ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ
 

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

 ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΠΟΤΕ!
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ!!

   

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΕ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΑΧ

1η ΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΝΕΑΡΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΜ

Και η επιβρβευση σε μα πρωτγνωρη διαδρομ!

ταν οι επιτυχες δεν χουν ρια!  ταν το θος, οι αρχς ξεπερννε κθε ριο!

Πντα μουν περφανος για την ενασχλησ μου με το σκκι! Με την ενασχλησ μου με τα παιδι σε να παιχνδι ντονα ψυχολογικ, που μου νοιγε πειρα μονοπτια, που μου δινε τη δυναττητα να εξερευν χαρακτρες, να διακρνω αδυναμες, να ανακαλπτω ιδιαιτερτητες και χαρσματα! Να προσπαθ να περιορσω τις αδυναμες, να φιλτρρω τα κακς κεμενα και να προωθ κρυμμνες δυνμεις που δεν χουν ακμα ανακαλψει, αλλ πρτα απ’ λα να βελτινω τον διο μου τον εαυτ να μαθανω απ’ αυτ, να μην με αφνουν να ξεχσω ποτ πως τα παιδι εναι γραφος πνακας, καθαρ και απροσπλαστα απ μικρτητες τσι να μπορ να το διδξω, να το εμφυσσω σ’ να κσμο μοναδικ που παρλο που εκε προχωρς μνος σου, τη δναμη στη δνουν οι λλοι γρω σου, οι συμπακτες σου, η ομδα σου! Θεωρ το πρασμ μου απ το χρο του σκακιο να μοναδικ σχολεο στην προσωπικ μου ζω. Και σγουρα μσα σε λα αυτ τα χρνια υπρχαν παιδι που φησαν το στγμα τους, που σε εντυπωσαζαν χι μνο για τις σκακιστικς τους ικαντητες αλλ κυρως για τα χαρσματα του χαρακτρα τους και νιωθα περφανος ττε που ταν μαθητς μου, που κοντ τους μθαινα και εγ ακμη περισστερα! Κπως τσι αισθνομαι (και διατυπνοντς το σο πιο σεμν γνεται προσπαθντας να μην αλλοισω το φος του Νικλα)  το πρασμ του απ το χρο του σκακιο. να πρασμα που επηρασε γενικτερα λους σους τον χουν γνωρσει.

σα και να ειπωθον για το θος του εναι μηδαμιν. ταν απ την παιδικ ως την ενλικη ζω του το μνο που σου μνει σαν ασθηση και σαν ουσα εναι μα πρωτοφανς ακεραιτητα στις κινσεις και στις επιλογς  του.

Εχαμε τη χαρ και νιθουμε την ευχαρστηση εδ και 10 χρνια να παρακολουθομε ναν σκακιστ να τιθασεει λους τους  ττλους, να κνει λματα και χι απλ βματα τσο σκακιστικ σο και μαθησιακ. Και πανω απ λα αυτ να παραμνει ο διος ο δικς μας Νικλας!

Αξζει εδ να προσθσουμε τα σχλια του κ. Γιννη Μαρκαντ, Γυμνασιρχη απ το Πειραματικ Γυμνσιο του Πανεπιστημου Κρτης που και φοτησε ο Νικλας.

Ο αγαπημνος μας Νικλας πρασε τρα χρνια στο Πειραματικ Γυμνσιο του Πανεπιστημου Κρτης και τον θυμμαστε με χαρ, συγκνηση και ευγνωμοσνη. Πρα απ τις αδιαμφισβτητες ικαντητς του σε λα τα μαθματα διακρθηκε και για τις αρετς του χαρακτρα του. Κοινωνικς, προσηνς, ευγενικς με μα λεπτ ασθηση του χιομορ. Αντιμετπιζε λα τα θματα με ψυχραιμα και ιδιζουσα ωριμτητα. Εχομαι στη ζω του να πετχει πολλ ρου – ματ σε λες τις προκλσεις του κοινωνικο και ιδιωτικο βου. Εμαι ββαιος τι η παρουσα του δεν θα εναι en passant, αλλ θα σημαδψει με καθοριστικς επινοσεις τις επιστμες, που θα ακολουθσει. Καλ επιτυχα Νικλα Θεοδρου.

Με πολλ αγπη, εκ μρους των καθηγητν σου

Ο Διευθυντς του Π.Γ.Π.Κ.

