ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 


ΒΡΑΒΕΥΣΗ  ΤΩΝ  ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΕ  ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ
!


Με μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «MEGA PLACE» Βλητέ Σούδας, την περασμένη Κυριακή  21/2 και σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη και φίλους του συλλόγου, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων βράβευσε τους αθλητές που διακρίθηκαν για το έτος 2015 και έκοψε την καθιερωμένη  Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Αποστόλης, ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Μαλανδράκης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κος Φραγκάκης Εμ.,  ο τέως Δ/ντης Α/θμιας εκπαίδευσης Χανίων κος Ποντικάκης Ηλίας, η Αρμόδια θεμάτων Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κα Κατερίνα Ζομπανάκη, ο Δ/ντης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης κος Φουρναράκης Κ, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Πρόεδροι Σωματείων, εκ μέρους των  Χορηγών ο εκπρόσωπος mega χορηγού ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., εκπρόσωποι  λοιπών φορέων και πλήθος κόσμου.

 
 

Στον καθιερωμένο χαιρετισμό και την ομιλία του,  ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Ιωάννης, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2015, στην πλούσια δραστηριότητα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων καθώς και στον  σημαντικό ρόλο που έχει επιτελέσει η Ακαδημία στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στο Νομό  τα τελευταία χρόνια. Αναφέρθηκε  στην εκπληκτική περσινή χρονιά και στις επιτυχίες των αθλητών της ΣΑΧ τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο αφού ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο εκτοξεύοντας  τον σύλλογο στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού με αποκορύφωμα την ανάδειξη της ΣΑΧ ως Πρωταθλήτρια Ελλάδος  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων κορασίδων, στη σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση της  χώρας μας!

Επίσης αναφέρθηκε  στις  σημαντικότατες σκακιστικές διοργανώσεις που υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία η ΣΑΧ το 2015, όπως το 4o  ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ  13-18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015, το 3ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμου Πλατανιά 31 Μαιου 2015, στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜA «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ»  ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  στις  13 του Δεκέμβρη, στο  8ο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας 21-28 Iουλίου και στις   μικρότερης εμβέλειας παγκρήτιες και άλλες  σκακιστικές διοργανώσεις που ανέλαβε  με επιτυχία η ΣΑΧ το τελευταίο διάστημα.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν,  με την Γραμματέα της ΣΑΧ κ. Κουκουράκη Ελισάβετ, να παρουσιάζει διεξοδικά τις επιτυχίες και  την έξοχη  παρουσία του συλλόγου στην Α΄ εθνική, την εντυπωσιακή παρουσία της νεανικής ομάδας της ΣΑΧ που κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων  στο Βραχάτι Κορινθίας , καθώς και την άνοδο της ομάδας  ΚΑΙΣΣΑΣ Χανίων στην Α΄ εθνική ενώ εξήρε και την πορεία της  ΑΣΕ-ΟΤΕ στο πρωτάθλημα της Β εθνικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Αποστόλης βραβεύει τους αθλητές της ΣΑΧ για τις διασυλλογικές τους διακρίσεις.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης βραβεύει τους Πρωταθλητές Ελλάδος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων
Για την εκπληκτική τους πορεία την χρονιά που μας πέρασε βραβεύτηκαν οι αθλητές της ΚΑΙΣΣΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
Η κ. Νάνσυ Αγγελάκη βραβεύει την ομάδα του ΑΣΕ ΟΤΕ Ν. Χανίων για τις διασυλλογικές της επιτυχίες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε  στις ατομικές  Πανελλήνιες διακρίσεις όπου εκεί οι αθλητές της ΣΑΧ κυριολεκτικά τα κατέκτησαν  όλα!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 26 Ιουνίου με 2 Ιουλίου, στο ΡΙΟ  Αχαιάς. Πέντε πρώτες Πανελλήνιες θέσεις, τρία αργυρά μετάλλια και ένα χάλκινο μετάλλιο είναι μακράν το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει επιδείξει ποτέ σύλλογος στην ιστορία των νεανικών σκακιστικών πρωταθλημάτων! Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων κατέκτησε μόνη της το 50% του συνόλου των πρωταθλημάτων τη στιγμή που στους αγώνες συμμετείχαν 300 σκακιστές από 94 διαφορετικούς συλλόγους!

Ο εκπρόσωπος της ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. με αθλητές της ΣΑΧ που βραβεύτηκαν για τις ατομικές τους διακρίσεις.

27ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 4-6  ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην ΕΡΕΤΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ . Στην πιο μαζική Πανελλήνια διοργάνωση που διεξάγεται στο χώρο του σκακιού ,μετείχαν  πάνω από 800 μαθητές, οι αθλητές της ΣΑΧ κατάφεραν να έχουν την πιο πλούσια συγκομιδή μεταλλίων!  5  πρώτες Πανελλήνιες θέσεις και 3 χάλκινα μετάλλια αναδεικνύοντας την αποστολή της ΣΑΧ εκτός από την πιο μαζική και την πιο ποιοτική! 1ος σύλλογος Πανελλαδικά στην συγκομιδή μεταλλίων δεικνύοντας   το ψηλό επίπεδο του σκακιού στην πόλη μας!

