ΑΓΝΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΓΝΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 

Γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου το 1969 στη Λάρισα. Μικρός λάτρευε την καλαθοσφαίριση και αγωνίστηκε ένα χρόνο στην εφηβική ομάδα της Ολύμπια Λάρισας. Το 1987 βρίσκεται για σπουδές στην Γιουγκοσλαβία, και συγκεκριμένα εγγράφεται στη Γυμναστική Ακαδημία του Βελιγραδίου, εγκαταλείπει όμως τις σπουδές του κατά τη διάρκεια του πολέμου και ενώ βρισκόταν στο 2ο έτος.
Κατανοεί τόσο τη Σερβοκροάτικη γλώσσα όσο και την Αγγλική.
Με το σκάκι ήρθε σε επαφή σε ηλικία 8 ετών και από τότε το αγάπησε και ασχολιόταν μαζί του έχοντας μια ερασιτεχνική σχέση χωρίς να εγγραφεί σε συλλόγους.
Το 1995 η αγορά ενός φορητού Υπολογιστή ήταν η αιτία να ξαναμπεί το σκάκι στη ζωή του, παίζει αμέτρητες παρτίδες μαζί του, μιας και βρήκε επιτέλους αντίπαλο και αυτή ήταν και η αφορμή να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το άθλημα. Το 2000 μετακομίζει στα Χανιά όπου ζει με την οικογένειά του και μια από τις πρώτες του προτεραιότητες ήταν να έρθει σε επαφή με τη ΣΑΧ και τον Κώστα Τσαρουχά ο οποίος τον μυεί στα βαθύτερα μυστικά του σκακιού. Την ίδια χρονιά εγγράφεται στην ομάδα του ΑΣΕ ΟΤΕ Χανίων στην οποία αγωνίζεται στη βασική ομάδα.
Την ίδια χρονιά επίσης αρχίζει και εργάζεται ως προπονητής σε τμήματα αρχαρίων τόσο σε δημοτικά σχολεία όσο και σε παραρτήματα της ΣΑΧ στα Κουνουπιδιανά και στον Ταυρωνίτη.
Τρία χρόνια τώρα προπονείται και διαβάζει μόνος του στο σπίτι. Στόχος του είναι εκτός από το να μεταδώσει την αγάπη του για το σκάκι στα παιδιά, και να μεταφράσει ξενόγλωσσα βιβλία, γιατί πιστεύει ότι η ελληνική βιβλιογραφία είναι φτωχή όσον αφορά το σκάκι.

 

τα ωραία νεανικά χρόνια
Ο Δημήτρης κατά τη βράβευσή του στο τουρνουά ενηλίκων