Γιννης Μαρκαντς 

 Και συνεχζουμε με τα σχλια του κ. Φωτεινκη Γεργιου Λυκειρχη του Πειραματικο Λυκεου του Πανεπιστημου Κρτης

Ο Νικλας Θεοδρου φοτησε στο Πειραματικ Λκειο του Πανεπιστημου Κρτης το διστημα 2015-18.  Σε λη τη σχολικ του πορεα επδειξε σοβαρτητα εργατικτητα και εξαιρετικ οξνοια, εφδιο στο οποο φυσικ συντλεσε στα μγιστα η πολχρονη ενασχλησ του με το σκκι. Αποτλεσμα αυτν ταν οι ριστες επιδσεις του και στις τρεις τξεις του Λυκεου με βαθμ προαγωγς και απλυσης 19,6 εν πρτευσε και στις Πανελλνιες μεταξ των συμμαθητν του γρφοντας πνω απ 19 σε λα τα μαθματα των θετικν επιστημν.

Στην Γ Λυκεου τον δδαξα αυτοπροσπως και μπορ να πω τι ταν λιγομλητος και πντα ευγενικς τσο προς εμνα σο και προς τους συμμαθητς του πρθυμος πντα να απαντσει και με σημαντικς παρατηρσεις απ μρους του που βοηθοσαν την πορεα του μαθματος. Να τονσω δε τι την ιδιατερη σημασα της προσπθειας για την προετοιμασα στις Πανελλνιες εξετσεις παρτι γνριζε απ νωρς τι εχε γνει δεκτς σε Αμερικνικο Πανεπιστμιο – δεγμα της σωστς νοοτροπας του. 

 Ο διευθυντς του Πειραματικο Λυκεου

Φωτεινκης  Γεργιος

 Ο 18χρονος Νικλας Θεοδρου δεν σταματ να μας εντυπωσιζει, δεν σταματ να μας εκπλσσει, δεν σταματ να μας κνει περφανους!!!!

Θυμμαι ακμη την πρτη του φορ που ρθε στο σλλογο του ΣΚΟΡ, να παιδ μλις οκτ χρονν με μα απστευτη ωριμτητα. Μα απστευτη προσλωση σ’ αυτ που κανε, που μετροσε την κθε του κνηση, το κθε τι που θα λεγε. Δεν πρασαν δο μνες ταν πρτεινα στους γονες του, πως πρπει να παρακολουθε και το επμενο τμμα με τα πιο προχωρημνα παιδι, γιατ εκε ταν η θση του… Προσωριν ββαια, γιατ τα λματα ταν ττοια που σε πολ σντομο χρονικ διστημα ο Νικλας πρεπε να αλλξει πλι τμμα…

 Οι επιτυχες του διαδχονταν η μα την λλη σε κθε αγωνιστικ του παρουσα! Πανελλνιοι ττλοι! Διεθνες επιτυχες! Πρτες θσεις σε Διεθν τουρνου πρωτγνωρα για Ελληνικ δεδομνα απ ναν αθλητ τσο μικρς ηλικας!  Ξεκινντας απ το 2009 ταν μλις να χρνο μετ το ξεκνημ του κατακτ την πρτη θση στο Πανελλνιο σχολικ Γ δημοτικο αλλ και την 1η θση στα Πανελλνια Νεανικ κτω των 10 ετν, στη συνχεια σαρνει λους τους ττλους, κτω των 12 ετν δο φορς, κτω των 14 ετν δο φορς, κτω των 16 ετν το 2015 στην τελευταα παρουσα σε Πανελλνιες διοργανσεις! 1η θση με την Εθνικ μας ομδα στη Βαλκανιδα. 9η θση στην πρτη παρουσα στο Πανευρωπακ Πρωτθλημα. Δο φορς πρωταθλητς Ελλδος με την ομδα της ΣΑΧ στο Πανελλνιο Διασυλλογικ Πρωτθλημα Παδων – Κορασδων αλλ μη ξεχνμε και τις μεγλες επιτυχες του επ πανσχυρων σκακιστν GM σε πρα πολ νεαρ ηλικα που πντα τους αντιμετπιζε στα σια γιατ αυτς τις αρχς διδχτηκε απ το σπτι του. Ενδεικτικ αναφρουμε ορισμνους αντιπλους του που εχαν την ¨ατυχα¨ να τον αντιμετωπσουν… Sethuraman 2645, Saric 2618, Pashikian 2603, Ernst 2545, David 2578, Nevednishy 2549, Bogosavljevic  2520, Pap 2514, Baron 2530 κλπ. κλπ…

Σε ηλικα μλις 16 ετν κατακτ τον ττλο του Διεθν μαιτρ και παρλληλα γνεται ο νεαρτερος λληνας που χει κατακτσει τον ττλο αυτ. Στοιχεα που τον καθιστον με διαφορ τον καλτερο σκακιστ που αναδεχτηκε στο νησ μας σε λη την ιστορα του Ελληνικο σκακιο!

