ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 2020

 

 16o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

APOLLONIA RESORT & SPA ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με μεγλη επιτυχα διοργανθηκε στο Ηρκλειο Κρτης το 16ο Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα με διοργανωτς την Σκακιστικ Ακαδημα Γαζου την Επιτροπ Αθλητισμο του Δμου Μαλεβιζου, σε συνεργασα με την Ε.Σ.Σ.Κ. Πνω απ τριακσιοι μαθητς συμμετεχαν απ’ λη την Κρτη δεχνοντας την απχηση του σκακιο στο νησ μας! Εντυπωσιακ ταν μως και η συμμετοχ απ τους μαθητς του συλλγου μας βλποντας 60 παιδι της να συμμετχουν με αφορμ την πρκρισ που εχαν πρει απ το Πρωτθλημα Δυτικς Κρτης. Το διο εντυπωσιακ ταν και η συμμετοχ απ παιδι του Ρεθμνου μιας και πρτη φορ βλπουμε σε τελικ φση εξντα παιδι να εκπροσωπον το Ρεθεμνιτικο σκκι.
Το εππεδο των αγνων ταν για λλη μια φορ εξαιρετικ και αυτ αποδεικνεται απ την εκπροσπηση των παικτν μας στα Πανελλνια Πρωταθλματα. Οι αθλητς που πρωταγωνιστον στο νησ μας εναι και αυτο που πρωταγωνιστον και στα Πανελλνια Πρωταθλματα φρνοντας στην Κρτη τις περισστερες διακρσεις!

Στα Χανιωτκια δεν ταν μνο ο αριθμς συμμετοχς τους εντυπωσιακς αλλ και στην ποιτητα των παικτν τους μας και σρωσαν κυριολεκτικ τα μετλλια! Δεκατσσερις πρτες θσεις κατκτησαν οι Χανιτες μαθητς, ξι οι μαθητς του Ηρακλεου και απ μα πρωτι πραν μαθητς του Ρεθμνου και Αγ. Νικολου δεχνοντας για λλη μια φορ την ποιτητα του σκακιο στην πλη μας!  Ακμη πιο περφανοι το συμβολιο και οι προπονητς της Σκακιστικς Ακαδημας Χανων ΣΑΜΑΡΙΑ βλποντας τους μικρος αθλητς τους να θριαμβεουν κυριολεκτικ και να σαρνουν τα μετλλια! 
Στις βαθμολογες των σχολεων εντπωση μας κνει η μεγλη νοδος του 10ου Δημοτικο σχολεου Χανων τα τελευταα χρνια φτνοντας μλιστα εκτς απ την πρτη θση στην ομαδικ βαθμολογα να εναι και το πρτο σχολεο απ θμα συγκομιδς μεταλλων και στα ατομικ πρωταθλματα κατακτντας τρα χρυσ μετλλια και δο χλκινα!
Το μοναδικ αρνητικ ταν η ιδα των υπευθνων να βλουν την δια μρα τα ομαδικ και ατομικ πρωταθλματα. Νομζω πως δεν χρειζονται σχλια παρ μνο μια ματι στον πνακα συμμετοχν και καταλαβανουμε.

Πατντας πνω στην ονομασα κθε τξης μπορετε να δετε τις βαθμολογες και φωτογραφες των απονομν.


