ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ 2021
   

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Διήμερο Επετειακών Εκδηλώσεων για τη
ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1895-1896)

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Σκακιστικό τουρνουά του Δήμου Αποκορώνου , το οποίο εντάσσονταν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Εκ μέρους του Δήμου Αποκορώνου χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος κ Σταυρουλάκης και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Βάμου κ Χατζηδάκης οι οποίοι πρότειναν την καθιέρωση της διοργάνωσης σε ετήσια βάση. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου κ. Λιμαντζάκης Γιώργος ο οποίος ήταν και ο κύριος συντονιστής της όλης διοργάνωσης. Στην τελετή λήξης πρόσφερε στους νικητές από ένα βιβλίο του για το Κρητικό ζήτημα και τα πεδία μαχών. Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΣΑΧ Γιάννης Σπυριδάκης ο οποίος ανακοίνωσε και μια μακρά σειρά δράσεων του συλλόγου μέσα στο καλοκαίρι , ξεκινώντας από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων που διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ την περίοδο από 15 έως 21 Ιουλίου στο Αρσενάλι στο ενετικό λιμάνι.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στον πανέμορφο χώρο του Γυμνασίου & Λυκείου Βάμου που εντυπωσίαζε με το πράσινο τοπίο του και την περιποίηση που υπήρχε!
Αγωνιστικά τώρα οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα ξεπέρασαν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη μιας και πάνω από 50 σκακιστές παραμέρισαν τον πειρασμό της θάλασσας και ήρθαν να αγωνιστούν στην πρώτη εκδήλωση που γίνεται στο Νομό μας μετά την περίοδο της καραντίνας.
Οι αθλητές όλοι χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία τους και παίξανε πέντε αγώνες με περιορισμένο χρόνο σκέψης. Τα πρωταθλήματα αποδείχτηκαν αρκετά μαχητικά και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που είχαμε ισοβαθμίες στις τελικές κατατάξεις. Αναλυτικά τώρα οι νικητές των ομίλων έχουν ως εξής:
Πρωταθλητής Αποκόρωνα στον 1ο όμιλο δυναμικότητας αναδείχτηκε ο Χατζηδάκης Λάμπρος, 2ος ο Πολυαναγνωστάκης Κων/νος και 3ος ο Στράτος Κισσαμιτάκης.
Στα κορίτσια πρωταθλήτρια Αποκόρωνα αναδείχτηκε η Τζωρτζακάκη Μαριλένα,  2η η Κατσανεβάκη Νεφέλη και 3η η Ανδρεδάκη Αριάδνη. Στο 2ο όμιλο δυναμικότητας 1ος βγήκε ο Τζωρτζακάκης Μανόλης.

Ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων κ. Γιάννης Σπυριδάκης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου κ. Χατζηδάκης με τους νικητές-τριες του Δήμου Αποκορώνου

Στον όμιλο ενηλίκων Πρωταθλητής Αποκόρωνα αναδείχτηκε ο Γιάννης Σπανουδάκης, και πρωταθλήτρια η Δημοπούλου Διονυσία. Στον ίδιο όμιλο στην 1η θέση ισοβάθμησε ο Παντελάκης Χάρης και 3ος ήταν ο Γιώργος Τζατζιμάκης. Στις γυναίκες τη 2η θέση κατέκτησε η Καντάρα Μαρία και 3η ήταν η Μελετάκη Αγγελική.

Οι νικητές της κατηγορίας Ενηλίκων

Στον όμιλο των προχωρημένων αθλητών την 1η θέση κατέκτησε ο Σχετάκης Γιώργος και στη 2η θέση ισοβάθμησαν ο Ρίζος Δημήτρης και ο Γιώργος Στράλης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Έλενα Ψαριανού, 2η ήταν η Σκαράκη Γεωργία και 3η η Κλεοβούλου Σοφία.

Οι νικητές του ομίλου προχωρημένων παιδιών συλλόγων με τον κ. Λιμαντζάκη Γιώργο

Στο 2ο όμιλο δυναμικότητας την 1η θέση κατέκτησε ο Σπυριδάκης Μανόλης, 2ος ήταν ο Μπάχεμ Γιάννης και 3ος ο Μάνος Ψαριανός. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Παπαδάκη Μυρτώ, 2η η Παπαδάκη Νικολέτα και 3η η Ανδρεδάκη Μαρίζα.
Στον όμιλο κάτω των 8 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Ντενεκετζής Φρέντυ, 2ος ήταν ο Ριτζάκης Νικόλας και 3ος ο Γιάννης Ουζουνστεφανής.

Οι νικητές του Β΄ ομίλου με τον Πρόεδρο της ΣΑΧ κ. Σπυριδάκη και τον Αντιδήμαρχο Αποκορώνου κ. Σταυρουλάκη
Οι νικητές στην κατηγορία κάτω των 8 ετών. Γιάννης Ουζουνστεφανής, Ντενεκετζής Φρέντυ και Ριτζάκης Νικόλας

Τέλος για την μικρότερη ηλικιακά κατηγορία όπου είχαμε παιδιά προνηπίων έως και Α΄ δημοτικού στην 1η θέση ισοβάθμησαν ο Γιάννης Καψανάκης και ο Ασγουδάκης Στέλιος 2ος ήταν ο Γιάννης Κατσανεβάκης και 3ος ο Γιώργος Πιαγκαλάκης (προνήπιο). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Πατσουράκη Θεοφίλη και 2η η Τζατζιμάκη Μαρία.  

