ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΑΧ


Βράβευση των αθλητών του ομίλου που διακρίθηκαν

Από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας


Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο  «ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΟΝΑΚΙ » και σε μια κατάμεστη αίθουσα από τους φίλους του Συλλόγου, την Κυριακή 12/2, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη της  πίτα και βράβευσε τους αθλητές της που διακρίθηκαν για το έτος 2011.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Λειψάκης Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Δασκαλάκης Νίκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κονταξάκης Γεώργιος, η κα Ζομπανάκη Κατερίνα εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,  ο κος Φραγκιαδάκης Φρ. Δ/ντης του γραφείου της Βουλευτού Χανίων κας Λίτσας Κουρουπάκη, ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Χανίων για θέματα αθλητισμού κος Βλαζάκης Νίκος, η Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δήμου Χανίων κα Ντερμανάκη Λία, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου  Πλατανιά κα Χρυσούλα Μαραγκουδάκη,  εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και  εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Γιάννης, ο οποίος κάνοντας ανασκόπηση των κυριότερων γεγονότων της χρονιάς που πέρασε, αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα της Ακαδημίας και τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η Ακαδημία  στην ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού στο Νομό μας. Επίσης, έγινε ειδική αναφορά στις άψογες διοργανώσεις της ΣΑΧ την περίοδο 2011 και πιο συγκεκριμένα στην πολύ πετυχημένη διοργάνωση του 61ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκάκι Ανδρών που διεξήχθη στα Χανιά από 27/11-7/12/2011, το 8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης στον Δήμο Πλατάνια, το  τουρνουά σκάκι στα πλαίσια της Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας , το καλοκαιρινό τουρνουά σκακιού στο Ενετικό Λιμάνι  καθώς   στο 4ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας, ένα αθλητικό γεγονός Παγκόσμιας εμβέλειας, καταξιωμένο με συμμετοχές και επισκέπτες απ' όλη την υφήλιο!

Ο Μανόλης Παπαδογιάννης τίμησε το σύλλογο της ΣΑΧ προσφέροντας ακατάπαυστα για πάνω απο μία δωδεκαετία. Για την προσφορά του τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα απο τον νυν πρόεδρο κ. Παπαδημητράκη Γιάννη

Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων, οι επίσημοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει  η ΣΑΧ στην πόλη μας και στην σημασία που έχει για τους  γονείς να δίδουν δημιουργικούς διεξόδους ενασχόλησης στα παιδιά τους.
Η εκδήλωση άνοιξε με μία ιδιαίτερη και συγκινητική βράβευση όπου ο νυν πρόεδρος αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του επερχόμενου προέδρου Μανόλη Παπαδογιάννη που μετά από 12 χρόνια ακατάπαυστης προσφοράς προς το σύλλογό αποσύρθηκε απο το Δ.Σ. Είναι εκπληκτικό βέβαια να αναλογιστεί κανείς το τι δημιούργησε και που έφτασε η ΣΑΧ αυτά τα 12 χρόνια όπου η κάθε χρονιά ήταν ιδιαίτερη, ξεχωριστή, με καινοτομίες έχοντας όμως πάντα σαν επίκεντρο την νεολαία προσφέροντάς την μία υγιή μορφή ασχολίας.
Ακολούθως η Γραμματέας της ΣΑΧ κ. Κουκουράκη Ελισάβετ, μίλησε αναλυτικά για τις επιτυχίες των αθλητών ενώ οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με τις ομαδικές διακρίσεις και συγκεκριμένα με τους αθλητές της ΣΑΧ που αγωνίστηκαν στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής, το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και στο οποίο κατέκτησαν τη 10η θέση ανάμεσα στις 34 καλύτερες Ελληνικές ομάδες.
Ακολούθησε η βράβευση της «νεανικής ομάδας» της Ακαδημίας, η οποία φέτος κατέκτησε την κορυφή του Ελληνικού σκακιού, μιας και πήρε την 1η θέση στην Κρήτη και βγήκε 2η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων! Μία αναμφισβήτητα εκπληκτική νίκη για τους παίκτες της ΣΑΧ Ναούμ Σπύρος, Παπαδόπουλο Αργύρη, Πετράκη Στέλιο, Γεωργακόπουλο Νίκο, Αγναντή Δανάη και Βοζινάκη Ανθή!