ΝΗΠΙΑ

Εδ ο Κοκολκης Παλος (5ο Ρεθμνου) εντυπωσιζει! Επτ στα επτ στο Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης και επτ στα επτ στο Παγκρτιο! Εναι πολ δσκολο σε μα τσο μικρ ηλικα να υπρχει τσο μεγλη σταθερτητα και ο Παλος απδειξε τι χι μνο την χει αλλ χει και λο το ταλντο να την αξιοποισει! Στη 2η θση ισοβθμησαν ο Μηλις Αλξανδρος (Μικρ Εργαστρι Ηρακλεου), Ταμιωλκης Γρηγρης (19ο Ηρακλεου) και Μνος Ψαριανς (Βαμβακπουλο Χανων).   
Στα κορτσια η Γεωργιδη Βασιλικ (Τσικαλαρι) κρδισε και στην ομορφι αλλ και στο πρωτθλημα! Μπορε να εναι μικρ το διστημα που επανρθε στο σκκι αλλ δειξε τι χει τις γνσεις και τη θληση της νκης! Κατκτησε καθαρ την πρτη θση και τρα απομνει να μαγψει και στην Θεσσαλονκη! Στη δετερη θση ισοβθμησαν η Μπακλη Αναστασα (30ο Ηρακλεου) και η Χρυσο Μαρα Ραφαλλα (Παιδικ Εργαστρι Ρεθμνου). 


Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 Η κατηγορα αυτ ταν μα επανληψη του πρωταθλματος Δυτ. Κρτης με λλο πρωταγωνιστ θα λγαμε. Ο Φτης Καζκος (10 Χανων),  Ριτζκης Νικλας (8ο Χανων), Γαβαλκης Νικλας (1ο Κουνουπιδιανν) και Ντενεκετζς Φρντυ (Στρνες) πλεψαν για τη δικριση δεχνοντας παρλληλα και να εππεδο γνσεων αρκετ υψηλ για την ηλικα τους. Τελικς νικητς ταν ο Φτης Καζκος με 6 στα 7 και στη 2η θση μισ βαθμ παρακτω ισοβθμησαν ο Ριτζκης Νικλας με τον Χρστο Γαβαλκη. Στον Φρντυ μεινε η ικανοποηση της νικς που κανε επ του πρωτοπρου.  αλλ λειπε και η μεγαλτερη σταθερτητα στο παιχνδι του.  
Στα κορτσια πρτευσε η Σεμνη Μαρα απ το 47ο Ηρακλεου.

 


Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Μεγλη μονομαχα γινε σ' αυτ την κατηγορα που μετ τον 7ο γρο εχαμε ισοβαθμα στην κορυφ ανμεσα στον Καλατζκη Αντνη (2ο Βουτν) και τον Χωραφ Εμμανουλ (4ο Αγ. Νικολου). Τα κριτρια ανδειξαν νικητ τον Καλατζκη ο οποος ταν μλιστα και ο περσινς νικητς των αγνων. Εδ ββαια χωρς να θλουμε να μεισουμε την αξα της νκης του Καλατζκη σως εναι και μα αδικα του συστματος ταν δο παιδι φτνουν τσο ψηλ να μην χουν κληρωθε να παξουν μεταξ τους. Στην 3η θση ισοβθμησαν ο Παπαδοσηφκης Μανλης απ το 16ο Ρεθμνου, ο Παριωτκης Γιργος απ το 10ο Χανων και ο Τζανουδκης Γιργος απ το 16ο Ρεθμνου βλποντας στο βθρο εκπροσπηση παιδιν απ λες τις πλεις της Κρτης.
Στα κορτσια η Τσαφαρκη Κατερνα δημιουργε τη δικ της παρδοση στη συγκεκριμμνη διοργνωση με συνεχες επιτυχες. Τρτη συμμετοχ σε Παγκρτια διοργνωση τρτη κατκτηση του πρωταθλματος. Σγουρα με αρκετ δουλει ακμη και ποιοτικος αγνες χει λες τις δυναττητες για παραπνω επιτυχες και ο χρνος θα δεξει. Στην 2-4η θση ισοβθησαν η Αναστασκη Γεωργα (47ο Ηρακλεου), Προκοπκη Ελισσ (9ο Χανων) και Παπαδκη Νικολτα (9ο Χανων).   