Ο Αντιπρόεδρος της ΣΑΧ κ. Γιώργος Ναούμ και η Τόνια Λιανοπούλου με τους νικητές των νηπίων - Α΄ δημοτικού

   Στη διοργάνωση αυτή δόθηκε η ευκαιρία να δοθούν και τα αναμνηστικά έπαθλα στους νικητές του πρωταθλήματος της ΣΑΧ στο οποίο λόγω της καραντίνας δεν είχε γίνει η τελετή λήξης όπου την πρώτη θέση είχε κατακτήσει ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης, και ακολούθησαν ο Δημήτρης Ρίζος και ο Παντελής Γκόγκας. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Έλενα Ψαριανού 2η ήταν η Σοφία Κλεοβούλου και 3η η Τζουγκαράκη Ευσταθία.

Οι νικητές-τριες του πρωταθλήματος της ΣΑΧ με τον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Σπυριδάκη

 

Όλα τα αναλυτικά αποτελέσματα και τις βαθμολογίες μπορείτε να τα δείτε στο chess-results

Και το πρωτάθλημα ξεκινάει....
Σ' ένα πανέμορφο ντεκόρ
Όπου αποτυπώνονται οι όμορφες στιγμές των μαθητών
και πραγματικά πολύ όμορφες εικόνες,,,
μέσα στο πράσινο τοπίο!
και πραγματικά σκάκι μέσα στη φύση!
και όταν ο φωτογράφος έχει έμπνευση!
ξέρει και πιάνει τη στιγμή!
και βέβαια τα παιδιά απολαμβάνουν και χαίρονται τις στιγμές...
και παίζουν....
και παίζουν.....!
και να γυρίσουμε στο σκάκι και στο γνώριμο ψαρωτικό βλέμμα των μεγάλων σκακιστών!
και πλησιάζει η ώρα των απονομών... Η χαρά διάχυτη από παντού!
τα παιδιά προετοιμάζονται...
αλλά κοντά σ' αυτά και οι μεγάλοι....
και τα χαμόγελα συνεχίζονται από τους μεγάλους...
αλλά και ο βενιαμίν της διοργάνωσης... μόλις προνηπίων
Χαμόγελα κρυμμένα αλλά μάτια που λάμπουν!
και τα χαμόγελα συνεχίζονται
και συνεχίζονται...
 
 

Να ευχαριστήσουμε τέλος τον κ. Διακολουκά για τις φωτογραφίες που μας χάρισε!

 

 

 

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ σε συνεργασία με τη ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΑΜΑΡΙΑ προκηρύσσουν Ατομικό Σκακιστικό πρωτάθλημα Δήμου Αποκορώνου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 04 Ιουλίου 2021.

Στο πρωτάθλημα είναι ελεύθερο να συμμετάσχει όποιος θέλει ανεξαρτήτου ηλικίας και επιπέδου. Θα υπάρχουν ξεχωριστές κατηγορίες αγώνων ανάλογα με την ηλικία των παικτών. Επίσης θα υπάρχει ξεχωριστός όμιλος για τους ενήλικες που θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή Σκακιού Δήμου Αποκόρωνα.

Το Πρωτάθλημα περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:
Α) Πρωτάθλημα για παιδιά του Δήμου Αποκόρωνα (σε δύο ομίλους ανάλογα με την ηλικία τους).
Β) Πρωτάθλημα ελεύθερο για όλους όσους θέλουν να αγωνιστούν ανεξαρτήτου περιοχής και δεν έχουν αγωνιστική εμπειρία.

Γ) Πρωτάθλημα για αθλητές συλλόγων
Δ) Πρωτάθλημα Ενηλίκων
Ε) Πρωτάθλημα για παιδιά νηπίων & Α΄ δημοτικού

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκόρωνα και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Κυριακή 04 Ιουλίου 2021, στο Γυμνάσιο & Λύκειο του Βάμου Αποκορώνου στις 10 π.μ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Έχουν όλοι οι σκακιστές ανεξαρτήτου ηλικίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   Μέχρι το Σάββατο 03 Ιουλίου 2021.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
28210 55088  (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, ώρες 18.00 έως 22.00). Λιανοπούλου Τόνια 6972928639 και Αγναντής Δημήτρης 6945556793
H τελική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο των αγώνων, την Κυριακή 04 Ιουλίου στις 9:30΄το πρωί.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:  Σύστημα αγώνων ελβετικό 6 γύρων.

 ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:  Οι αγώνες στις κατηγορίες συλλόγων θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή 10΄λεπτά με προσαύξηση  5΄΄ δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση. Θα υπάρξει και κατηγορία μπλιτς με 3+2΄΄ 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:  Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής:
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων .
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
 (ε). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:    Έπαθλα: θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια για τους νικητές κάθε κατηγορίας.

Παράβολο συμμετοχής στη γ΄ κατηγορία των πρωταθλημάτων  5 ευρώ.

e-mail: [email protected]