ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ


Χάλκινο μετάλλιο για τη
Σκακιστική Ακαδημία Χανίων - ΣΑΜΑΡΙΑ
!

Η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων - ΣΑΜΑΡΙΑ με το τρόπαιό της στην Πλατεία Αριστοτέλους


ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Χάλκινο μετάλλιο για τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων - ΣΑΜΑΡΙΑ!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη τη βδομάδα που μας πέρασε το διασυλλογικό πρωτάθλημα Α΄ εθνικής. Το πρωτάθλημα τη φετινή χρονιά διεξήχθη σε δύο ομίλους και η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων - ΣΑΜΑΡΙΑ αγωνίστηκε στο Βόρειο Όμιλο στη Θεσσαλονίκη. Ένα όμιλο που είχε αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση δεκαπέντε ομάδων της Βόρειας Ελλάδος, όπου εκτός από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν ομάδες από Χαλκιδική, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Σέρρες, Γιαννιτσά και Φλώρινα. Μεγάλο φαβορί στους αγώνες ήταν η ομάδα της Καβάλας η οποία επιβεβαίωσε μάλιστα και τον τίτλο αυτό κατακτώντας καθαρά την 1η θέση στους αγώνες. Η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ παρά το ότι αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις τεσσάρων βασικών παικτών της κατάφερε να είναι σε όλη τη διάρκεια των αγώνων στη διεκδίκηση των μεταλλίων και να κατακτά τελικά την 3η θέση. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα των Συκεών – Νεάπολης Θεσσαλονίκης.
Να τονίσουμε ότι η επιτυχία της ΣΑΧ – ΣΑΜΑΡΙΑ μεγαλώνει περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι στη σύνθεσή της οι εννέα από τους δέκα παίκτες που αγωνίστηκαν  προέρχονταν από το φυτώριό της. Η ΣΑΧ επιμένει σ’ αυτή τη λογική να μη κάνει μεταγραφές αλλά να εμπιστεύεται τους τοπικούς παίκτες της,  δίνοντάς τους συνεχώς αγωνιστικές ευκαιρίες γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη χαρά μετά από τέτοιες σπουδαίες εμφανίσεις!
Να τονίσουμε επίσης την πολύ σημαντική στήριξη που έχει η ομάδα μας από την ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ που με τη διαχρονική βοήθειά της διευκολύνει την αγωνιστική παρουσία μας σε όλους τους αγώνες της.

David Alberto Σπύρος Ναούμ
Λιοδάκης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Αργύρης

Με την ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ αγωνίστηκαν στην 1η σκακιέρα ο GM David Alberto, ένας παίκτης που επί 14 χρόνια ανελλιπώς αγωνίζεται στην Παλαιόχωρα και έχει ¨δέσει¨ με την ομάδα μας. Ο Αλμπέρτο με την εμφάνισή του κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο καλύτερης απόδοσης στη σκακιέρα του!
Το βάρος της δεύτερης σκακιέρας ανέλαβε να σηκώσει ο ¨γιατρός¨ του συλλόγου μας Σπύρος Ναούμ ο οποίος έκανε 3,5 βαθμούς παίζοντας ταυτόχρονα πολύ ωραίες παρτίδες!
Στην 3η σκακιέρα ο οδοντίατρός μας Κων/νος Λιοδάκης μπορεί να έριξε όλο το βάρος στη σχολή του για να την ολοκληρώσει αλλά παράλληλα απέδειξε ότι το σκάκι είναι ένα κομμάτι της ζωής του που δεν ξεχνιέται! Έκανε δύο βαθμούς προσφέροντας στην καλή πορεία της ομάδας.
Στην 4η σκακιέρα άλλος ένας μελλοντικός γιατρός της ομάδας μας ο Αργύρης Παπαδόπουλος βρέθηκε σε εξαιρετική αγωνιστική περίοδο, πίστεψε στο μετάλλιο καλύτερης απόδοσης στη σκακιέρα του και το πάλεψε ολοκληρώνοντας τους αγώνες του με τέσσερις βαθμούς.

Οι επόμενες τρεις σκακιέρες ανήκαν στα κορίτσια της ομάδας μας όπου κυριολεκτικά θριαμβεύσανε! Τρία κορίτσια που όλα ήταν κάτω των 20 ετών και παίζανε σε μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες!

Η μελλοντική μηχανολόγος μας Η/Υ Ανθή Βοζινάκη έχοντας την αγωνιστική εμπειρία αλλά και τον ηγετικό χαρακτήρα που χρειάζεται για να εμπνέει τις συμπαίκτριές της  ήταν εγγύηση στην ομάδα με την απόδοσή της και τη σταθερότητά της κάνοντας 4,5 βαθμούς.
   
