ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΧ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΧ

ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥΜε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «ΑΚΑΛΗ»  σε μια κατάμεστη αίθουσα από τους φίλους του συλλόγου, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων βράβευσε τους αθλητές της που διακρίθηκαν για το έτος 2008 και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκης Χρήστος, οι Βουλευτές Χανίων: κ. Βολουδάκης Μανούσος, κ. Νικηφοράκης Στέλιος και κ. Σκουλάκης Εμμανουήλ, ο πρώην Βουλευτής Χανίων κ. Δαμιανάκης Ευτύχιος, εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Φραγκάκης Μανόλης,  ο Δήμαρχος Πελεκάνου κ. Ζουριδάκης Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Σαματάς Ευάγγελος, εκ μέρους του Δήμου Πλατανιά ο κ. Δασκαλάκης Νίκος και ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ κ. Αλεξανδράκης Βαγγέλης.
Ο πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδογιάννης Εμμ. βραβεύει μέσω του εκπροσώπου της την εταιρεία Leptos estates

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδογιάννης Μανόλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα της Ακαδημίας και τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει στην ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού στο Νομό μας. Επίσης, έγινε ειδική αναφορά στην διοργάνωση του 1ου Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας, ένα αθλητικό γεγονός που επί δέκα μέρες έφερε το Νομό μας στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Σκακιού. Για το λόγω αυτό τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους η Α.Ε. «Leptos Estates» που ήταν ο Κεντρικός χορηγός της διοργάνωσης, η «Cosmote» και το Ιατρικό Κέντρο Χανίων. Ακολούθησε ομιλία από τη Γραμματέα της ΣΑΧ κ. Κουκουράκη Ελισάβετ, η οποία αναφέρθηκε στην παιδαγωγική αξία που έχει το σκάκι και την θετική επίδραση που ασκεί στη διαμόρφωση του παιδικού χαρακτήρα γενικότερα. Τέλος, όλοι οι Επίσημοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στο σημαντικό ρόλο που έχει η ΣΑΧ στην πόλη μας και την ανάγκη που δημιουργεί η εποχή μας στους γονείς να δώσουν δημιουργικούς διεξόδους ενασχόλησης στα παιδιά τους.   
Το 2008 ήταν μια χρονιά επιτυχιών για την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Οι αθλητές της ομάδας της ΣΑΧ βραβεύτηκαν για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στις Διασυλλογικές διοργανώσεις, όπου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η ΣΑΧ πραγματοποίησε μια πολύ καλή πορεία στο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατηγορίας, για έκτη χρονιά διεκδίκησε και εξασφάλισε την συμμετοχή της στην τελική φάση του Πανελληνίου Ομαδικού Εφηβικού Πρωταθλήματος, καθώς και για την συμμετοχή της ομάδας στο Νεανικό Καμπ που διεξήχθη παράλληλα με την 38η Ολυμπιάδα σκακιού στη Δρέσδη της Γερμανίας. Βραβεύτηκε επίσης η ομάδα του Α.Σ. Εργαζομένων ΟΤΕ για την πολύ καλή πορεία της στο Διασυλλογικό  Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης βραβεύει την ομάδα της ΣΑΧ
Ο κ. Σκουλάκης βραβεύει την ομάδα του ΑΣΕ ΟΤΕ

Αναφορά υπήρχε επίσης στις συμμετοχές αθλητών της ΣΑΧ στο 19ο Διεθνές σκακιστικό Τουρνουά της Κρακοβίας, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, στο Πανευρωπαϊκό Μαθητικό Πρωτάθλημα και στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών που διεξήχθη στην Ρόδο και όπου για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια είδαμε συμμετοχή Χανιώτη αθλητή.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις για τις ατομικές επιτυχίες, οι οποίες ανέδειξαν για άλλη μια φορά τη ΣΑΧ σαν μια από τις κορυφαίες ομάδες του Ελληνικού σκακιού. Βραβεύτηκαν: η Τσαρουχά Μαριάνθη που κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος στην κατηγορία κάτω των 14 ετών στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα, η Μαρκάκη Σοφία και η Βοζινάκη Ανθή για τη 2η θέση κάτω των 10 και 8 ετών που κατέκτησαν στις αντίστοιχες κατηγορίες στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα και η Χριστοδουλάκη Τόνια για την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών και 1η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Γ΄ Γυμνασίου.

Ο κ. Βολουδάκης βραβεύει αθλητές με Πανελλήνιες διακρίσεις
Ο κ. Νικηφοράκης βραβεύει αθλητές με Παγκρήτιες διακρίσεις

Βραβεύτηκαν επίσης οι Πρωταθλητές - Πρωταθλήτριες  Κρήτης στις κατηγορίες τους:
Βοζινάκη Ανθή, Παπαδόπουλος Αργύρης, Βουλγαράκη Δέσποινα, Μαρκάκη Σοφία, Χατζηδάκη Τίνα, Σκαράκη Αντιγόνη, Λιοδάκης Κων/νος, Παπαδογιάννης Σεβαστιανός, Σερντεδάκις Θανάσης.
Τέλος ακολούθησε η βράβευση των μικρών αθλητών της ΣΑΧ για τα εσωτερικά πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στο σύλλογο.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου με τις ευχές για μια αντίστοιχη επιτυχημένη παρουσία της ΣΑΧ και το 2009.

Ο κ. Ζουριδάκης βραβεύει αθλητές με Παγκρήτιες διακρίσεις
Ο κ. Δαμιανάκης βραβεύει μικρούς αθλητές του συλλόγου