ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 206


 ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

  

ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2006

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

 Η Ε.Σ.Σ.Κ διοργανώνει το 1ο σχολικό ομαδικό πρωτάθλημα στις 12/03/06
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης.

1) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ-Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Θα διεξαχθεί στα Χανιά στο εντευκτήριο του Ο.Α.Χ. στην οδό Α. Παπανδρέου. Ώρα έναρξης των αγώνων στις 10.00. Σε δύο ομίλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Γυμνάσια) με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων.
Οι αγώνες στο ομαδικό πρωτάθλημα θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου

2) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Θα διεξαχθεί στο Εντευκτήριο της ΛΑΤΩ στον ¶γιο Νικόλαο σε δύο ομίλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Γυμνάσια) με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων.

3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Η σύνθεση των ομάδων θα είναι τετραμελής με υποχρεωτική συμμετοχή ενός τουλάχιστον κοριτσιού. Τα πρωταθλήματα αυτά θα γίνουν χωριστά για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει, πριν την έναρξη των αγώνων, στον επικεφαλής διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό, και η ήττα με 0 βαθμούς. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού (-1). Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος.

4. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει η προκήρυξη του Πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος.

5. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Πρωταθλήτριες ομάδες θεωρούνται: η πρώτη ομάδα Πρωτοβάθμιας και η πρώτη ομάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε ομίλου , δηλαδή δύο ομάδες από την Ανατολική και 2 ομάδες από την Δυτική Κρήτη.

Οι 4 αυτές ομάδες θα προκριθούν για το Πανελλήνιο ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα.. 

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι το Σάββατο 11/3/06 στον έφορο αγώνων της Ε.Σ.Σ.Κ κ. Καζάκο Ιάκωβο στο τηλ. 6976867455 ή Φάξ 2821041465 ή email manoskaz@cha.forthnet.gr