ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ - ΣΑΜΑΡΙΑ


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 


ΒΡΑΒΕΥΣΗ  ΤΩΝ  ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ - ΣΑΜΑΡΙΑ


Σε μία λαμπρή εκδήλωση τίμησε η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ τους αθλητές της!

Το 2017 ήταν μία χρονιά ¨χρυσή¨ για τον σύλλογο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων Σαμαριά και τα μέλη της φρόντισαν να το γιορτάσουν σε μία όμορφη εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο ¨ΚΑΝΑΡΙΑ¨ την Κυριακή που μας πέρασε.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εκ μέρους του Δ.Σ  έγινε αναφορά από τον πρόεδρό της Γιάννη Σπυριδάκη στις μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις  του συλλόγου για το 2017,  τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, διακρίσεις οι οποίες διατηρούν σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια την ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ στην πρώτη θέση της πανελλαδικής αξιολόγησης συλλόγων και επιβεβαιώνουν την πρωτοπόρα συμβολή της στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος ειδικά στις μικρές ηλικίες.

Ακολούθησε αναλυτική  αναφορά των σημαντικότερων επιτυχιών, αρχίζοντας από την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων -  Κορασίδων. Μια πρωτιά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κάτι ανεπανάληπτο στην ιστορία του θεσμού. Με την ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ αγωνίστηκαν οι: Βοζινάκη Ανθή, Γεωργακόπουλος Νίκος, Πατρελάκης Βαγγέλης, Καραβιτάκη Ευαγγελία, Φυντριλάκης Κυριάκος και η Καραβιτάκη Αντωνία.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά απονέμει το κύπελλο στην ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων

Τα 20 συνολικά μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές του σε Πανελλήνιες διοργανώσεις είναι ένα ρεκόρ ανεπανάληπτο και μακράν το καλύτερο που έχει πετύχει ποτέ Ελληνικός σύλλογος! Αναλυτικά οι παίκτες που κατέκτησαν 1η πανελλήνια θέση είναι η Πετράκη Ευαγγελία κάτω των 20 ετών, Βοζινάκη Ανθή κάτω των 16 ετών, Καραβιτάκη Ευαγγελία κάτω των 12 ετών, Καραβιτάκη Αντωνία κάτω των 10 ετών και Χασουράκη Χρυσή κάτω των 8 ετών. Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Πατρελάκης Βαγγέλης κάτω των 14 ετών, η Καραβιτάκη Ευαγγελία στην κατηγορία κάτω των 20 ετών και χάλκινο μετάλλιο η Πλατσάκη Ευγενία κάτω των 8 ετών.

Στα σχολικά πρωταθλήματα χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το 5ο δημ. Σχολείο που η σύνθεσή του απαρτίζονταν από αθλητές της ΣΑΧ (Καραβιτάκη Ευαγγελία, Τζαγκαράκης Παναγιώτης, Φυντριλάκης Κυριάκος και Καραβιτάκη Αντωνία). Πανελλήνια Πρωταθλήτρια ΣΤ΄ Δημ. η Καραβιτάκη Ευαγγελία, Α’  Δημ. η Πλατσάκη Ευγενία, και Νηπίων η Ψαριανού Έλενα. Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν ο Σπυριδάκης Γιώργος και η Καραβιτάκη Ευαγγελία που είχε διπλή διάκριση και χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν ο Φυντριλάκης Κυριάκος, η Καραβιτάκη Αντωνία, ο Αντωνιουδάκης Γιώργος και η Σκαράκη Γεωργία. 

Βραβεύτηκε επίσης η ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ και ΚΑΪΣΣΑ ΣΑΜΑΡΙΑ για την 4η θέση και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας. Πορεία  που έδωσε την πρόκριση για το  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων στην Τουρκία, (το αντίστοιχο Champions League), για τρίτη φορά στην ιστορία της, εκπροσωπώντας άξια την Ελλάδα, της οποίας αποτέλεσε για μια ακόμη χρονιά μοναδική της εκπρόσωπο! Με την ομάδα αγωνίστηκαν: Τσαρουχάς Κώστας, Μαθιουλάκης Φάνης, Ναούμ Σπύρος, Πετράκη Αργυρώ, Γεωργακόπουλος Νίκος και Πατρελάκης Βαγγέλης.

Για άλλη μια χρονιά οι αποστολές της Ελλάδας στα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα έλεγαν  ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ! Επτά αθλητές της συμμετείχαν στα Πανευρωπαϊκά (Ρουμανία) και Παγκόσμια  Πρωταθλήματα (Ιταλία), με τους Παπαδόπουλο Αργύρη, Πετράκη Ευαγγελία, Πετράκης Στέλιος, Γεωργακόπουλο Νίκο, Καραβιτάκη Ευαγγελία, Καραβιτάκη Αντωνία, Χασουράκη Χρυσή ενώ παράλληλα αρχηγός και προπονητής της Ελληνικής αποστολής, ήταν ο προπονητής του συλλόγου Τσαρουχάς Κώστας.

