ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 


ΒΡΑΒΕΥΣΗ  ΤΩΝ  ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΕ  ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ
!

Ο πρόεδρος της ΣΑΧ  κος Παπαδημητράκης Γιάννης με τα μέλη του Δ.Σ της ΣΑΧ κατά την κοπή της πίτας με  τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Δαμασκηνό

Με μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «ΚΑΝΑΡΙΑ» την περασμένη Κυριακή  8/2 και σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη και φίλους του συλλόγου, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων βράβευσε τους αθλητές που διακρίθηκαν για το έτος 2014 και έκοψε την καθιερωμένη  Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Αποστόλης,o Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κος Σημαντηράκης Παναγιώτης, ο Δ/ντης Α/θμιας εκπαίδευσης Χανίων κος Ποντικάκης Ηλίας  , η Αρμόδια θεμάτων Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κα Κατερίνα Ζομπανάκη, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δ Χανίων κα Μαλανδράκη Σοφία, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Χανίων κος Κρασουδάκης Αντώνης, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Πρόεδροι Σωματείων , ο εκπρόσωπος του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ κ. Χαραλαμπάκης Μανόλης ,εκ μέρους των  Χορηγών ο εκπρόσωπος της ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ κος Σοφιανός, εκπρόσωποι  λοιπών φορέων και πλήθος κόσμου.

Την κοπή πίτας , ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος της ΙΜΚΑ κ.κ Δαμασκηνός ο οποίος εξήρε το έργο της ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ενώ ευχαρίστησε το Δ.Σ της ΣΑΧ το οποίο προσέφερε  πρόσφατα ένα σεβαστό ποσό στα  συσσίτια της ΙΜ ΚΑ,   στα πλαίσια έμπρακτης ένδειξης αλτρουισμού & αλληλεγγύης των νεαρών σκακιστών της Ακαδημίας.

 Ακολούθως στον καθιερωμένο χαιρετισμό και την ομιλία του,  ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Ιωάννης, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2014 ,στην πλούσια δραστηριότητα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων καθώς και στον  σημαντικό ρόλο που έχει επιτελέσει η Ακαδημία στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στο Νομό  τα τελευταία χρόνια .Αναφέρθηκε  στην εκπληκτική περσινή χρονιά και στις  επιτυχίες των αθλητών της ΣΑΧ τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο αφού ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο εκτοξεύοντας  τον σύλλογο στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού.

Επίσης αναφέρθηκε  στις 2 σημαντικότατες  πανελλήνιες διοργανώσεις ,το 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BLITZ  &  9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RAPID ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ που διεξήχθησαν  στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ τέλη του 2014 με απόλυτη επιτυχία από την  ΣΑΧ   ,στα επιτυχή  Διεθνή Τουρνουά  της Παλαιόχωρας  και στις   μικρότερης εμβέλειας παγκρήτιες και άλλες  σκακιστικές διοργανώσεις που ανέλαβε  με επιτυχία η ΣΑΧ το τελευταίο διάστημα .

 Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν,  με την Γραμματέα της ΣΑΧ κ. Κουκουράκη Ελισάβετ, να παρουσιάζει διεξοδικά τις επιτυχίες και  την έξοχη  παρουσία του συλλόγου στην Α΄ εθνική, την εντυπωσιακή παρουσία της νεανικής ομάδας της ΣΑΧ που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Βραχάτι Κορινθίας , καθώς και την άνοδο της ομάδας  ΚΑΙΣΣΑΣ Χανίων στην Β΄ εθνική ενώ εξήρε και την τρίτη θέση της ΑΣΕ-ΟΤΕ στο πρωτάθλημα της Β εθνικής.

Ο Αντ/ρχης κος Απόστολος Βουλγαράκης, κατά την βράβευση  των σκακιστών  της ομάδας της ΣΑΧ
η  αρμόδια παιδείας και Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κα Ζομπανάκη  Αικατερίνη με αθλητές της ΚΑΙΣΣΑΣ Χανίων

 Στη συνέχεια αναφέρθηκε  στις ατομικές  Πανελλήνιες διακρίσεις όπου εκεί οι αθλητές της ΣΑΧ κυριολεκτικά τα κατέκτησαν  όλα!! Βοζινάκη Ανθή, Πατρελάκης Ευάγγελος, και Καντεράκη Μυρτώ που κατέκτησαν την 1η θέση και τον Γιάννη Καλογερή που πήρε το αργυρό μετάλλιο.

ο Δ/ντης Α/θμιας εκπαίδευσης Χανίων κος Ποντικάκης Ηλίας με αθλητές του συλλόγου που κατέκτησαν Πανελλήνια νίκη

           Πρωταθλητές Ελλάδος αναδείχτηκαν επίσης στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ο Παπαδόπουλος Αργύρης, η Βοζινάκη Ανθή, η Καραβιτάκη Ευαγγελία, ο Καλογερής Γιάννης, και η Καντεράκη Μυρτώ. Αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν ο Παπαδημητράκης Γιώργος και χάλκινα ο Μαρινάκης Χρήστος η Παπαδημητράκη Στέβη ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης και ισοβάθμησε επίσης ο Βιζυράκης Σταύρος.

Βράβευση  των σκακιστών  της ΣΑΧ από τον θεματικό Αντιπειφερειάρχη κο Σημαντηράκη Παναγιώτη

Πρωταθλήτρια Ελλάδος Γυναικών στο Blitz αναδείχτηκε η Βοζινάκη Ανθή και αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Καραβιτάκη Ευαγγελία! Τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος Γυναικών στο Rapid κατέκτησε η αθλήτρια του συλλόγου  Κόρακα Μίνα με την 1η θέση που πήρε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, ενώ τη 3η θέση κατέκτησε η Πετράκη Ευαγγελία.

η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δ Χανίων κα Μαλανδράκη Σοφία με την Κόρακα Μίνα και την Πετράκη Αργυρώ

            Αναφορά έγινε για τις Παγκρήτιες επιτυχίες των αθλητών της ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση των νεαρών σκακιστών της Ακαδημίας στα εσωτερικά πρωταθλήματα.

Τέλος το Δ.Σ της ΣΑΧ απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κο Βουλγαράκη Απόστολο, στους  εκπρόσωπους  των χορηγών ΟΤΕ & ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ καθώς και στην αρμόδια παιδείας και Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κα Ζομπανάκη  Αικ. , για την έμπρακτη υποστήριξη τους στις σημαντικότατες  επιτυχίες και πορεία του Συλλόγου.

ο εκπρόσωπος του Χορηγού ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ κος Σοφιανός με διακριθέντες αθλητές από το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα

 Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: τα Ζαχαροπλαστεία ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ,τα καταστήματα GLOSS  Παπατζανάκης Στελιος , τα βιβλιοπωλεία  Kλειδάριθμος & Libreri, το κατάστημα flou ενώ 40 καταστήματα της πόλης μας προσέφεραν σημαντικότατα δώρα για την εκδήλωση .

Ο πρώην Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Βουγιουκαλάκης Σήφης βραβεύει τους νεαρούς σκακιστές της Ακαδημίας
Η εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου κ. Ρίτα Δασκαλάκη βραβεύει νεαρούς αθλητές της ΣΑΧ
ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Χανίων κος Κρασουδάκης Αντώνης με τους νικητές του Πρωτοχρονιάτικου τουρνουά.

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ

 

Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2006
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2007
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2009
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2011
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2012
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2014