Προγενέστερα στο  12ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαρτίου 300 Μαθητές απ' όλη την Κρήτη συμμετείχαν στην πιό μαζική διοργάνωση της Κρήτης. Και εδώ η ΣΑΧ έλαμψε, βλέποντας 22 αθλητές της να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών κατακτώντας 10 χρυσά μετάλλια 8 αργυρά και 4 χάλκινα.

ΤΕΛΟΣ  ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ  ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΑΧ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ :

Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στο ΠΟΡΕΤΣ της Κροατίας 20/9-1/10.

Τον Σεπτέμβριο με απόφαση της ΕΣΟ γίνεται κάτι το ανεπανάληπτο! Από τα 12 συνολικά μέλη της  εθνικής μας αποστολής για τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα οι επτά ήταν  αθλητές της ΣΑΧ ενώ προπονητής της Εθνικής  ο προπονητής , της ΣΑΧ Τσαρουχάς Κώστας. Πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού σκακιού, ένας σύλλογος έχει τόσο μεγάλη εκπροσώπηση στην εθνική  (πάνω από το 50% των παικτών)! Εδώ θα πρέπει να εξάρουμε και  την συμμετοχή  των αθλητών της ΣΑΧ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξήχθη   στο Πόρτο Καρρά Χαλκιδικής με 5 αθλητές να εκπροσωπούν το Σύλλογο μας .
Ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης και η κ. Ζομπανάκη Κατερίνα με τους αθλητές που συμμετείχαν σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Νεανικά Πρωταθλήματα.

Οι νικητές του Πρωτοχρονιάτικου τουρνουά "ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ" με τον Δ/ντη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης κο Φουρναράκη Κώστα
Οι αθλητές που διακρίθηκαν στο Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά "ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ" στις κατηγορίες κάτω των 8 και κάτω των10 ετών με τον έφορο αγώνων της ΣΑΧ κ. Πετράκη Σήφη
Η έφορος αγώνων της ΣΑΧ κ. Σουζλού Τέτα με τους νικητές-τριες του β' ομίλου του Πρωτοχρονιάτικου τουρνουά "ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ"

            Αναφορά έγινε για τις Παγκρήτιες επιτυχίες των αθλητών της ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση των νεαρών σκακιστών της Ακαδημίας στα εσωτερικά πρωταθλήματα.

Τέλος το Δ.Σ της ΣΑΧ απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κο Βουλγαράκη Απόστολο,στον Δήμαρχο Πλατανιά κο Μαλανδράκη, στην αρμόδια παιδείας και Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κα Ζομπανάκη  Αικ., καθώς και στον εκπρόσωπο του mega χορηγού της ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ για την έμπρακτη υποστήριξη τους στις σημαντικότατες  επιτυχίες και πορεία του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Γιάννης απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον Αντιπερειφεριάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη Αποστόλη για  την πολύτιμη συμβολή του στην ανάπτυξη του σκακιού στον Νομό μας.
Ο Προπονητής της ΣΑΧ κ. Τσαρουχάς Κώστας απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη Ιωάννη για την πολύτιμη προσφορά του στην ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού μέσα από προγράμματα εκμάθησης σκακιού που διατηρεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.
Η Γραμματέας της ΣΑΧ κ. Κουκουράκη Ελισάβετ (δεξιά) απονέμει αναμνηστική πλακέτα στην στην αρμόδια παιδείας και Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κα Ζομπανάκη Κατερίνα.
Ο Αντιπρόεδρος της ΣΑΧ κ. Ναούμ Γιώργος και ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Γιάννης προσφέρουν αναμνηστική πλακέτα στον εκπρόσωπο της ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗΣ Α.Ε. Μέγα χορηγού της ΣΑΧ
Αναμνηστικές φωτογραφίες αφιερωμένες από την ΣΑΧ για τις επιτυχίες στις εισαγωγικές εξετάσεις στα Α.Ε.Ι. του Σπύρου Ναούμ και της Σοφίας Μαρκάκη
Ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Φραγκάκης Εμμανουήλ με νικητές εσωτερικών πρωταθλημάτων
Η κ. Λιανοπούλου Τόνια με αθλητές που διακρίθηκαν σε ατομικές διοργανώσεις
Ο κ. Λαμπάκης και η προπονήτρια της ΣΑΧ κ. Λιανοπούλου Τόνια με νικήτριες εσωτερικών πρωταθλημάτων
Η κ. Ζομπανάκη με νικητές εσωτερικών πρωταθλημάτων

 

Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2006
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2007
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2009
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2011
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2012
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2014
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2015