Ειδική αναφορά έγινε στην συνεργασία της ΣΑΧ με μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του Νομού μας την ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ. Μία συνεργασία που αναμένεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις προσπάθειες που κάνει ο σύλλογός μας να αναβαθμίσει το σκάκι στον νομό μας και να θέσει ακόμη μεγαλύτερους στόχους και οράματα.

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Σπυριδάκης Γιάννης στον Πρόεδρο της ΕΤΑΝΑΠ κ. Αποστολάκη Μανόλη

Τέλος ο πρόεδρος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ αναφέρθηκε στο πλούσιο διοργανωτικό της έργο το οποίο προβάλει τα Χανιά τόσο Πανελλαδικά όσο και Παγκοσμίως! Αποκορύφωμα βέβαια είναι το Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας, ένα τουρνουά το οποίο έκλεισε δέκα χρόνια αδιάλειπτης διεξαγωγής και καθιερώθηκε στον σκακιστικό κόσμο σαν το κορυφαίο τουρνουά της χώρας μας και μία από τις σπουδαιότερες αθλητικές εκδηλώσεις που γίνεται στο νησί μας! Η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κάτω των 20 ετών που προσέλκυσε στην πόλη μας τους ταλαντούχους σκακιστές από όλη την Ελλάδα. Η καθιέρωση του ετήσιου Φιλανθρωπικού πρωταθλήματος, μιας διοργάνωσης με κοινωνικά μηνύματα αλλά και συμβολή στην ευαισθητοποίηση της νεολαίας απέναντι στην γενικότερη τάση της κοινωνίας μας για αποξένωση και απομόνωση! Τέλος η διοργάνωση των ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ σκακιστικών αγώνων οι οποίοι καθιερώνονται με ένα άλλο τρόπο διεξαγωγής δίνοντας σημαντικές αγωνιστικές ευκαιρίες στους σκακιστές του Νομού μας!

Μία από τις ομορφότερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν όταν ο σύλλογος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ βράβευσε δύο αθλητές της, τον Παπαδόπουλο Αργύρη και την Πετράκη Ευαγγελία που έχοντας μια εξαιρετική διαδρομή στο χώρο του σκακιού, γεμάτη εικόνες, παραστάσεις, έντονα συναισθήματα, διέπρεψαν και στις μαθητικές τους επιδόσεις περνώντας σε σχολές της προτίμησής τους!

Η κ. Ζομπανάκη Κατερίνα απονέμει αναμνηστικές γκραβούρες τις Ευαγγελίας και του Αργύρη

Αναφέρθηκε βέβαια στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει εδώ και 7 χρόνια με τον Δήμο Πλατανιά και το ΝΠΔΔΔΠ με οργανωμένα προγράμματα εκμάθησης σκακιού σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πλατανιά. Για την συνεργασία αυτή τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Γιάννης.  

Ο Προπονητής της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Τσαρουχάς Κώστας απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη Γιάννη για την προσφορά του στα προγράμματα εκμάθησης σκακιού

Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των μικρών αθλητών του συλλόγου που πήραν μέρος στα εσωτερικά του πρωταθλήματα, ενώ στη συνέχεια περίμεναν πολλές εκπλήξεις και δώρα προς όλα τα παιδιά του συλλόγου μέσα από διαγωνισμό σκακιστικών ερωτήσεων!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Γιάννης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μαράκης Γιάννης, η Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Μαραγκουδάκη Χρυσούλα, η υπεύθυνη αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης της Αντιπεριφέρειας Χανίων κ. Ζομπανάκη Κατερίνα, ο Πρόεδρος του ΕΒΒΕΧ κ. Ροκάκης Αντώνης, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Φραγκάκης Μανόλης, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ κ. Αποστολάκης Μανόλης, και ο πολιτευτής κ. Κονταξάκης Γιώργος οι οποίοι αναγνώρισαν την σπουδαία δουλεία που γίνεται στο σύλλογο και δεσμευτήκαν για την  συνεχή και έμπρακτη υποστήριξη τους.

Με την ευκαιρία το Δ.Σ της Σ.Α.Χ ΣΑΜΑΡΙΑ ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το σύλλογο μικρούς και μεγάλους, τους χορηγούς της κλήρωσης, τον κ. Κυριακάκη Δημήτρη από το ΦΩΤΟΠΟΛΙΣ που για άλλη μια φορά ανέλαβε την κάλυψη της εκδήλωσης και όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχημένη αυτή βραδιά και εύχεται καλή και δημιουργική τη νέα χρονιά.