Ο αντιδήμαρχος κος Λειψάκης κατά την απονομή των τιμητικών μεταλλίων στους αθλητές  της ΣΑΧ  για τις  επιτυχίες τους στις Πανελλήνιες διασυλλογικές διοργανώσεις

Βραβεύτηκαν επίσης για τη συμμετοχή τους στην κορυφαία Νεανική διοργάνωση της Ευρώπης - το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αλμπένα της Βουλγαρίας - ο Σπύρος Ναούμ και η Βοζινάκη Ανθή, οι οποίοι είχαν και άλλη μια σπουδαία διάκριση, μιας και η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία τους επέλεξε να αγωνιστούν με την Εθνική μας ομάδα Νέων σε διεθνείς αγώνες στην Τουρκία και στην Βαλκανιάδα στην Σερβία αντίστοιχα. Μια αξέχαστη εμπειρία για τους αθλητές μας!
Σημαντικές ήταν και οι ατομικές επιτυχίες, με διακρίσεις στα Πανελλήνια Νεανικά και Μαθητικά Πρωταθλήματα από τους αθλητές της Ακαδημίας -.
Πρωταθλητές Ελλάδας στέφτηκαν ο Ναούμ Σπύρος, η Βοζινάκη Ανθή και η Καραβιτάκη Ευαγγελία, ενώ στο βάθρο ανέβηκαν και οι αθλητές: Παλιεράκη Λυδία, Μαρκάκη Σοφία, Πετράκης Στέλιος, Τσαρουχά Μαριάνθη, Πετράκη Αργυρώ και Μπαϊραμιάν Αρτούρος . Πλούσιες όμως οι διακρίσεις και σε επίπεδο Κρήτης όπου οι αθλητές του συλλόγου κυριάρχησαν σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχαν.
Στη συνέχεια της βραδιάς, βραβεύτηκε η ομάδα του ΑΣΕ ΟΤΕ για την 2η θέση της στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Β΄ εθνικής και η «νεοσύστατη» ομάδα της ΚΑΙΣΣΑΣ ΧΑΝΙΩΝ, που για δεύτερο χρόνο παρουσίας της στη Γ΄ Εθνική πήρε ξανά την 1η θέση στην Δυτική Κρήτη!

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Κονταξάκης Γιώργος βραβεύει τους αθλητές  της ΣΑΧ  για τις επιτυχίες τους στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα

Τέλος, βραβεύτηκαν και οι μικροί σκακιστές, τα ανερχόμενα ταλέντα της πόλης μας, για τις επιτυχίες που είχαν στα εσωτερικά πρωταθλήματα του Συλλόγου.
Ακολούθησε πάρτυ για τους νεαρούς αθλητές του Συλλόγου και κλήρωση δώρων από τους χορηγούς της εκδήλωσης Racks Petrakis, GLOSS ACCESSORIES  ΠΑΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ Δ. - ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ Α. .

Η εκπρόσωπος της Σχολικής επιτροπής του Δήμου Χανίων βραβεύει τους αθλήτριες Σπύρο Ναούμ και Βοζινάκη Ανθή για τις Διεθνείς διακρίσεις τους


Η ομάδα του ΑΣΕ ΟΤΕ βραβεύεται από τον Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Βλαζάκη Νίκο για την πορεία της στο πρωτάθλημα Β΄ εθνικής
Παίκτες και προπονητής της ΚΑΙΣΣΑΣ ΧΑΝΙΩΝ βραβεύονται από την εκπρόσωπο της Περιφέρειακης Ενότητας Χανίων κ. Ζομπανάκη Κατερίνα


Η εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κα Ρίτα Δασκαλάκη κατά την απονομή μεταλλίων στους Πρωταθλητές Παγκρητίων Σχολικών Πρωταθλημάτων.

 

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕ ΟΤΕ κ. Χαραλαμπάκης Εμμανουήλ βραβεύει αθλητές του συλλόγου για τις επιτυχίες τους σε εσωτερικά πρωταθλήματα

 

κουίζ γνώσεων για τους μικρούς αθλητές με έπαθλα σκακιστικά βιβλία
Φωτογραφία από το πάρτι  που ακολούθησε

Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2006
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2007
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2009
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2011