 


Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Στην Γ δημοτικο ο Γιργος Σπυριδκης (8ο Χανων) ξαναγρισε στη γνριμ του θση ανεβανοντας στο ψηλτερο σκαλ του βθρου και κατακτντας τον τρτο του Παγκρτιο ττλο! Μα επιτυχα που σγουρα προρχεται απ τη συστηματικ δουλει που κνει και σε συνδυασμ με το πλοσιο ταλντο του μας δημιουργε ακμη μεγαλτερες προσδοκες.
Η μεγλη κπληξη σ' αυτ την κατηγορα ρθε απ την Ανθα Τζμα (4ο Αγ. Νικολου) που αν και εχε να συναγωνιστε πολ πιο μπειρες αντιπλους και με Πανελλνιες διακρσεις κατφερε να κατακτσει την 1η θση ισοβαθμντας μλιστα στην κορυφ της γενικς κατταξης! Ββαια η επιτυχα αυτ δεν εναι τυχαα αν σκεφτομε τι πριν λγο καιρ μας εντυπωσασε και ο μικρτερς της αδερφς κατακτντας το πρωτθλημα Κρτης κτω των 8 ετν. Τη 2η θση κατκτησε η Ψαριανο λενα (Βμβακπουλο) και στην 3η θση ισοβθμησαν η Κοντογιννη Ββιαν (2ο Βουτν) και η Χρυσο Ιωννα 2ο Ρεθμνου.
 

 


Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

Σε αντθεση με αρκετς λλες κατηγορες εδ γνονται μχες... Ο νικητς για να το αποδεξει πρπει να βρεθε στη μρα του και να υπερπηδσει πολλ εμπδια! Τη χρονι αυτ ταν η σειρ του Γκγκα Παντελ (5ο Χανων) να αποδεξει την αξα του και μλιστα με επιβλητικ τρπο! 6,5 στα 7 σε μα πολ δσκολη κατηγορα κατακτντας τον ττλο του Πρωταθλητ Κρτης! Δετερη θση για τον Σαρφη Ραφαλ (5ο Χανων) και 3-4η θση για τον Γιργο Σχετκη (10ο Χανων) που δεχνει και αυτς τις μεγλες του δυναττητες τσο με το παιχνδι του σο και με τα αποτελσματ του!
Στα κορτσια εναι εντελς διαφορετικ τα πργματα και η Πλατσκη Ευγενα (19ο Χανων) δεν χει αντπαλο θα λγαμε κατακτντας με νεση μα λλη πρωτι σε αυτς τις διοργανσεις.
 

 


Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Για το ταλντο του Μνου Μαυρδη (2ο Χανων) το γρφαμε και μετ την επιτυχα του την περσιν χρονι. να παιδ με εξαιρετικς δυναττητες απδειξε τι στην κατηγορα του δεν χει αντπαλο και κατκτησε νετα την πρτη θση στην Ε δημοτικο με το απλυτο επτ στα επτ!  
Στα κορτσια η Κοζρη Κατερνα (4ο Αγ. Νικολου) εναι η μεγλη δναμη του Αγου Νικολου! Μνιμα στο βθρο των νικητριν επανλαβε την περσιν της επιτυχα κατακτντας καθαρ την πρτη θση! Στη δετερη θση βρθηκε λλο να κορτσι απ τον Αγ. Νικλαο η Ορφανκη Καλλιπη και με τους διους βαθμος ισοβθησαν στην 3η θση η Κλεοβολου Σοφα (3ο Χανων) και η Μανουσουδκη Ελνη (1ο Χανων)   

 


ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

Στην ΣΤ’ Δημοτικο η δυναμικτητα του Γιργου Αντωνιουδκη (10ο Χανων) δεν αφνει περιθρια αμφισβτησης! Ο πρωταθλητς Ελλδος κρδισε νετα λους τους αντιπλους του και κατκτησε καθαρ την πρτη θση με το απλυτο σκορ! Πλον οι στχοι του ανεβανουν εππεδο βζοντας μπροστ του μα λλη πρκληση, ετοιμζοντας τις βαλτσες του να πει να αγωνιστε στο "ΒΑΡΔΑΡΗΣ". Μα διεθν διοργνωση ιδιατερα ισχυρ τη φετιν χρονι που ξεκινει σε τρεις μρες στη Θεσσαλονκη.    
Στα κορτσια η Τσαπκη Ασημνια (5ο Ηρακλεου) μπορε να χασε πρσφατα την πρκριση στα Πανελλνια πρωταθλματα κατκτησε μως το Παγκρτιο σχολικ δεχνοντς τι η συγκεκριμμνη διοργνωση εναι η ειδικτητ της. Απ τα νπια ως και τη φετιν χρονι που κλενει ο κκλος του Δημοτικο επτ διοργανσεις ξι φορς κατκτησε την πρτη θση! Τη δετερη θση κατκτησε η Σκαρκη Γεωργα (1ο Σοδας) που και αυτ με τη σειρ της καταφρνει να βρσκεται πντα ψηλ σε λες τις διοργανσεις που συμμετχει.

