4ο Παγκρήτιο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι-ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΩΝ


4ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 2006

Στις 2 και 3 Μαρτίου στα Χανιά και συγκεκριμένα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού, που προκηρύσσεται από την Ε.Σ.Σ.Κ και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.
Είναι γεγονός ότι την περσινή χρονιά η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων / ANEK LΙNES διοργάνωσε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί σε μαθητικούς αγώνες, με αποτέλεσμα και φέτος να της ανατεθεί η ίδια διοργάνωση.
Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους τους μαθητές που θέλουν να λάβουν μέρος, ενώ αποτελούν παράλληλα την προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες κάθε τάξης, εκτός από τα έπαθλα που θα κερδίσουν, θα πάρουν και τις προκρίσεις για την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Κυλλήνη του Νομού Ηλείας. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, ενώ χορηγοί της εκδήλωσης είναι το ΙΝ.ΚΑ Χανίων, ο Κολομβάκης Α.Ε., η ΒΙΟΜΕΤΑΛ, η Εθνική Τράπεζα, οι Μύλοι Κρήτης, ο Συναιτερισμός Υδραυλικών Χανίων, το κατάστημα Ηλεκτρικών ειδών Σκορδυλάκη Ε.Π.Ε. η AEGEAN AIRLINES, και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών AXON .

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης βρίσκεται στο Κολυμβάρι (20χμ. από Χανιά προς Καστέλι). Για όσους θέλουν να διανυκτερεύσουν το Σάββατο βράδυ μπορούν να φιλοξενηθούν στην ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, η οποία διαθέτει άνετα δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με κλιματισμό, λουτρό και τηλεόραση. Η τιμή κόστους είναι 30 Ευρώ το άτομο και συμπεριλαμβάνει δύο γεύματα (Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι) και πρωινό. Λόγω του περιορισμένου αριθμού δωματίων (60) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική προκήρυξη των αγώνων.

 

4ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (2007)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (ΕΣΣΚ) προκηρύσσει το 4ο Σκακιστικό Σχολικό Πρωτάθλημα Κρήτης 2007, το οποίο αποτελεί προκριματική φάση του 19 ου Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος (2007).

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων (ΣΑΧ-ΑΝΕΚ LINES ), σε συνεργασία με τον Δήμο Κολυμβαρίου, υπό την Αιγίδα της Ε.Σ.Σ.Κ. και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων..

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο και Κυριακή 3 και 4 Μαρτίου 2007 στο Κολυμβάρι, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης .

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, Δημοσίων και ιδιωτικών της Κρήτης.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2007.
H τελική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο των αγώνων, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2007 (13:30 - 14:00) .

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: Οι προκρίσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες (Κυλλήνη Ηλείας, 31 Μαρτίου-2 Απριλίου 2007) είναι 80. Ανά τάξη οι θέσεις πρόκρισης είναι 8.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε 10 ομίλους, ανά τάξη.
Αν σε μία κατηγορία είναι λιγότεροι από οχτώ τότε θα παίξουν με σύστημα πουλ.
Αν είναι 9 έως 14 θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, ενώ
Αν είναι 15 και άνω τότε θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων.
Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 10 κατηγορίες:

1

Μαθητές-μαθήτριες

Νηπιαγωγείων

2

Μαθητές-Μαθήτριες

Α΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

3

Μαθητές-Μαθήτριες

Β΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

4

Μαθητές-Μαθήτριες

Γ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

5

Μαθητές-Μαθήτριες

Δ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

6

Μαθητές-Μαθήτριες

Ε΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

7

Μαθητές-Μαθήτριες

ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

8

Μαθητές-Μαθήτριες

Α΄ Γυμνασίου

9

Μαθητές-Μαθήτριες

Β΄ Γυμνασίου

10

Μαθητές-Μαθήτριες

Γ΄ Γυμνασίου

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10") χρόνου σκέψης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Σάββατο

3 Μαρτίου 2007

Άφιξη συμμετεχόντων-επιβεβαίωση συμμετοχών

13:30

Σάββατο

3 Μαρτίου 2007

Τελετή Έναρξης

14:45

Σάββατο

3 Μαρτίου 2007

1 ος - 4 ος γύρος

15:00

Κυριακή

4 Μαρτίου 2007

5 ος - 7 ος γύρος

10:00

Κυριακή

4 Μαρτίου 2007

Γεύμα

13:30

Κυριακή

4 Μαρτίου 2007

Τελετή Λήξης-Απονομές επάθλων

15:00

H επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Σχολικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο χώρο των αγώνων το Σάββατο 3 Μαρτίου 2007 (13:30 - 14:00) .

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Όλοι οι μαθητές που θα αγωνιστούν θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα. Κύπελλα θα πάρουν ο 1 ος νικητής και η 1 η νικήτρια κάθε κατηγορίας. Μετάλλια θα δοθούν στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες. Ο νικητής και η νικήτρια κάθε κατηγορίας ανακηρύσσεται Πρωταθλητής- τρια Κρήτης.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο Σχολικό πρωτάθλημα ισχύουν τα εξής:.

α) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
ε) Ποσοστό βαθμών που επιτεύχθηκαν με τα μαύρα (% επί των παρτίδων με τα μαύρα).

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: Για τους αθλητές και αθλήτριες των άλλων Νομών προβλέπεται λεωφορείο έως τον χώρο των αγώνων (από Ηράκλειο μέσω Ρεθύμνου) για το Σάββατο 3/3/07 και επιστροφή την Κυριακή 4/3/07 μετά τη λήξη των αγώνων.
Δήλωση ενδιαφέροντος το αργότερο μέχρι την Κυριακή 25/2/2007 .
Ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός αριθμών για τη ναύλωση λεωφορείου: 30άτομα

ΔΙΑΜΟΝΗ:

Η διαμονή θα γίνει στον ξενώνα της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης (χωρητικότητα 60 δωματίων). Σε περίπτωση ανάγκης περισσότερων δωματίων οι ενδιαφερόμενοι θα φιλοξενηθούν σε γειτονικά ξενοδοχεία με τους ίδιους ακριβώς όρους (τιμή ανά δωμάτιο).
Η τιμή της διανυκτέρευσης με πλήρη διατροφή (βράδυ Σαββάτου, πρωινό Κυριακής και μεσημέρι Κυριακής) είναι 30 ευρώ κατ' άτομο, σε δίκλινο δωμάτιο.

Όσοι ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν στον ξενώνα πρέπει να ενημερώσουν με φαξ ή e - mail μέχρι την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου (φαξ 28210-550880, e - mail : [email protected] ), με την ταυτόχρονη κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στον λογαριασμό ΕΤΕ 494/296016-82.

Πληροφορίες και δηλ. συμμετοχής στα τηλέφωνα:
28210 51420 καθημερινά και 6976867455 (Ιάκωβος. Καζάκος) και
6973323257 (Εμμανουήλ Παπαδογιάννης)
Δηλ. συμμετοχής στο fax 2821055088 και e - mail : [email protected]

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