Το 2014 γινε η μετακμιση του Νικλα απ τον Σλλογο του ΣΚΟΡ στον ¨αδερφικ¨ σλλογο της Σκακιστικς Ακαδημας Χανων. Θεωρ εδ πολ σημαντικ να περιγρψω να περιστατικ που γινε σε σχση με την αλλαγ και την επιλογ του προς την ΣΑΧ.

¨ταν Ιονιος του 2014 μετ απ μα λλη Πανελλνια νκη του Νικλα που μιλοσα με την μητρα του την Φωτειν και μου μετφερε πως ο Νικλας θα θελε να αγωνιστε σε ομδα της Α εθνικς. Της εξγησα ττε την επιθυμα μου να παξει στη ΣΑΧ αλλ και την λογικ του συλλγου που δεν μας επτρεπε να υπρχουν χρηματικς απολαβς. Και φυσικ πως κθε επιθυμα του Νικλα εναι απλυτα σεβαστ και πρα ως πρα κατανοητ.

Η ζτηση ββαια και οι προσφορς για ναν πακτη σαν τον Νικλα, για ναν χαρακτρα σαν το Νικλα αδιαμφησβτητα ταν πολλς κτι που και εγ ο διος δχτηκα ττε απ ομδα της Αθνας για την μεταγραφ του. Το αποτλεσμα ταν να δεχτ τηλφωνο να μνα μετ απ τη μητρα του που μου λεγε τι ο Νικλας παρ τις προτσεις που υπρχουν προτιμει να ρθει στη ΣΑΧ στο περιβλλον και στα παιδι που γνριζε χωρς χρματα! Σγουρα ταν μα ενργεια, και μα απφαση που εμνα μεινε ανεξτηλη μσα μου και που ειδικ στις μρες μας που οι καννες και οι αρχς που επικρατον στην κοινωνα μας εναι εντελς διαφορετικς…¨

Και θα το θεωροσα αδικαιολγητη παρλειψη σ’ αυτ το σημεο να μην αναφερθ στο ρλο του Πνου και της Φωτεινς στη

Η Φωτειν με τον Πνο χαμογελαστο και περφανοι καμαρνουν την πορεα του Νικλα

διαμρφωση του Νικλα!!! Με γονες που η συζτηση και η επεξγηση προς τον Νικλα σαν να εν δυνμει ξεχωριστ ενλικο απ μικρ ηλικα ταν λοι εμες αγανακτομε, χουμε γνμη ακμα και για κτι που δεν ξρουμε πως το σκκι. πειρες οι φορς που χω συναντσει γονες να λειτουργον σε αντιδιαμετρικ αντθετα με τις αξες και τα κλασικ πρτυπα χαρακτρα ενς σκακιστ μνο και μνο σε μα εφμερη επιτυχα!! Για να περηφανευτον εκενοι και ας χει το παιδ τους μα εφμερη επιτυχα!. Για να περηφανευτον εκενοι και ας χει το παιδ τους εκλβει τα λθος μηνματα.

Εδ μως τα πργματα εναι εντελς διαφορετικ! Ο Πνος και η Φωτειν επνδυσαν στην απλυτη επικοινωνα, στην απεριριστη συζτηση και λη η στση τους δειχνε στο Νικλα το μοναδικ μονοπτι που οδηγε στη λεωφρο. Στην λεωφρο μιας ζως που οι δυναττητες σο απεριριστες και να εναι, τα χαρσματα σα πολλ και να χεις θα πρπει πντα να συνοδεονται απ την ρεμη δναμη των αξιν και του θους.

Στην περπτωσ μας ββαια δεν μπορες να μιλσεις για αφανες ρωες, μιλς για ξεχωριστος, ιδιατερους ανθρπους που δικαινουν το ρλο του γονιο σ’ να κσμο που λα εναι υπ αμφισβτηση και υπ κατρρευση. Και ββαια μεγαλουργον σ’ να Νικλα με σπνια υπσταση!!

