ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2020


13o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2019

Καραβιτκη Ευαγγελα
Πρωταθλτρια Ελλδος
Β Γυμνασου
Ψαριανο λενα
Πρωταθλτρια Ελλδος
Β' δημοτικο
Αντωνιουδκης Γιργος
Πρωταθλητς Ελλδος
Ε Δημοτικο
Καραβιτκη Αντωνα
Πρωταθλτρια Ελλδος
ΣΤ'  δημοτικο
Πλατσκη Ευγενα
Πρωταθλτρια Ελλδος
Γ Δημοτικο
Κοζρη Κατερνα
Ασημνιο Μετλλιο στην
Δ Δημοτικο
Σπυριδκης Γιργος
Ασημνιο μετλλιο στη
Β'  δημοτικο
Χασουρκη Χρυσ
Πρωταθλτρια Ελλδος
Δ Δημοτικο
Βακλη λλη
Χλκινο μετλλιο στην
Δ δημοτικο
Γεωργακπουλος Νκος
Χλκινο μετλλιο στα
Λκεια
Σαρφης Ραφαλ
Χλκινο μετλλιο στην
Γ Δημοτικο
Χατζηπαναγιτου Ασημνια
Ασημνιο μετλλιο στην
Γ'  Γυμνασου
Τσαπκη Ασημνια
Χλκινο μετλλιο στην
Ε Δημοτικο
Καζκος Φτης
Χλκινο μετλλιο στα
Νπια
Ματθαικη Νεφλη
Χλκινο μετλλιο στη
Γ Γυμνασου
Παπιδκης Γιργος
Χλκινο μετλλιο στη
Β Γυμνασου
     
Παναγιωτκη Χριστνα
Χλκινο μετλλιο στην
Β δημοτικο
     

13ο  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

Ασπρμαυρες μονομαχες απ τους μαθητς των Χανων και Ρεθμνου!

Πλημμρισε απ μαθητς ο χρος του Mega Place στα Χανι το Σαββατοκριακο που μας πρασε! Αιτα ταν η διεξαγωγ του 13ου Μαθητικο Σκακιστικο Πρωταθλματος Δυτ. Κρτης με αποτλεσμα πνω απ 300 μαθητς απ’ λα τα γεωγραφικ διαμερσματα των Χανων και Ρεθμνου να προσλθουν για να συμμετσχουν στους αγνες. Οι νθρωποι της Σκακιστικς Ακαδημας Χανων ΣΑΜΑΡΙΑ υπρεβαλαν εαυτν θα λγαμε για να μπορσουν να φρουν εις πρας μα τσο μεγλη διοργνωση η οποα κλισε ψογα χωρς το παραμικρ πρβλημα.

Διοργανωτς των αγνων μαζ με την ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ ταν ο Δμος Χανων και η Αντιπεριφρεια Χανων που μνιμα δεχνουν τη στριξ τους σε κθε αθλητικ δραστηριτητα του τπου μας.

Το εππεδο των αγνων αυτν θεωρεται απ τα υψηλτερα σε Πανελλνιο εππεδο μιας και κθε χρνο τα παιδι μας πρωτοστατον χαρζοντς μας τις μεγαλτερες διακρσεις!  Οι μαθητς στους αγνες αυτος πρα απ την επιτυχα της δικρισης διεκδικοσαν και την πρκρισ τους στο Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα που θα διεξαχθε αυτ το Σαββατοκριακο στο Ηρκλειο. Εξαιρετικ ταν και η τελετ λξης που ο χρος του κινηματογρφου γμισε κυριολεκτικ για να παρακολουθσει τις βραβεσεις των νεαρν μαθητν. Στις απονομς παρευρθηκαν εκ μρους της Αντιπεριφρειας Χανων η κ. Ζομπανκη Κατερνα, απ τον Δμο Χανων ο Αντιδμαρχος κ. Χαζηρκης Νκος και εκπρσωποι των σωματεων Χανων και Ρεθμνου.

Η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ ευχαριστε θερμ την ΕΤΑΝΑΠ κεντρικ χορηγ λων των εκδηλσεων της ΣΑΧ την AEGEAN και τα Σ/Μ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ που στριξαν την προσπθεια αυτ επιχορηγντας την διοργνωση.

Στα στατιστικ τρα το 5ο Δημοτικ Σχολεο Χανων δημιουργε μα παρδοση εδ και χρνια με μαθητς που πρωτοστατον στους συγκεκριμνους αγνες. Στη συγκεκριμνη διοργνωση εχε επτ μαθητς του στο βθρο των νικητν απ τους οποους οι δο κατκτησαν χρυσ μετλλια. Ακολουθε το 10ο δημοτικ που απ’ τι φανεται η μεταγραφ της διευθντριας του σχολεου κ. Χριστοφ  απ το 5ο στο 10ο βοθησε να χει το σχολεο τη δικ του σκακιστικ ανπτυξη. Το 10ο εχε  πντε μαθητς στο βθρο απ τους οποους οι τρες κατκτησαν το χρυσ μετλλιο!

