ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ - ΣΑΧ ΑΝΕΚ LINES

 

O δήμαρχος Χανίων κ. Βιρβιδάκης με τους νικητές των Νηπίων Α Β΄ δημοτικού
O πρόεδρος της ΔΗΠΕΧ κ. Αρχοντάκης με τους νικητές της Γ-Ε δημοτικού O διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ Βιρβιδάκης με τους νικητές των Γυμνασίων – Λυκείων

«Σκακιστική Όαση» αποτελεί ο χώρος του Δημοτικού Κήπου Χανίων κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες!

Τα θερινά σκακιστικά προγράμματα που διοργανώνει η ΔΗ.Π.Ε.Χ. σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων - ΑΝΕΚ LINES έχουν πλέον καθιερωθεί, μιας και διεξάγονται για 10η συνεχή χρονιά και ολοκληρώνονται κάθε χρόνο με μεγαλύτερη συμμετοχή και μεγαλύτερη επιτυχία. Είναι γεγονός ότι η απήχηση του σκακιού στην πόλη μας μεγαλώνει διαρκώς, κάτι που φαίνεται και στη λειτουργία αυτών των προγραμμάτων. Οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις, που περιελάμβαναν τα καθιερωμένα πλέον προγράμματα εκμάθησης σκακιού στην Παιδική Εφηβική βιβλιοθήκη, καθημερινή λειτουργία του υπαίθριου χώρου στο Δημοτικό κήπο, και τις παρουσιάσεις από την ιστορία του σκακιού κάθε Τετάρτη βράδυ στο χώρο του Δημοτικού κήπου προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των φίλων του σκακιού κάθε ηλικίας.
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα προγράμματα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο γενικότερο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΔΗ.Π.Ε.Χ. Αυτό συμβάλει στην καλύτερη διαφήμιση του προγράμματος όχι μόνο από τον τοπικό τύπο και τηλεόραση αλλά οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας με συνεχείς αναφορές προβάλουν τις εκδηλώσεις ενώ όλο το πρόγραμμα των παρουσιάσεων αναγράφεται στο ειδικό περιοδικό πολιτιστικών εκδηλώσεων που εκδίδει ο Δήμος Χανίων και μοιράζεται δωρεάν σε χιλιάδες αναγνώστες.
Είναι γεγονός ότι η Παιδική Εφηβική βιβλιοθήκη του δήμου μας αποτελεί μια πηγή γνώσης και πνευματικής εξάσκησης για τα μικρά παιδιά προσφέροντάς τους καινούργια ερεθίσματα, και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι η λειτουργία παράλληλων εκδηλώσεων, όπως είναι τα προγράμματα σκακιού, βοηθούν έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό παιδιών να έρθουν σε επαφή με τη βιβλιοθήκη της πόλης μας, Την φετινή χρονιά περισσότερα από 100 παιδιά παρακολούθησαν τα προγράμματα εκμάθησης σκακιού και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός ο μεγάλος αριθμός παιδιών πολύ μικρής ηλικίας (πάνω από 30 παιδιά νηπίων και Α΄ δημοτικού)! Στον όμορφο αυτό χώρο οι προπονητές της ΣΑΧ-ΑΝΕΚ LINES είχαν την ευκαιρία να φέρουν σε μια πρώτη επαφή το πνευματικό αυτό άθλημα με τα παιδιά και να τους διδάξουν ορισμένα από τα μυστικά του ανεξάντλητου αυτού παιχνιδιού.