Περιζτητος στους  σκακιστικος κκλους δχεται προτσεις δελεαστικς ουκ ολγες φορς.

Δεν ακροβατε ποτ, δεν αμφιβλλει  ποτ, δεν αναρωτιται καν.

Σβεται την σταθερ του και  προχωρει πνω σ’ αυτν. Για τον ολοκληρωμνο χαρακτρα του τα προσχματα, οι δικαιολογες, οι αμφισβητσεις εναι γνωστα μονοπτια. Οι επιλογς του τον δικαινουν, το θος του τον ξεχωρζει και η πρταση που αλλζει την ζω του ρχεται. Και ο Νικλας την κνει δεκτ. Δεν τον σταματνε οι προσπθειες αλλ οτε και η επιτυχα του στις πανελλνιες  φυσικ.

Και ο Νικλας συνεχζει… πντα με μα ησυχα - ηρεμα στις κινσεις του δεν περνοσε απαρατρητος απ πουθεν εντς και εκτς συνρων. Και γνεται απαρατητος στους καλτερους. Η πρταση που δχτηκε απ το Αμερικνικο Πανεπιστμιο ST. Luis να συνεχσει τις σπουδς του εκε με πλρη υποτροφα ταν μα μικρ επιβρβευση των προσπαθειν του και του πλοσιου ταλντου του. Γιατ αυτ ταν που του ξιζε και να σου ευχηθομε μια ζω γεμτη, μια ζω που θα καλπτει τις αξες σου, τα θλω σου, τα μπορ σου. Κι εναι τσα πολλ αυτ τα μπορ που κανες μας δεν μπορε να φανταστε  πσο ψηλ θα το τερματσεις.

δη με το ξεκνημα ακμη της νας του ζως, για λλη μια φορ, εντυπωσιζει! Στις πρτες τσσερις διοργανσεις Rapid και Blits που συμμετεχε ανμεσα σε πανσχυρους αντιπλους που πρα πολλο ξεπερνοσαν το 2600 ΕΛΟ κατφερε να βγει πρτος και στις τσσερις! Η επιβρβευση ταν να επιλεχθε και να συμπεριληφθε στην πρτη ομδα του Πανεπιστημου για να συμμετσχει στο Κολεγιακ πρωτθλημα Αμερικς!

Συγχαρητρια Νικλα και να ξρεις νιθουμε περφανοι και απλυτα δικαιωμνοι, για την πορεα σου για τη δναμ σου να αναδειχτες απ να μικρ σκακιστικ και γεωγραφικ μρος, να ξεπερσεις οποιεσδποτε προκαταλψεις και δυσκολες και να κατακτς τη θση που σου αξζει στη διεθν Ελτ του σκακιο.

σο ψηλ κι αν φτσεις σα κι αν κατακτσεις εμες  γνωρζουμε τι ο Νικλας θα εναι  πντα   το παιδ  που ηξρε να μας  παροτρνει και να μας δεχνει  τα μονοπτια των αξιν και του θους απ την νηπιακ του ηλικα.

Ευχαριστομε Νικλα και φτσε σο πιο ψηλ μπορες, φτσε που δεν μπορες…….

 

  και σαν επλογο να προσθσουμε τα σχλια του κ. Πελαντκη Γιργου Πρεδρο του ΣΚΟ Ρεθμνου.

ταν μου ζητθηκε να γρψω λγα λγια για τον Νικλα Θεοδρου αισθνθηκα αμηχανα, τι να πρωτογρψω χωρς να ενοχλσω για τον Νικλα, που στο πρσωπ του αποκτ νημα η λξη μετριοφροσνη.

Τον Νικλα τον κουγα εν μουν μλος του Δ.Σ. του Σκακιστικο Ομλου Ρεθμνου (ΣΚ.Ο.Ρ.) ως να παιδ του ομλου μας ιδιατερα χαρακτηριστικ που πολ γργορα διαμορφνεται σε πρωταγωνιστ και στριγμα της ομδας του ΣΚΟΡ. Η μεταγραφ του σε ομδα αντερης κατηγορας της ΣΑΧ δημιοργησε δυσαναπλρωτο κεν στην Σκακιστικ ομδα του Ρεθμνου.

Για τον ΣΚ.Ο.Ρ. ο Νικλας Θεωδρου αποτελε να σημεο αναφορς, τον θεωρε πντα να δικ του παιδ και παρακολουθε με καμρι τις προδους του τσο στις σκακιστικς του επιδσεις σο και στις επιστημονικς του αναζητσεις.

