ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

 

ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!
Αργυρά μετάλλια για τους Καζάκο Μάνο και Τσαρουχά Μαριάνθη. Χάλκινο μετάλλιο η Χριστοδουλάκη Τόνια!

Γενική φωτογραφία με τους αθλητές και τον προπονητή της ΣΑΧ Τσαρουχά Κώστα.
Γενική άποψη από τον χώρο αγώνων.

Με μία εξαιρετική εμφάνιση για τους Χανιώτες αθλητές ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Σκακιού. Δύο χρυσά μετάλλια από τον Λιοδάκη Κωνσταντίνο (ΣΑΧ) και Φραγκάκη Μαρία (ΚΥΔΩΝ), τρία αργυρά από την Τσαρουχά Μαριάνθη (ΣΑΧ), Καζάκο Μάνο (ΣΑΧ) και Τζουγανάκη Παντελή (ΚΥΔΩΝ) και ένα χάλκινο από την Χριστοδουλάκη Τόνια (ΣΑΧ), ήταν το αποτέλεσμα μιας εντυπωσιακής προσπάθειας των αθλητών της πόλης μας. Η συγκομιδή αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν προστεθούν και τα χρυσά μετάλλια του Παυλίδη Αναστάσιου και Ντιλούδης Δέσποινας από τη Θεσσαλονίκη που είναι τα φετινά αποκτήματα στις μεταγραφές από την ομάδα του Κύδωνα. Τα μετάλλια αυτά ανέδειξαν με διαφορά την πόλη μας κορυφαία στην Ελλάδα ενώ εντυπωσιακή ήταν και η πορεία των αθλητών της Καβάλας που κατέκτησαν 3 χρυσά 1 αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Αναλυτικά τώρα οι επιτυχίες των αθλητών μας ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

 

Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών ο Λιοδάκης Κωνσταντίνος πήρε από την αρχή των αγώνων το προβάδισμα δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους του και τερμάτισε στην πρώτη θέση με 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Ο τίτλος αυτός είναι ο δεύτερος που παίρνει ο Κων/νος σε διάστημα λίγων μηνών μιας και πρόσφατα είχε βγει πρώτος και στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα και σίγουρα αποτελεί μια σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Στην ίδια κατηγορία πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Τζουγανάκης Παντελής ο οποίος πήρε την 2η θέση.
Από δεξιά : Λιοδάκης Κωνσταντίνος, Τζουγανάκης Παντελής και Παπαδόπουλος Παναγιώτης.

Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών είχαμε διπλή επιτυχία, συγκεκριμένα στα αγόρια ο Καζάκος Μάνος αν και ένα χρόνο μικρότερος από τους συναθλητές του έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση ισοβαθμώντας στην 1η θέση! Τα κριτήρια ισοβαθμίας ήταν και τα καλύτερα παρόλα αυτά στην διαδικασία των μπαράζ που παίζονται με μειωμένο χρόνο σκέψης έχασε από τον αθλητή της Καβάλας Σκουλάκη Χ. με αποτέλεσμα να πάρει την 2η θέση και να φεύγει από τους αγώνες με απόλυτη ικανοποίηση όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και για το ποιοτικό σκάκι που έδειξε. Στην αντίστοιχη κατηγορία κοριτσιών είχαμε την Τσαρουχά Μαριάνθη να έχει μια ανάλογη πορεία. Παίζοντας καλό σκάκι διατήρησε την πρώτη θέση μέχρι τον τελευταίο γύρο, δυστυχώς η ήττα της εκεί της στέρησε το χρυσό μετάλλιο παρόλα αυτά όμως και αυτή απέδειξε με τις παρτίδες της το ψηλό της επίπεδο.

Η Τσαρουχά Μαριάνθη (στη μέση) και ο Μάνος Καζάκος (δεξιά) κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 12 ετών.

 

Μεγάλη επιτυχία είχαμε και στην κατηγορία κάτω των 14 ετών κοριτσιών, η Φραγκάκη Μαρία παίζοντας συγκεντρωμένα και ώριμα, πήρε δίκαια την πρώτη θέση κερδίζοντας στα ντέρμπυ τόσο την Παυλίδου, όσο και την Μανελίδου. Με την επιτυχία της αυτή «σπάει» το μονοπώλιο τίτλων που είχε η Παυλίδου και βάζει νέα δεδομένα στην κατηγορία αυτή. Στην ίδια κατηγορία το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χριστοδουλάκη Τόνια κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη συγκομιδή των μεταλλίων για τους Χανιώτες αθλητές.
Από αριστερά : Φραγκάκη Μαρία, Μανελίδου Μαρία και Χριστοδουλάκη Τόνια.


Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι από τους υπόλοιπους αθλητές πολύ καλή παρουσία είχαν ο Ναούμ Σπύρος ο οποίος πήρε 6 βαθμούς και ισοβάθμησε στην 4η θέση, ο Καλογερής Γιάννης που με 6 βαθμούς πήρε την 6η θέση, ο Παπαδόπουλος Αργύρης που αν και μόλις 7 ετών ήταν συνέχεια στα πρώτα τραπέζια κάνοντας ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και έδειξε ότι αν συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο πολύ γρήγορα θα πρωταγωνιστήσει, πολύ καλό και ποιοτικό σκάκι έπαιξε η 9χρονη Μαρκάκη Σοφία η οποία ισοβάθμησε στην 5η θέση αλλά το κέρδος της ήταν οι ίδιες οι παρτίδες. Για άλλη μια φορά αξίζει να τονίσουμε τη σημαντική προσφορά της ΑΝΕΚ LINES που με τη στήριξη στους αθλητές του συλλόγου της ΣΑΧ συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και προβολή του χανιώτικου σκακιού.