 


Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Τριπλ ισοβαθμα εχαμε στην κορυφ της βαθμολογας αυτς της κατηγορας με τον Φλιππο Παρασκκη (2ο Χανων) Νκο Καζκο (2ο Ηρακλεου) και Γιννη Αλειφρη (1ο Ελ. Βενιζλου) να χουν απ ξι βαθμος. Ο Φλιππος ταν μως αυτς που χαμογλασε τελευταος ξεχωρζοντας οριακ στα κριτρια και να κατακτ λλη μα πρωτι σε Παγκρτια διοργνωση. Το εντυπωσιακ εναι τι και την περσιν χρονι οι διοι ακριβς πακτες εχαν ισοβαθμσει ξαν στην πρτη θση με διαφορετικ μως ττε σειρ στα κριτρια. 
Πρτη θση και για την Αντωνα Καραβιτκη (2ο Χανων) που χει πρει φρα και δεν σταματ! Επτ διοργανσεις απ την πρτη Δημοτικο ως την Α Γυμνασου επτ πρτες θσεις!

 


Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Η Κατερνα Παπαδοκωνσταντκη (7ο Χανων) μπορε να μην ασχολεται με τον διο ζλο πως τα πρτα χρνια παραμνει μως πντα μα πολ καλ και μαχητικ πακτρια! Κατκτησε την πρτη θση στη γενικ βαθμολογα της Β Γυμνασου κτι που απ τις ντεκα κατηγορες μνο σε αυτ μπρεσε να το πετχει κποια αθλτρια.   
Ο Θνος Μαυρδης (2ο Χανων) κατκτησε πολ πιο νετα απ' τι φανεται στην βαθμολογα την πρτη θση. Παρ την απουσα του απ ναν αγνα μπρεσε και κλυψε το κεν κατακτντας τον ττλο του Πρωταθλητ Κρτης παρνοντας παρλληλα και μα τυπη ρεβνς απ τα πρσφατα Νεανικ Πρωταθλματα Κρτης.

 


Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Στη Γ Γυμνασου ο Παπιδκης Γιργος (Πειραματικ Ηρακλεου) επανλαβε την περσιν του επιτυχα και κατκτησε καθαρ την πρτη θση. Τη δετερη θση κατκτησε ο Τζαγκαρκης Παναγιτης (5ο Χανων) και με τους διους βαθμος στην 3η θση βρθηκε ο Φυντριλκης Κυρικος (5ο Χανων).
Στα κορτσια η Εργαζκη Ειρνη χει πρει φρα! Μετ τον πρσφατο ττλο της Πρωταθλτριας Ελλδος κτω των 18 ετν κατκτησε καθαρ λλον ναν ττλο, της Πρωταθλτριας Κρτης στη Γ Γυμνασου πιστοποιντας την μεγλη της νοδο στο χρο του σκακιο!

