Σκακιστική Ανασκόπηση 2005


Ιανουάριος 2005

8ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων
Με μεγάλες επιτυχίες για τους Χανιώτες σκακιστές ξεκίνησε το νέο έτος. Συγκεκριμένα στη Δράμα η Μαρκαντωνάκη Χαριτωμένη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος κάτω των 20 ετών ενώ ο Φραγκάκης Στράτος και Σανδαλάκης Άγγελος μετά από αγώνες μπαράζ κατέκτησαν την 2η θέση στις κατηγορίες κάτω των 18 και 20 ετών αντίστοιχα.

Μάρτιος 2005

Πανελλήνιο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2005
Από 24 έως 27 Μαρτίου έγινε στην Ερέτρια το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα 2005 όπου συμμετείχαν από όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας πάνω από 600 παιδιά! Στους προκριματικούς αγώνες που έγιναν ανά περιφέρεια εκτιμάται ότι αγωνίσθηκαν πάνω από 3000 παιδιά! Στην τελική φάση έλαμψαν τα Χανιωτάκια με τις επιτυχίες τους και έτσι η Μαρκάκη Σοφία, η Μαρκάτου Μαριλένα, ο Καζάκος Μάνος η Τσαρουχά Μαριάνθη και η Χριστοδουλάκη Τόνια αναδείχτηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος στις κατηγορίες τους.

Απρίλιος 2005

1ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα.-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ!
Πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 28 Απριλίου στη Χαλκιδική το 1ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού με 196 συμμετοχές από 19 διαφορετικές χώρες. Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα σημείωσε ο σκακιστής της ΣΑΧ Καζάκος Μάνος ο οποίος τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία κάτω των 10 ετών! Σημαντικές επιτυχίες επίσης η 2η θέση της Χριστοδουλάκης Τόνιας, της Χναράς Μαρίας Δανάης και η 3η θέση του Λιοδάκη Κων/νου.

Ιούνιος 2005

Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα 2005
Πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούνη στην Ερμιόνη και συμμετείχαν 258 αγόρια και 101 κορίτσια από όλη την Ελλάδα. Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης ήταν η παρουσία των αθλητών της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων οι οποίοι συγκέντρωσαν 3 χρυσά και 3 αργυρά μετάλλια! Αναλυτικά οι Χανιώτες αθλητές που διακρίθηκαν ήταν οι εξής: Φραγκάκης Στράτος Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία κάτω των 16 ετών, Καζάκος Μάνος Πρωταθλητής κάτω των 10 ετών, Μαρκάκη Σοφία Πρωταθλήτρια κάτω των 8 ετών. Χριστοδουλάκη Τόνια 2η κάτω των 12 ετών, Λιοδάκης Κων/νος 2ος κάτω των 10 ετών, Ναούμ Σπύρος 2ος κάτω των 8 ετών. Φραγκάκη Μαρία 3η κάτω των 12 ετών, Σταυριανάκης Γιάννης 3ος κάτω των 16 ετών.

 

Αύγουστος 2005

Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μια νέα μεγάλη διεθνή επιτυχία από Χανιώτη αθλητή είχαμε τον Αύγουστο. Στο Μιούρεκ της Αυστρίας διοργανώθηκε για 3η χρονιά το Πρωτάθλημα παικτών Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο σκακιστής της ΣΑΧ Λιοδάκης Κων/νος μετά από εκπληκτική εμφάνιση ισοβάθμησε στην 1η - 2η θέση.

Δεκέμβριος 2005

Κύπελλο Φιλίας Κρήτης
Με τη συμμετοχή 20 ομάδων από την Κρήτη διεξήχθη το κύπελλο Φιλίας στο Ηράκλειο. Την 1η θέση κατέκτησε η ΣΑΧ 2ος ο ΟΑΧ και 3η η ομάδα του Κύδωνα.

Πανελλήνιο Εφηβικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα
Με μία άλλη μεγάλη Χανιώτικη επιτυχία έκλεισε η αγωνιστική δραστηριότητα τη φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Εφηβικό διασυλλογικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στα Χανιά Πρωταθλήτρια ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε ο Α.Ο. Κύδων πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση. Τη δεύτερη θέση πήρε η ομάδα της Καβάλας και την τρίτη η Νίκαια.