στην Σ.Α.Χ. με δικαίωμα ελεύθερης μεταγραφής. Τότε ξανάρχισε και το αγωνιστικό σκάκι συμμετέχοντας στο Πρωτάθλημα ανδρών στην Πάτρα όπου σπούδαζε σαν φοιτητής.

Από το 2000 αγωνίζεται στις ανδρικές σκακιέρες της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων και συνετέλεσε στην άνοδο και στην παραμονή της στην Α' Εθνική κατηγορία. Το 2005 πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα κάνοντας την 1η νόρμα Ομοσπονδιακού Μαιτρ.Επίσης έχει συμετάσχει σε πολλά διεθνή τουρνουά (Μάχη της Κρήτης, Κέρκυρα, Κατερίνη, Καβάλα, Ικαρία, Χαλκιδική)

Προπονητική Εμπειρία

Από το 2003 απασχολείται ως προπονητής από τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων.Συμμετείχε μαζί με τον Τσαρουχά Κώστα στις αποστολές του συλλόγου στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα και στα Παννελήνια Νεανικά Πρωταθλήματα όπου τα παιδιά έιχαν υψηλές διακρίσεις. Από τα μέσα του 2005 διδάσκει σκάκι και στα δημοτικά σχολεία στους δήμους Φρε και Πλατανιά του νομού Χανίων. Επίσης είναι αρθογράφος σκακιστικής στήλης στην εβδομαδιαία εφημερίδα 'Νέος Κήρυκας' και ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της ιστοσελίδας.

 

Γνώσεις

Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Τ.Ε.Ε. Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας και σκακιστικών προγραμμάτων, ενώ αυτή την περίοδο κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης με θέμα τον ' Έλεγχο ποιότητας και διαχείρισης του περιβάλλοντος'. Ταυτόχρονα εργάζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης ως εργαστηριακός βοηθός στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικοχημεία και φέτος μάλιστα κατέκτησε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο φοιτητικό πρωτάθλημα σκάκι.

Πιστεύει ότι το σκάκι συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που είναι σήμερα ως άνθρωπος χωρίς ποτέ να υπάρξει αυτοσκοπός στη ζωή του. Αυτά που του πρόσφερε έιναι πολλά, με σημαντικότερο τις σχέσεις συντροφικότητας που δημιούργησε με τους συμπαίκτες του. Θεωρεί τυχερό τον εαυτό του που είχε προπονητή τον Τσαρουχά Κώστα όχι μόνο για τις σημαντικές σκακιστικές γνώσεις που του έδωσε αλλά και για τις πολύ καλές στιγμές που έζησε μαζί του σαν παιδί.

 

Στο διεθνές τουρνουά της Ικαρίας το 2003. Πάνω Δαρμαράκης Μιχάλης, αριστερά : Καλαϊτζόγλου Παναγιώτης, Κατζουράκης Παύλος και ο Θεσσαλονικιός Βαφειάδης Κλεάνθης.
Μαθητής το 1995