 

Ο κ. Αποστολάκης βράβευσε τους αθλητές της ΚΑΪΣΣΑΣ ΣΑΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ για την πολύ καλή πορεία της στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Α΄ εθνικής

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μαράκης Γιάννης  απονέμει αναμνηστικές πλακέτες στην ομάδα Παίδων Κορασίδων της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ για την πρώτη Πανελλήνια θέση!

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Χανίων κ. Ροκάκης Αντώνης απονέμει αναμνηστικά έπαθλα σε αθλητές του ΑΣΕ ΟΤΕ που διακρίθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε.

Ο Πρόεδρος της ΚΑΪΣΣΑ ΣΑΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ κ. Παπαδουλάκης Νότης απονέμει τιμητικές πλακέτες σε παίκτες με Πανελλήνιες διακρίσεις


Ο Πρόεδρος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ με αθλητές που είχαν διακρίσεις από τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα.

 


Εκπλήξεις περίμεναν τους μικρούς σκακιστές της ΣΑΧ  σε διαγωνισμό ερωτήσεων  και προτότυπα δώρα που επιμελήθηκε η Μαρία Νικητάκη


και βέβαια ο πειρασμός ήταν μεγάλος για να αντισταθούν και τα μεγάλα ¨παιδιά¨...Ο κ. Κονταξάκης απονέμει τα έπαθλα σε αθλητές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ που διακρίθηκαν από τα εσωτερικά πρωταθλήματα
O Φάνης Μαθιουλάκης και ο Δημήτρης Αγναντής απονέμει απονέμουν τα έπαθλα σε αθλητές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ που διακρίθηκαν από τα εσωτερικά πρωταθλήματα. Από αριστερά: Βιολάκης Αναστάσης, Παρασκάκης Φίλιππος, Αντωνιουδάκης Γιώργος, και Σκαράκη Γεωργία
O Μανόλης Βερυκάκης και ο Φάνης Μαθιουλάκης με αθλητές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ που διακρίθηκαν από τα εσωτερικά πρωταθλήματα. Από αριστερά: Σαράφης Ραφαέλ, Κλεοβούλου Σοφία, Χασουράκη Χρυσή, Βιολάκης Αναστάσης, Παρασκάκης Φίλιππος, Αντωνιουδάκης Γιώργος, και Σκαράκη Γεωργία
Η Τόνια Λιανοπούλου απονέμει απονέμει τα έπαθλα σε αθλητές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ που διακρίθηκαν από τα εσωτερικά πρωταθλήματα. Από αριστερά: Ακρίβα Χριστίνα, Δασκαλάκης Σόλων, Μπενάκης Γιάννος, Σκαράκης Σταύρος και Μαυροματάκη Στέλλα
Ο έφορος αγώνων της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Πετράκης Σήφης και ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Σπυριδάκης Γιάννης με αθλητές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ που διακρίθηκαν από τα εσωτερικά πρωταθλήματα, από αριστερά: Σπυριδάκης Γιώργος, Θεοδωρογλάκης Γιάννης, Νικηφοράκης Στράτος, Σκαράκης Μανόλης, Μανουσουδάκη Ελένη, Μαυροματάκη Στέλλα και Ψαριανού Έλενα.

Η Μαρία Νικητάκη μέλος του συμβουλίου της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ απονέμει τα έπαθλα σε μικρούς σκακιστές του συλλόγου  που διακρίθηκαν στα εσωτερικά πρωταθλήματα από αριστερά: Νικολακάκης Βασίλης, Καμψής Γιάννης, Ψυλλάκης Χρήστος, Θεοδωρογλάκη Βαρβάρα και Νικολοζάκη Μελίνα

Η Τέτα Καλυκάκη Σουζλού απονέμει τα έπαθλα σε μικρούς σκακιστές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ που διακρίθηκαν στα εσωτερικά πρωταθλήματα από αριστερά: Νικολακάκης Βασίλης, Μαυροματάκης Στέφανος και Μανουσουδάκη Ειρήνη


Η Αγγελική Αρώνη απονέμει τα έπαθλα σε αθλητές που διακρίθηκαν από τα εσωτερικά πρωταθλήματα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ

Ο Δημήτρης Κυριακάκης πάντα κοντά στον σύλλογο απονέμει τα έπαθλα σε μικρούς σκακιστές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ
Η Πρωταθλήτρια Ελλάδος Βοζινάκη Ανθή με αθλητές που διακρίθηκαν από τα εσωτερικά πρωταθλήματα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ
Η Πρωταθλήτρια Ελλάδος Καραβιτάκη Ευαγγελία με αθλητές της ΣΑΧ που διακρίθηκαν από τα εσωτερικά πρωταθλήματα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ
Το προπονητικό τιμ της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ από αριστερά Αγναντής Δημήτρης, Λιανοπούλου Τόνια, Τσαρουχάς Κώστας, Βερυκάκης Μανόλης και Μαθιουλάκης Φάνης.

           

 

Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2006
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2007
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2009
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2011
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2012
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2014
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2015
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2016
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2017