Γιργος Πελαντκης,  Πρεδρος ΣΚ.Ο.Ρ. 

  

Παρακτω μπορετε να παρακολουθσετε μα φωτογραφικ ανασκπηση απ την σκακιστικ διαδρομ του Νικλα

2008
ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 2008
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ
και οι επιτυχες ξεκιννε! 1ος στο Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης στην Β Δημοτικο. Δεξι του 2ος ο Ονταμπασδης ρης και 3ος ο Ανδρου Μιχλης και ο Βαρβερκης Γιργος. Στα κορτσια 1η η Φιλοξνη Δανη, 2η Μαυριγιαννκη Ελεννα και 3η η Κληρονμου ρ.
ΡΕΘΥΜΝΟ 2008
ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η παιδικ ομδα του ΣΚΟ Ρεθμνου με τα μετλλι τους απ δεξι: Αρχοντκης Χρστος, Θεοδρου Νικλας, Αναγνωστκης Χαρλαμπος, Αποστολκης Αντνης, Γαγνης Λευτρης και Κλειδς Παντελς
2009
 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2009 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
2009 Δεξι ο Νικλας Πρωταθλητς Ελλδος κτω των 10 ετν δπλα του ο Μπλας Αθανσιος, 3ος ο Χαριζπουλος Ιωννης, Παπαδπουλος Αργρης .
Αθλητς της ΣΑΧ και ΣΚΟΡ με τα κπελλ τους μετ τις απονομς.
2009 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ
Αριστερ ο Νικλας με το κπελλο της 1ης θσης στο Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης Γ Δημοτικο. Δπλα του ο Σταρος Φυντριλκης, Ονταμπασδης ρης, Καλυκκης Νκος, Ανδρου Μιχλης, Μαθιουλκης Γιργος,  Βαρβερκης Γιργος Παπαμιχελκης Αντνης, Φιλοξνη Δανη και Μανωλακκη Χριστνα
2009 ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ο Αντιδμαρχος Ρεθμνου κ. Αναγνωστκης με τους νικητς του Παγκρτιου Μαθητικο Πρωταθλματος απ αριστερ 1ος ο Νικλας, 2ος Τσιχλς Χρστος, 3ος Ανδρου Μιχλης, 1η Φιλοξνη Δανη, 2η Μανωλακκη Χριστνα και 3η Καλοχριστιανκη Αναστασα
2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Και για να κλεσει ο κκλος, 9 στα 9 ο Νικλας και 1η θση στα Πανελλνια Μαθητικ Πρωταθλματα! Δπλα του η Αβραμδου Αναστασα 1ος κορτσι και 2η στη γενικ, και αριστερ στη 2η θση η Τανανκη Ειρνη και 3η η Τσολακδου Σταυρολα δεξι 3ος ο Κουσκοτης Αλξανδρος
2009 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Μλις 9 ετν και 2η θση στο Διεθνς Τουρνου Ρεθμνου στην κατηγορα κτω των 12 ετν. 1ος αριστερ Ναομ Σπρος και 3ος δεξι Αγναντς Αλξανδρος
και απ αριστερ ο Πνος Θεοδρου με τον Σφη Ανετκη και τον Σερντεδκι Νκο δεξι που βοηθοσανε στη διεξαγωγ της διοργνωσης.
2010
2010 - 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
να χρνο μετ στο Διεθνς Τουρνου Ρεθμνου οι δο συμπακτες Θανσης Σερντεδκις και Νικλας μετ το τλος της παρτδας τους.
Ο Παγκσμιος Πρωταθλητς Μπρις Σπσκυ παρν σε λη τη διρκεια του τουρνου εδ σε αναμνηστικ φωτογραφα με τον Νικλα και τον Σπρο.
2010 - ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ Β ΕΘΝΙΚΗΣ