Σε συλλογικ εππεδο οι τελικς βαθμολογες ανδειξαν για λλη μια φορ τους μαθητς της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ στην κορυφ των περισσοτρων κατηγοριν! Το γεγονς τι κατκτησαν πνω απ το 50% των πρτων θσεων βλποντας δεκατρες μαθητς της να ανεβανουν στο ψηλτερο σκαλ του βθρου κατακτντας τον ττλο του Πρωταθλητ-τριας Δυτ. Κρτης δεχνει χι μνο τη δουλει που γνεται αλλ και τη διαχρονικτητα των επιτυχιν! Τσσερις πρτες θσεις κατκτησαν μαθητς του ΑΟ ΚΥΔΩΝ τρεις του ΣΚΟ Ρεθμνου, δο εχε ο σλλογος του ΟΑΧ, και μα ο ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ.

 
Τη φετιν χρονι λλαξε και ο τρπος πρκρισης των μαθητν για το Πανελλνιο Πρωτθλημα αλλ και για το Παγκρτιο.
Στο Παγκρτιο Πρωτθλημα προκρνονται οκτ μαθητς και τρεις μαθτριες απ κθε τξη που φοιτον σε σχολεα των Χανων.
Επσης προκρνονται πντε μαθητς και τρεις μαθτριες απ κθε τξη που φοιτον σε σχολεα του Ρεθμνου.

Η μαχητικτητα των πρωταθλημτων πως εχαμε προαναφρει ταν πολ μεγλη. Το γεγονς τι ανμεσα στους μαθητς που συμμετεχαν βρσκονταν τουλχιστον εκοσι μαθητς που χουν ανβει στο βθρο σε Πανελλνιες διοργανσεις αποδεικνει και στην πρξη την ποιτητα των πρωταθλημτων. Υπρχουν μως κποιες κατηγορες που οι συγκυρες συνπαρξης πολλν ισχυρν παικτν τα κνει διαχρονικ ιδιατερα ενδιαφροντα και μαχητικ. 
Θα λγαμε για τα Λκεια μιας και εκε αγωνζονται οι μαθητς λων των τξεων μαζ αλλ εκε η παρουσα του Βαγγλη Πατρελκη ξεχωρζει με αποτλεσμα  η διεκδκηση της πρωτις να εναι μονπλευρη.
Μα κατηγορα μως που διαχρονικ μας χρισε μεγλες μχες με πολλ ντρμπυ και αμφρροπα αποτελσματα εναι της Γ Γυμνασου που βρθηκαν πολλο ισχυρο πακτες στην δια τξη. Το γεγονς τι ανμεσα στους μαθητς που αγωνζονται υπρχουν τρεις (Καραβιτκη, Τζαγκαρκης, Φυντριλκης) οι οποοι χουν κατακτσει πρτη Πανελλνια θση το αποδεικνει. Τα τελευταα χρνια μως βλπουμε τον Παναγιτη Τζαγκαρκη να αποκτει να πλεονκτημα κατακτντας εκολα δσκολα τις πρτες θσεις. 
Μα ακμη τξη με μεγλες μονομαχες εναι της Δ Δημοτικο που και εκε βλπουμε την συνπαρξη πολλν ισχυρν παικτν. Εναι γεγονς τι απ τα πντε πρωταθλματα που διεξχθησαν (Νπια ως και Δ' δημοτικο) αναδεχτηκαν τσσερις διαφορετικο πρωταθλητς και μνο ο Στθης Κωνστανταρκης μπρεσε και το κατκτησε δο φορς! Εξσου εντυπωσιακ εναι τι ο Σαρφης Ραφαλ που κατκτησε Παγκρτιο και Πανελλνιο και μλιστα με το απλυτο των βαθμν, δεν μπρεσε να κατακτσει πρτη θση στο Δυτ. Κρτης! Τη χρονι αυτ εχαμε τον Γιργο Σχετκη να θριαμβεει δεχνοντας και μρος των πλοσιων δυνατοττων που χει!
Μα ακμη τξη που εναι στο ξεκνημ της αλλ φανεται τι θα χει μεγλο ενδιαφρον εναι και η Α δημοτικο που και εκε βλπουμε πολλ ανερχμενα ¨αστρια" της πλης μας να συνυπρχουν! Σγουρα η εξλιξη του φετινο πρωταθλματος εχε μεγλο ενδιαφρον, απρβλεπτα αποτελσματα, και σασπνς για την τελικ επικρτηση, πιστεουμε μως τι νας ττοιος ανταγωνισμς μνο θετικ αποτελσματα θα χει!    
  

Παρακτω μπορετε να δετε αναλυτικ τις βαθμολογες λων των κατηγοριν

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΕΣ

Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2005
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2006
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2007
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2008
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2009
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2010
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2011
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2012
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2013
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2014
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2015
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2016
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2017
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2018
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2019

ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