 

 


ΛΥΚΕΙΑ

Ρεκρ συμμετοχς εχαμε στα Λκεια που παρ τη δυσκολα που αντιμετωπζουν οι περισστεροι μαθητς αυτ την περοδο εικοσιξι μαθητς συμμετεχαν στη φετιν διοργνωση κνοντς την την πιο μαζικ των τελευταων ετν. Στο αγωνιστικ μρος απ τη στιγμ που συμμετεχε ο Βαγγλης Πατρελκης αυτματα ξρουμε και τον νικητ. Μονομαχα  γινε για την δετερη θση που ο Αρτορ Μπαραμιν (2ο Χανων) επιβεβαωσε για λλη μια φορ την μεγλη του νοδο κατακτντας το ασημνιο μετλλιο. 
νετη πρτη θση της Κουτσουρκη Αριδνης (5ο Ηρακλεου) στα κορτσια που κατκτησε τον ττλο της Πρωταθλτριας Κρτης. Δετερη θση για την Δαγκωνκη Ασπασα (2ο Ηρακλεου), και η Κουκουρκη Χρυσ (1ο Ρεθμνου)  κατκτησε το χλκινο μετλλιο "κλενοντας" με αυτ μα δεκαετα αγωνιστικς παρουσας και επιτυχιν στα σχολικ πρωταθλματα.    

 

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ - ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ

10ο Δημοτικ Σχολεο Χανων – 6ο Γυμνσιο Ηρακλεου και Λκειο Ανωγεων οι νικτριες ομδες στα Παγκρτια Ομαδικ Πρωταθλματα!

Μετ τις εντυπωσιακς εμφανσεις των μαθητν του το 10ο Δημοτικ Σχολεο Χανων σειρ εχε και το ομαδικ Πρωτθλημα! Κερδσε καθαρ λους τους αγνες του και και με το απλυτο των πντε νικν σε ισριθμους αγνες τερμτισε στην πρτη θση της βαθμολογας κατακτντας τον ττλο της Πρωταθλτριας ομδας Κρτης!  Την ομδα απαρτζανε στην πρτη σκακιρα η σημαα των αγνων ο Πρωταθλητς Ελλδος Αντωνιουδκης Γιργος, ο Σχετκης Γιργος, ο  Σπανουδκης Γιννης ο Μετζιδκης Δημτρης και Τσαφαρκη Κατερνα. Το χαρακτηριστικ εναι τι λοι εναι παρλληλα και αθλητς της Σκακιστικς Ακαδημας Χανων.   
 

 
 

Αριστερ η νικτρια ομδα του 10ου Δημ. Σχολεου Χανων και δεξι η ομδα του 2ου Γυμνασου Χανων που πρε τη 2η θση

 


Γενικ σε εππεδο συλλγων οι αθλητς του συλλγου της Σκακιστικς Ακαδημας Χανων - Σαμαρι εντυπωσασαν για λλη μια χρονι κατακτντας οκτ πρτες θσεις, ξι ασημνια μετλλια και τσσερα χλκινα
2 χρυσ 5 αργυρ και τρα χλκινα ο ΟΦΗ, 
Δο χρυσ μετλλια και δο χλκινα  εχε ο ΟΑΧ,  
δο χρυσ να αργυρ και να χλκινο εχε ο γιος Νικλαος, 
ο ΣΚΟΡ εχε να χρυσ να αργυρ και τρα χλκινα,
δο χρυσ και να χλκινο εχε ο ΚΥΔΩΝ,
δο χρυσ και να αργυρ ο ΟΑΑΗ, 
Δο χρυσ ο ΣΟΗ
να χρυσ δο αργυρ και δο χλκινα ο ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ 
να χρυσ ο ΠΗΓΑΣΟΣ
δο αργυρ ο ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
δο χλκινα το ΓΑΖΙ,
να αργυρ ο ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ
να χλκινο τα ΑΝΩΓΕΙΑ!  


Οι αθλητς - Προπονητς και Πρεδρος της Σκακιστικς Ακαδημας Χανων σε αναμνηστικ φωτογραφα μετ τις απονομς των επθλων! 

 

Παρακτω μπορετε να δετε αναλυτικ τις τελικς βαθμολογες λων των κατηγοριν.

 
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2005
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2006
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2007
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2008
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2009
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2010
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2011
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2012
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2013
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2014
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2015
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2016
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2017
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2018
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2019
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2008
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2009
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2010
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2011
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2012
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2013
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2014
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2015
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2016
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2017
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2018