Με τους συμπακτες του στην ομδα του Ρεθμνου
2010 - ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ
και μη ξεχνιμαστε σο αγωνιζμαστε πρτοι θα βγανουμε! Εδ στην Δ Δημοτικο
2010 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
λλη μια πρωτι για τον Νικλα στο Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα. Δπλα του ο Γιργος Καδινης
και η αναμνηστικ φωτογραφα που ακολουθοσε που πακτες προπονητς της ΣΑΧ - ΣΚΟΡ με τα τρπαι τους
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010 -
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Πνω ο Νικλας στο χρο αγνων και κτω η αποστολ της ΣΑΧ - ΣΚΟΡ στο Πανευρωπακ Πρωτθλημα που διεξχθη στην μορφη Θεσσαλονκη
2010 - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ο Δμαρχος Ρεθμνου κ. Μαρινκης Γιργος με τους νικητς του σκακιστικο Φεστιβλ Ρεθμνου. απ αριστερ Θεοδρου Νικλας, Αναγνωστκης Χαρλαμπος, Αποστολκης Αντνης, Αρχοντκης Χρστος, Παπαδσηφος Μανοσος και Μαθιουλκη Ιωννα
2010 - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΑΧ
Απ το Χριστουγεννιτικο πρωτθλημα που διοργνωσε η ΣΑΧ
2011
2011 - ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ Β ΕΘΝΙΚΗΣ
να χρνο μετ ο Θανσης δεν πτοεται και συνεχζει να το καλλιεργε... Ο Νικλας με νο ¨λουκ¨ αλλ με ουρτσα που δεν φανεται και δεξι ο Χαρλαμπος σταθερ αξα!
2011 - ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Που να οφελετε η μεγλη προσλωση? Στη θση στην παρουσα της Ανθς που φανεται να κοιτει απορημνη....
Πντως η προσλωση εχε τα αγωνιστικ της επακλουθα... 1ος κτω των 14 ετν και δπλα του ο Σπρος Ναομ και ο Αργρης Παπαδπουλος με τον προπονητ τους Τσαρουχ Κων/νο.
ναι αλλ δεν φτανε το παραπνω αλλ και 1ος Ρεθυμνιτης πακτης με τον Θανση 2ο. Αριστερ η Πρεδρος του ΣΚΟΡ κ. Παυλδου Σαα
τελικ παραταν μεγλη η προσλωση ¨α ρε Ανθ τι κνεις και κθεσαι δπλα του!" και 3η βρβευση στον Νικλα και στον Γιννη Σταυριανκη απ τον Γιργο Ναομ αλλ το γιατ πρπει να ψξω τα αρχεα για να το βρω...
2011 - ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ
και ξαν ο κκλος επαναλαμβνεται... 1η θση στο Σχολικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης, δπλα του ο Μαθιουλκης Γιργος, Ονταμπασδης ρης, Παπαδαντωνκης Αντνης, Σαμπρς Κυρικος, Φιλοξνη Δανη, Μανωλακκη Χριστνα και Φραγκιουδκη Ουρανα.
2011 - ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
και ξαν με το κπελλο στο Παγκρτιο αυτ τη φορ. Αριστερ του ο Μαθιουλκης Γιργος, δεξι του στη 2η θση ο Βιτσαξκης  Νικλας και 3ος ο Καδινης Γιργος. Απ πσω η Πρεδρος του ΣΚΟΡ κ. Παυλδου Σαα. Στα κορτσια 1η η Φιλοξνη Δανη, 2η η Στρατγη Ευαγγελα και 3η η Βασιλεου Αιμιλα.
  ΧΑΛΚΙΔΑ 2011 - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η Σταυρολα αρχζει να ¨βρυχται!¨ 1η στη γενικ και 1ο κορτσι, δπλα του ο Νικλας στην αμσως επμενη θση, 3ος ο Κκκαλης Χαρλαμπος, Πσογλου Αικατερνη και η Δονη Μαρα,
ΧΑΝΙΑ 2011 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ
Ο Νικλας δεν επαναπαοταν στα εκολα και συνθως αγωνιζταν στις προκριματικς φσεις που γινταν στα Χανι. Εδ στην κατηγορα κτω των 18 ετν αντιμετωπζει τον Αλευρκη Μιχλη και δπλα του εναι ο Παπαδογιννης Σεβαστιανς και ο Λιοδκης Κωνσταντνος
2011 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ
Ο Νικλας με το κπελλο του Πρωταθλητ Ελλδος κτω των 12 ετν. Δπλα του ο Μπλας Αθανσιος, Τσρος Φραγκσκος Βλσιος, Κελρης Ανδρας, Καλφωνος Παναγιτης και Κορνιτης Φλιππος.
και η καθιερωμνη φωτογραφα με τους πακτες συνοδος και προπονητς της ΣΑΧ - ΣΚΟΡ μετ τις απονομς των επθλων.
2011 ΑΛΜΠΕΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ -  ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 
9η θση για τον Νικλα στο Πανευρωπακ πρωτθλημα που διεξχθη στην Αλμπνα της Βουλγαρας
2011 ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΠΥΡΟ ΣΚΕΜΠΡΗ
Ο Νικλας στο βθος αντιμετωπζει σε αγνα σιμουλταν τον πολυπρωταθλητ Ελλδος Σπρο Σκμπρη
2012
2012 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β ΕΘΝΙΚΗΣ
2012 ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