Η Ευαγγελία Καραβιτάκη απαλλαγμένη από το άγχος που είχε σε προηγούμενες διοργανώσεις, έπαιξε ελεύθερα έχοντας εξαιρετική εμφάνιση και κάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ομάδα με 6 βαθμούς στους επτά αγώνες. Παράλληλα είχε την καλύτερη απόδοση της διοργάνωσης στη σκακιέρα κάτω των 20 ετών με 5 στα 5!
   
Τέλος η Καραβιτάκη Αντωνία ήταν αυτή που ανέλαβε τις ¨δύσκολες αποστολές¨... Όταν χρειαζόταν θυσιαζόταν για την ομάδα εκτελώντας τον ρόλο του ¨γκαμπί¨. Παρόλα αυτά όμως έπαιξε πολύ καλά πιστεύοντας στον εαυτό της και τις ικανότητές της προσφέροντας στην ομάδα τέσσερις πολύτιμους βαθμούς και συμβάλλοντας στην επιτυχία της.
   
Να συνεχίσουμε με τον μελλοντικό δικηγόρο μας, τον Νίκο Γεωργακόπουλο που αγωνίστηκε στη σκακιέρα κάτω των 20 ετών.
Ο Νίκος, όταν έχει κίνητρο, ξεπερνάει τον εαυτό του αποδίδοντας σκάκι υψηλού επιπέδου. Από την ώρα που η ομάδα της Αλεξανδρούπολης του προσέφερε το κίνητρο ήμασταν σίγουροι ότι και τα αποτελέσματά του θα ήταν εξίσου εντυπωσιακά! Περιμένουμε βέβαια να δούμε αν αλλάξει και το φόντο στον υπολογιστή του με τη Χου Γιφάν. Τα αποτελέσματά του εξαιρετικά με πολύ καλές νίκες επί ισχυρών αντιπάλων προσφέροντας τέσσερις βαθμούς και βοηθώντας παράλληλα στην προετοιμασία της ομάδας με τις θεωρητικές του γνώσεις!
   
Στη σκακιέρα κάτω των 16 ετών ο Παναγιώτης Τζαγκαράκης θριάμβευσε! Παρουσιάζοντας ένα πολύ ώριμο παιχνίδι και έχοντας σταθερότητα στην απόδοσή του με τους 6,5 βαθμούς σε επτά αγώνες κατάφερε να έχει το καλύτερο ποσοστό τόσο στην ομάδα μας όσο και γενικότερα στη σκακιέρα του κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες! Σίγουρα ο Παναγιώτης με τη δουλειά που κάνει όλα αυτά τα χρόνια αξίζει αυτές τις διακρίσεις!
   
Τέλος ο ¨βενιαμίν¨ της ομάδας μας στη σκακιέρα κάτω των 12 ετών ήταν ο Τζατζιμάκης Θοδωρής. Ο Θοδωρής, ενώ ήταν αρκετά μικρότερος ηλικιακά, πήρε το βάπτισμα σε τέτοιους αγώνες και μόνο θετικά λόγια έχουμε να πούμε από την εμφάνισή του. Έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε με μαχητικότατες παρτίδες που οι περισσότερες κράτησαν πάνω από τέσσερις ώρες! Σίγουρα η εμπειρία που αποκόμισε με τη συμμετοχή του σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις έχει να του προσφέρει πάρα πολλά στην εξέλιξη της σκακιστικής του πορείας!
   

 

 

 

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Κατ.

Ομάδα

βαθμοί

+

=

-

ΚΙ2

ΚΙ3

1

ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

14

7

0

0

313,5

46,5

2

ΣΑ ΣΥΚΕΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΗΣ

11

5

1

1

304,5

41

3

ΣΑ ΧΑΝΙΩΝ

10

4

2

1

263

41

4

ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

9

4

1

2

286

41,5

5

ΑΣΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

8

4

0

3

148

35,5

6

ΜΓΣ 'ΕΘΝΙΚΟΣ' ΑΛΕΞ/ΛΗΣ

7

3

1

3

245

38

7

ΑΣ 'ΑΡΗΣ' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

7

3

0

3

184,5

32

8

ΧΑΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

7

3

0

3

135,5

32,5

9

ΑΜΟ 'ΓΑΛΑΞΙΑΣ'

6

2

1

3

299,5

39,5

10

ΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

6

3

0

4

218

35

11

ΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

6

3

0

4

208,5

35,5

12

ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

5

2

0

4

160

30

13

ΠΣΣΚ ΣΕΡΡΩΝ

5

2

0

4

129

31,5

14

ΛΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

3

1

0

5

130

26,5

15

ΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

1

0

0

6

108

22