Από το διοικητικό συμβούλιο
ΑΝΕΚ LINES
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΗΣ Σ.Α.Χ.!

Την αρχή μιας νέας συνεργασίας έθεσε η ΑΝΕΚ LINES με την πολύτιμη οικονομική της υποστήριξη προς την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον αθλητισμό της πόλης μας.
Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στα Χανιά, φέρνοντας σε επαφή με το σκάκι εκατοντάδες παιδιά σε δημοτικά σχολεία, παιδικούς σταθμούς και παιδικές βιβλιοθήκες. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που απασχολούνται κάθε χρόνο ξεπερνάει τα 700 παιδιά και αυτή τη στιγμή η ΣΑΧ είναι ο μαζικότερος σύλλογος στην Κρήτη αποτελώντας μοντέλο και πρότυπο ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα έχοντας δική της ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο (http://www.chaniachess.gr/), κυκλοφορώντας δική της βιβλιογραφία για το σκάκι, όπως και ετήσιο περιοδικό με τις δραστηριότητές της.
Η πλούσια προσφορά της ΣΑΧ, η μεγάλη ανάπτυξη του σκακιού και οι μεγάλες επιτυχίες από Χανιώτες αθλητές εκτιμήθηκαν από την ΑΝΕΚ LINES η οποία και ανέλαβε την κεντρική χορηγία του συλλόγου. Η συνεργασία αυτή λύνει τα χέρια των ανθρώπων της ΣΑΧ, που πλέον θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με άλλο αέρα ώστε να φέρουν το σκάκι σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα στην πόλη μας. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ένα κοινό σημείο αναφοράς τόσο της ΑΝΕΚ LINES όσο και των ανθρώπων της ΣΑΧ ήταν η χορηγία αυτή να μην δαπανηθεί σε μεταγραφές και πρωταθλητισμό αλλά να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο Χανιώτικος αθλητισμός και να γίνουν προσπάθειες για να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους αθλητές των Χανίων, ώστε να είναι αυτοί που θα πρωταγωνιστούν στις αγωνιστικές δραστηριότητες.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Χανιώτικος αθλητισμός γενικότερα μας έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες. Ένα σημαντικό μερίδιο όμως των επιτυχιών αυτών ανήκει στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, ο οποίος δείχνει επανειλημμένα ότι στηρίζει τις προσπάθειες των αθλητών μας. Η ΑΝΕΚ LINES πρωταγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στην πολιτιστική - αθλητική και κοινωνική προσφορά του τόπου μας δείχνοντας την ευαισθησία της.