και οι βραβεσεις συνεχζονται για τον Νικλα. 1ος Πακτης κτω των 12 ετν απ το μλος ττε και Νυν Πρεδρο του ΣΚΟΡ κ. Πελαντκη Γιργο
και 1ος Ρεθυμνιτης πακτης με την Πρεδρο του ΣΚΟΡ κ. Παυλδου Σαα

Απ τους νυκτερινος αγνες Μπλιτς στην Παλι πλη του Ρεθμνου
Σαα και Φωτειν χαλαρνουν κατ τη διρκεια των αγνων.
2012 ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
1ος κτω των 12 ετν στο Διεθνς Τουρνου της Παλαιχωρας. Δεξι ο φορος της ΣΑΧ κ. Πετρκης Σφης
Η ομδα Μπλιτς στο τουρνου της Παλαιχωρας με τον Δμαρχο κ. Δερμιτζκη Γιργο αριστερ η Αγγελικ στις ομορφες της!
και η ομδα... Νικλας, Παπαδπουλος Γιργος, Κελρης Ανδρας και Παπαδπουλος Αργρης
2012 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
λλη μια 1η Πανελλνια θση για τον Νικλα. Αριστερ του 2ος ο Δνης Χρυσοβαλντης και δεξι του 3ος ο Δρακουλκος Γρηγρης. Πιο δεξι η Εα Βλαχκη βασικ πακτρια της ομδας του ΣΚΟΡ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 2012 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
      
6η θση για την Εθνικ μας ομδα στην Ολυμπιδα Σκακιο κτω των 16 ετν στην Κων/πολη. Απ αριστερ Τσαρουχς Βασλης, Λαδπουλος Δημτρης, Καλογριδκης Γιργος, Τζορμπατζγλου Θδωρος, Παπασημακπουλος Αλξανδρος, Θεοδρου Νικλας και Σπρος Ναομ.
ΙΚΟΝΙΟ 2012 ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
λλη μια Διεθν συμμετοχ του Νικλα με την εθνικ ομδα στο Ικνιο της Τουρκας. Την ομδα απαρτζανε ο Σταμτης Κορκουλος, Σπρος Ναομ, Θεοδρου Νικλας και Παπαδπουλος Γιργος. Συνοδο - Προπονητς ταν ο Τσαρουχς Κστας και ο Γιννης Συμεωνδης
2013
ΚΑΝΤΑΝΟΣ 2013
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ
και για λλη μια χρονι ο κκλος επαναλαμβνεται και ο Νικλας σταθερ στην πρτη θση. 2ος ο Ονταμπασδης ρης, 3ος ο Φυντριλκης Σταρος και ο Φραγκιαδκης Γιννης. 1η Φιλοξνη Δανη και 2η η Παπαδοκοκολκη Μαρα.
2013 ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η Αντιπεριφερειρχης Ρεθμνου κ. Λιον με τους νικητς του Παγκρτιου Μαθητικο Πρωταθλματος. Απ δεξι ο Νικλας, Φυντριλκης Σταρος, Καδινης Ικωβος, Βασιλεου Αιμιλα, Φιλοξνη Δανη και Στρατγη Ευαγγελα
ΠΑΝΑΚΡΟΝ 2012
λλη μα πρτη θση για τον Νικλα σε να πολ ωραο τουρνου που διοργνωσε ο ΣΚΟΡ στο ΠΑΝΑΚΡΟΝ. 2ος ο Σπρος Ναομ και 3ος ο Σεβαστιανς Παπαδογιννης
2013 ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥκαι πλι βραδυν τουρνου Μπλιτς στην Παλι πλη του Ρεθμνου. Αριστερ ο Πρωταθλητς Ελλδος Σπρος Σκμπρης
2013 ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ  ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ
λλη μια συμμετοχ και λλη μι δικριση για τον Νικλα. 1ος πακτης κτω των 16 ετν.
2013 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
και ξαν Πρωταθλητς Ελλδος κτω των 14 ετν. 2ος Κελρης Ανδρας και 3ος Κορνιτης Φλιππος
και η καθιερωμνη φωτογραφα με λους τους αθλητς της ΣΑΧ - ΣΚΟΡ μετ τις απονομς
ΑΡΣΕΝΑΛΙ 2013 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
Ο Αντιπεριφερειρχης Χανων κ. Βουλγαρκης Αποστλης μαζ με πακτες προπονητς και παργοντες της ΣΑΧ
 ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 2013
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Η Ελληνικ αποστολ στα Πανευρωπακ Νεανικ Πρωταθλματα που διεξχθησαν στη Budva του Μαυροβονιου
2014 ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ 2014
Και πλι πρτος...
2014 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
και πλι Πρωταθλητς Ελλδος κτω των 14 ετν. Δεξι του 2ος ο Αλεξιδης Χρστος και αριστερ του 3ος ο Δρακουλκος Γρηγρης.
ΡΙΓΑ 2014
Το ξεκνημα του ταξιδιο με προορισμ την Ργα και το πανσχυρο Διεθνς Τουρνου που διεξγεται εκε. Εδ μαζ με τον Σταρο Φυντριλκη στην πρωτεουσα της Λιθουανας το Βλνιους
και πριν απ τους αγνες προπνηση στο ¨σημδι¨

