ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΑΧ


Βράβευση των αθλητών του ομίλου που διακρίθηκαν

Από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο εστιατόριο «ΝΕΡΑΪΔΑ» και σε μια κατάμεστη αίθουσα από τους φίλους του συλλόγου, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της και βράβευσε τους αθλητές της που διακρίθηκαν για το έτος 2010.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Χανίων κ. Μαρκογιαννάκης Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης Απόστολος, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Λειψάκης Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Δασκαλάκης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Πυροβολάκης Ευτύχιος, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Κονταξάκης Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Χανίων κ. Φραγκάκης Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ κ. Αλεξανδράκης Βαγγέλης και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδογιάννης Μανόλης, ο οποίος κάνοντας ανασκόπηση των κυριότερων γεγονότων της χρονιάς που πέρασε, αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα της Ακαδημίας και τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει στην ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού στο Νομό μας. Επίσης, έγινε ειδική αναφορά στο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας, ένα αθλητικό γεγονός Παγκόσμιας εμβέλειας, καταξιωμένο με συμμετοχές και επισκέπτες απ' όλη την υφήλιο!
Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων, όλοι οι Επίσημοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στο σημαντικό ρόλο που έχει η ΣΑΧ στην πόλη μας και την ανάγκη που δημιουργεί η εποχή μας στους γονείς να δώσουν δημιουργικούς διεξόδους ενασχόλησης στα παιδιά τους.  

Ο Βουλευτής κ. Μαρκογιαννάκης Χρήστος συγχαίρει τους αθλητές της ομάδας της ΣΑΧ

Ακολούθησε ομιλία από τη Γραμματέα της ΣΑΧ κ. Κουκουράκη Ελισάβετ, η οποία αναφερόμενη στα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα σημείωσε ότι η χρονιά που μας πέρασε ήταν η σπουδαιότερη για την Ακαδημία σε Διασυλλογικό επίπεδο, με επιτυχίες που ξεπέρασαν τα έως τώρα δεδομένα! Ξεκινάμε από το διασυλλογικό πρωτάθλημα Α΄ εθνικής, το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας,  όπου η ΣΑΧ πήρε την 3η θέση! Ακολούθησε η συμμετοχή της ομάδας μας στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, το Champions League, ανάμεσα σε ομάδες «θρύλους» στο σκακιστικό χώρο, που οι συνθέσεις τους απαρτίζονταν από την «αφρόκρεμα» του παγκόσμιου σκακιού! Μία αναμφισβήτητα εκπληκτική εμπειρία για τους παίκτες της ΣΑΧ! Το αποκορύφωμα όμως ήρθε στην συνέχεια με την απόφαση της ΕΣΟ να εκπροσωπηθεί η χώρα μας στην Σκακιστική Ολυμπιάδα Νέων με τέσσερις σκακιστές της ΣΑΧ! Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο διεξήχθη στην Τουρκία και ήταν εμπλουτισμένο με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ενώ αξέχαστη στιγμή αποτέλεσε η επίσκεψη στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος υποδέχτηκε τα μέλη της αποστολής μας και τους ευχήθηκε το καλύτερο.

Σημαντικές ήταν και οι ατομικές επιτυχίες με διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα από τους αθλητές της Ακαδημίας - Τσαρουχά Μαριάνθη, Μαρκάκη Σοφία, Βοζινάκη Ανθή, τον Ναούμ Σπύρο, Παπαδόπουλο Αργύρη και Πατρελάκη Ευάγγελο. Πλούσιες όμως και σε επίπεδο Κρήτης όπου οι αθλητές του συλλόγου κυριάρχησαν σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχαν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης Αποστόλης και ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Κονταξάκης Γεώργιος με αθλητές της ΣΑΧ που είχαν Πανελλήνιες διακρίσεις.
Ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά Κ. Δασκαλάκης Νίκος βραβεύει τις αθλήτριες Μαρκάκη Σοφία και Βοζινάκη Ανθή για τις Πανελλήνιες διακρίσεις

Στη συνέχεια της βραδιάς, βραβεύτηκε η ομάδα του ΑΣΕ ΟΤΕ για την πορεία της στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Β΄ εθνικής και η «νεοφώτιστη» ομάδα της ΚΑΙΣΣΑΣ ΧΑΝΙΩΝ που από τον πρώτο χρόνο παρουσίας της στη Γ΄ Εθνική πήρε την 1η θέση!

Η ομάδα του ΑΣΕ ΟΤΕ βραβεύεται από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης για την πορεία της στο πρωτάθλημα Β΄ εθνικής
Παίκτες και προπονητής της ΚΑΙΣΣΑΣ ΧΑΝΙΩΝ βραβεύονται από τον Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Λειψάκη Δημήτρη

Τέλος, βραβεύτηκαν και οι μικροί σκακιστές, τα ανερχόμενα ταλέντα της πόλης μας, για τις επιτυχίες που είχαν στα εσωτερικά πρωταθλήματα του συλλόγου.
Με ειδική βράβευση τιμήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός για τη συμβολή του στην αποστολή της Νεανικής ομάδας της ΣΑΧ στην Ολυμπιάδα στην Τουρκία.

Ο κ. Παπαδουλάκης Νότης βραβεύει μικρούς αθλητές του συλλόγου για τις επιτυχίες τους σε εσωτερικά πρωταθλήματα
Ο κ. Φραγκάκης Εμμανουήλ βραβεύει μικρούς αθλητές της ΣΑΧ
Αριστερά ο Αντιπρόεδρος της ΣΑΧ κ. Ναούμ Γιώργος και δεξιά ο Πρόεδρος του ΑΣΕ ΟΤΕ βραβεύουν τους μικρούς αθλητές της ΣΑΧ

 

   
Ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδογιάννης απονέμει τιμητική πλακέτα στον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Ο  Αντιδήμαρχος Καντάνου - Σελίνου κ. Πυροβολάκης Ευτύχης βραβεύει την Τσαρουχά Μαριάνθη για την επιτυχία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2006
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2007
Δείτε την αντίστοιχη γιορτή του συλλόγου του 2009