ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΧ - ΑΝΕΚ LINES

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΧ-ΑΝΕΚ-LINES

Ο κ. Μαρκογιαννάκης βραβεύει τους αθλητές με διεθνείς διακρίσεις
Ο κ. Χριστοδουλάκης βραβεύει αθλητές από την βασική ομάδα της ΣΑΧ
Ο κ. Κατσανεβάκης βραβεύει αθλητές με Πανελλήνιες διακρίσεις
Ο κ. Λειψάκης με διακριθέντες αθλητές

Με μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «ΑΚΑΛΗ» η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων - ΑΝΕΚ LINES βράβευσε τους αθλητές της που διακρίθηκαν για το έτος 2005.
Είναι σημαντικό ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υφυπουργός Δημόσιας τάξης κ. Μαρκογιαννάκης Χρήστος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστοδουλάκης Νίκος, ο Νομάρχης Χανίων κ. Κατσανεβάκης Γιώργος, ο Δημ. σύμβουλος και μέλος του ΔΑΟΧ κ. Λυψάκης Δημήτρης, και η υπεύθυνη χορηγιών της ΑΝΕΚ LINES κ. Νικολακάκη Άννα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδογιάννης Μανόλης ο οποίος αναφέρθηκε στο 2005 σαν μια «χρυσή» χρονιά για τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων μιας και ο σύλλογος είχε σημαντικές διακρίσεις οι οποίες ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας.
Αναλυτικά αναφέρθηκε στην πολύ πετυχημένη παρουσία της πρώτης ομάδας που αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική κατηγορία στην Εφηβική ομάδα της ΣΑΧ που κατάκτησε για 5η συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα Κρήτης και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κρητικής Φιλίας.
Εντυπωσιακή η χρονιά που μας πέρασε και στις ατομικές διακρίσεις όπου οι επιτυχίες των αθλητών της δεν περιορίστηκαν μόνο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όπου πραγματικά κυριάρχησαν, αλλά και στο διεθνή χώρο με μεγάλες επιτυχίες στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα και στο Πανευρωπαϊκό. Αναλυτικά οι αθλητές που ξεχώρισαν ήταν:
Ο Στράτος Φραγκάκης κατέκτησε για τρίτη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αυτή τη φορά στην κατηγορία κάτω των 16 ετών, η επιτυχία του αυτή θα λέγαμε ότι ήταν από τις σημαντικότερες γιατί συνοδευόταν παράλληλα και με ένα μπόνους 50% για την εισαγωγή του στα Α.Ε.Ι. Ο Στράτος επίσης παρά τη διαφορά ηλικίας συμμετείχε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στο οποίο ισοβάθμησε στην 1η θέση! Επίσης επιλέχτηκε από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σερβία - Μαυροβούνιο.
Ο Καζάκος Μάνος έγραψε τη χρονιά που μας πέρασε μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες που έχει να επιδείξει το Ελληνικό Σκάκι! Στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα κατέκτησε την πρώτη θέση παίρνοντας τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κατηγορία κάτω των 10 ετών. Η επιτυχία αυτή ήταν για αυτόν το αποκορύφωμα μιας χρονιάς γεμάτη επιτυχίες. 1ος στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα, 11ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σερβία - Μαυροβούνιο, 1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών, χρυσό μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α΄ εθνικής στην σκακιέρα του.
Ο Λιοδάκης Κωνσταντίνος συνέχισε τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του συλλόγου μας στο διεθνή χώρο. Συμμετείχε στο Πρωτάθλημα παικτών Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο διεξήχθη στο Μιούρεκ της Αυστρίας, στους αγώνες συμμετείχαν 105 σκακιστές από 20 διαφορετικές χώρες και ο Κωνσταντίνος ισοβάθμησε στην 1η θέση! Η επιτυχία αυτή και για αυτόν ήταν το επιστέγασμα μιας χρονιά επιτυχιών, κατετάγη 3ος στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα και 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 10 ετών.
Η Χριστοδουλάκη Τόνια, κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 12 ετών. Η Τόνια πήρε επίσης την 1η θέση στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα και τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών.
Η Χναρά Μαρία Δανάη πήρε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των 10 ετών
Η Τσαρουχά Μαριάνθη επιλέχτηκε από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και συμμετείχε τόσο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Σερβία - Μαυροβούνιο) όσο και στο πρωτάθλημα παικτών Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία). Επίσης πήρε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα μια θέση άλλωστε που κατακτά συνεχώς τα έξι τελευταία χρόνια!
Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών η Μαρκάκη Σοφία κατέκτησε την 1η θέση και ανακηρύχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος, ένα τίτλο που κατέκτησε και στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα παίρνοντας την 1η θέση στα κορίτσια Β΄ Δημοτικού, η Σοφία συμμετείχε επίσης στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα στο οποίο πήρε την 4η θέση.
Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών ο Ναούμ Σπύρος ισοβάθμησε στην 1η - 2η θέση (με τα κριτήρια 2ος ) ενώ την ίδια θέση πήρε και στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα στην Β΄ δημοτικού.
Στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα εκτός από τις επιτυχίες που αναφέρθηκαν είχαμε στην κατηγορία νηπίων μια τριπλή επιτυχία με τον Αργύρη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Τηνιακό και τον Καλογεράκη Γιώργο να ισοβαθμούν στη 2-4η θέση
Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΣΑΧ βράβευσε για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του σκακιού τον Νομάρχη Χανίων κ. Κατσανεβάκη Γ. που για άλλη μια χρονιά η παρουσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ήταν αισθητή σε όλες τις σκακιστικές εκδηλώσεις, τον Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Αρχοντάκη Γρηγόρη για τη λειτουργία των Καλοκαιρινών προγραμμάτων εκμάθησης σκακιού και τέλος τη μεγάλη Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης την ΑΝΕΚ LINES που με τη χορηγία της προς την ΣΑΧ συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για όλες αυτές τις επιτυχίες που αναφέραμε.

 

Ο πρόεδρος της ΣΑΧ - ΑΝΕΚ LINES με τον Νομάρχη Χανίων κ. Κατσανεβάκη Γεώργιο και την υπεύθυνη χορηγιών της ΑΝΕΚ LINES κ. Νικολακάκη Άννα