μερικς εικνες απ τη χρα του Παγκσμιου Πρωταθλητ Μσα Ταλ
και η συμμετοχ σε να πανσχυρο τουρνου!
 ΧΑΝΙΑ 2014 - ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Πρωτθλημα αλληλεγγης επαμε Νικλα! Δεξε και εσ λγη... παντο πρτος?
2015
   
    Κπελλο  -  Παλαιχωρα  -  Α Εθνικ
2015 ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΡΗΤΗΣ
Στην πνω φωτογραφα ο Νικλας με τον Νκο Καλση στον τελικ του Κυπλλου.
Κτω οι αθλητς της ομδας της ΣΑΧ με τον Αντιδμαρχο Πλατανι κ. Δασκαλκη Νκο κυπελλοχοι Κρτης
2015 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Πακτες της ομδας της ΣΑΧ στο διασυλλογικ πρωτθλημα Α εθνικς κατηγορας
2015 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Η νεανικ ομδα της ΣΑΧ Πρωταθλτρια Κρτης
2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Ο Νικλας με την ομδα της ΣΑΧ Πρωταθλητς Ελλδος στο Διασυλλογικ πρωτθλημα Παδων Κορασδων
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2009
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Πανελλνια Νεανικ κτω των 16 ετν και πλι πρτος ο Νικλας, 2ος ο Αργρης και 3ος ο Αλεξιδης Χρστος
και οι αθλητς της ΣΑΧ - ΣΚΟΡ  με το χαμγελο των επιτυχιν!
ΜΠΛΙΤΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Μπλιτς στην παλι πλη του Ρεθμνου
ΠΟΡΕΤΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ 2015
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
2016
 
2016 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
και λλη μια πρτη θση στο Διασυλλογικ Πρωτθλημα Κρτης
2016 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Οι πακτες της ΣΑΧ πανηγυρζουν λλη μια μεγλη επιτυχα της ομδας τους!
Πρωταθλητς Ελλδος στο διασυλλογικ Πρωτθλημα Παδων Κορασδων
2016 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α'  ΕΘΝΙΚΗΣ

 Με την ομδα της ΣΑΧ στο διασυλλογικ πρωτθλημα Α εθνικς κατηγορας

2016  ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΚΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (Champions - League)


λλη μια μεγλη διοργνωση για την ομδα της ΣΑΧ.
απ αριστερ ο Νικλας - Αργρης - Κων/νος και ο Κστας - ο βενιαμν της ομδας Νκος και η Ανθ.
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 2016
Οι αθλητς της ΣΑΧ με τον Νικλα να κρατει το κπελλο της 1ης ομδας στο Διεθνς Τουρνου της Παλαιχωρας
2017 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α ΕΘΝΙΚΗΣ
 το

 
2018 ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ

Ο Χρστος που για αρκετ χρνια καθοδηγοσε προπονητικ τον Νικλα. Εδ αντιμτωποι στο Διεθνς Τουρνου της Παλαιχωρας.
2018 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α ΕΘΝΙΚΗΣ
 
Η ομδα της ΣΑΧ στην Α¨ Εθνικ υπ το βλμμα του Φνη Μαθιουλκη


στω και απ ¨σπντα¨ συμπακτες...
2018