Με το κλείσιμο των μαθημάτων που διήρκεσαν από τις 25 Ιουνίου έως και τις 30 Αυγούστου διοργανώθηκαν πρωταθλήματα στα οποία είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν τον κύκλο των μαθημάτων. Την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την λήξη των αγώνων, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βιρβιδάκης Κυριάκος ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της πνευματικής γνώσης σε συνδυασμό με τη σωματική άθληση κάτι που πολύ σύντομα θα γίνει και πράξη με τη διαμόρφωση του χώρου δίπλα στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Π.Ε.Χ. κ. Αρχοντάκης Γρηγόρης ο οποίος ευχαρίστησε τους χορηγούς που είναι η ΑΝΕΚ LINES και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων για την πολύχρονη συνεργασία τους και ο κ. Βιρβιδάκης Σταύρος διευθυντής της Συνεταιριστικής τράπεζας Χανίων η οποία ήταν χορηγός όλων των καλοκαιρινών σκακιστικών εκδηλώσεων. Σε όλους τους συμμετέχοντες απενεμήθησαν αναμνηστικά διπλώματα ενώ οι νικητές βραβεύθηκαν με κύπελλα και μετάλλια.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες ανά ηλικία και αγωνίστηκαν μεταξύ τους.
Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία έχουν ως εξής:
Νήπια
Βοζινάκη Ανθή, 2ος Κυνηγάκης Χρήστος 3-4η Ροβιθάκη Γεωργία, Φραγκιεδάκη Μαρία. 5-6η Μαλαδάκη Ζαχαρένια και Μαλαδάκη Στέλλα.
Α΄- Β΄ δημοτικού
1ος Παπαδόπουλος Αργύρης, 2ος Ανδρέου Μιχάλης, 3-4ος Φραγκιεδάκης Λευτέρης, Χατζάκης Στέλιος, ακολούθησαν Γαβριλάκης Γιώργος, Κουριαντάκης Γιώργος, Αποστολίδης Αποστόλης, Ψωματάκης Μανόλης και Παύλος Μάνος.
Στην κατηγορία κοριτσιών την 1η θέση πήρε η Καστρινάκη Μαίρη, 2η η Ορφανουδάκη Αγάπη και 3η η Κουρούπη Αλεξάνδρα, ακολούθησαν η Λελεδάκη Γεωργίνα, Σημαντηράκη Βασούλα και η Λιβυάκη Στέλλα.
Γ΄έως και Ε΄ Δημοτικού
1ος Καπενεκάκης Ανθέας, 2ος Δασκαλάκης Γιώργος, 3ος Καρτάκης Δημήτρης. Ακολούθησαν ο Παπαποστόλου Στάθης, Ορφανουδάκης Σταύρος, Μεθυμάκης Γιώργος, Μπολανάκης Γιάννης, Βέρδος Γιάννης, Κούγκλος Παύλος, Πολυχρονάκης Δημήτρης, Φραγκιαδάκης Βασίλης, Μπολανάκης Παναγιώτης, Μιχελετάκης Γρηγόρης, Γαλανάκης Μιχάλης, Καλαϊτζάκης Γιάννης, Μαρινάκης Φάνης και Σγουράκης Γιώργος.
1η Καρτάκη Αφροδίτη, 2η Καρατζά Ελίζα, 3η Θεοδοράτου Εύα. Ακολούθησαν η Λιβυάκη Ειρήνη, Κυνηγάκη Αγγελική, Αποστολάκη Δέσποινα, Γούργουρα Χριστίνα, και Χριστοφορίου Δήμητρα.

ΣΤ΄ Δημοτικού και μεγαλύτεροι
1ος Γεωργαντάς Αντώνης, 2ος Σουρμελάκης Στέλιος, 3ος Βουλγαράκης Ραφαήλ, ακολούθησαν Μαρινάκης ¶γγελος, Πολάκης Σταύρος, Μαλινδρέτος Ανδρέας και Γιαννακουδάκης Στέλιος.
Σγουρομάλλη Μαρία, Ψαραδέλη Βασιλική, 3η Μακρυδάκη Ευτυχία.

Αγώνες μπλιτς και ταχύτητας στη μεγάλη σκακιέρα όπου τα παιδιά έτρεχαν για να προλάβουν να τελειώσουν την παρτίδα στον προκαθορισμένο χρόνο Καθημερινά γεμάτες όλες οι σκακιέρες στον υπαίθριο χώρο του δημοτικού κήπου Έντονο το ενδιαφέρον από ανθρώπους όλων των ηλικιών να παρακολουθούν κάθε Τετάρτη τις παρουσιάσεις από την ιστορία του σκακιού στον δημοτικό κήπο

 

Κεντρικός χορηγός