ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ 2020
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

 

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΓΚΡΗΤΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Εκπληκτικς νκες – Εκπληκτικς επιτυχες!

Σρωσε τα πντα στην Κρτη η Σκακιστικ Ακαδημα Χανων - ΣΑΜΑΡΙΑ!

Μπορε η Κυριακ να ταν η βραδι των ΟΣΚΑΡ αλλ την δια ρα οι νεαρο σκακιστς της Κρτης διεκδικοσαν τα δικ τους ΟΣΚΑΡ αγωνιζμενοι στα Παγκρτια Νεανικ Πρωταθλματα. Μα βραδι η οποα θα λγαμε τι ανκε ολοκληρωτικ στους αθλητς της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ που κθε φορ με τις αγωνιστικς τους επιτυχες δεχνουν πως σε εππεδο Κρτης εναι ασυναγνιστοι! Επιτυχες τσο μεγλες σε ερος αλλ και σε διαχρονικτητα που εδ και εκοσι χρνια κυριαρχον χι μνο στην Κρτη αλλ και σε Πανελλνιο εππεδο κνοντς μας περφανους με κθε αγωνιστικ τους παρουσα!

Στις τελικς φσεις λων των Νεανικν Πρωταθλημτων Κρτης που διεξχθησαν το Σαββατοκριακο που μας πρασε στο Ηρκλειο, συμμετεχαν 62 αθλητς απ 20 συλλγους της Κρτης οι οποοι εχαν πρει την πρκριση απ τις αντστοιχες προκριματικς φσεις των Νομν που γιναν τον προηγομενο μνα. Το εππεδο των αγνων αδιαμφισβτητα ταν πολ υψηλ σε λες τις κατηγορες με νεαρος αθλητς που πρωταγωνιστον και σε Πανελλνιο εππεδο. Στις κατηγορες αυτς πρα απ την πρτη θση και τον ττλο του Πρωταθλητ Κρτης που διεκδικοσαν οι αθλητς, σημαντικ ρλο παιζε και η δετερη θση η οποα δινε το εισιτριο πρκρισης για την τελικ φση των Πανελλνιων νεανικν Πρωταθλημτων που θα διεξαχθον τον Ιονιο στα Γιννενα.

Αγωνιστικ τρα οι Αθλητς της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ σρωσαν σχεδν σε λες τις κατηγορες κατακτντας επτ πρτες θσεις απ τις δκα συνολικ που υπρχαν. Μα πρτη θση κατκτησε αθλητς του Αγ. Νικολου μα του ΟΦΗ και μα απ τον Ατσαλνιο Ηρακλεου.

Ακμη πιο εντυπωσιακ το γεγονς τι απ τους 12 αθλητς της ΣΑΧ που συμμετεχαν οι 11 πραν το εισιτριο πρκρισης για τα Πανελλνια Νεανικ Πρωταθλματα που θα διεξαχθον τον Ιονιο στα Γιννενα! Εναι γεγονς τι η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ πρε μνη της περισστερες προκρσεις απ’ τι λοι οι λλοι σλλογοι της Κρτης μαζ! Μετ τις 11 προκρσεις της ΣΑΧ δο πραν αθλητς του ΣΚΟΡ, δο ο ΟΦΗ, δο ο ΟΑΧ και απ μα ο Κδωνας, ο Αγ. Νικλαος και ο Ατσαλνιος.

Αναλυτικ τρα αν κατηγορα οι βαθμολογες εχαν ως εξς:

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 

Κνοντας το απλυτο σκορ η Τσαφαρκη Κατερνα κατκτησε νετα τον ττλο της Πρωταθλτριας Κρτης! Μα γενικτερα εντυπωσιακ πορεα που με ανλογη δουλει δεχνει τι χει λες τις δυναττητες να πρωταγωνιστσει και σε Πανελλνιο εππεδο. Πολ καλ παρουσα και απ την Τσακαλκη Καλλιπη που κατκτησε την δετερη θση και την πρκριση για τα Πανελλνια Πρωταθλματα.

Οι νικτριες των αγνων απ αριστερ: Προκοπκη Ελυσ, Τσαφαρκη Κατερνα και Τσακαλκη Καλλιπη 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ 


Μα ευχριστη κπληξη εχαμε σ’ αυτ την κατηγορα βλποντας ναν μικρ αθλητ απ τον γιο Νικλαο να παζει τσο καλς και μαχητικς παρτδες. Κρδισε επξια την πρτη θση και ελπζουμε σε μα ανλογη συνχεια! Τη δετερη πρκριση κατκτησε ο Φτης Καζκος που αν και να χρνο μικρτερος κατφερε να παξει σταθερ και να δσει και τη μοναδικ πρκριση πακτη στην ομδα του Κδωνα. 

 
Οι νικητς της κατηγορας απ αριστερ:
 Καλατζκης Αντνης, Τζμας Κωνσταντνος και
Καζκος Φτης 

 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

νετη πρκριση σ’ αυτ την κατηγορα της Πλατσκη Ευγενας και της λενας Ψαριανο. Κορτσια με μεγλες δυναττητες που χουν κατακτσει Πανελλνιες διακρσεις δεχνουν τι χουν λα τα προσντα για να επαναλβουν τις επιτυχες τους. Κοντ τους και η Ιωννα Χρυσο που δεχνει με το παιχνδι της τι ανεβανει συνεχς.

Οι νικτριες των αγνων απ αριστερ: Πλατσκη Ευγενα, Ψαριανο λενα και Χρυσο Ιωννα

 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ

Ραφαλ και Γιργος θριμβευσαν σ’ αυτ την κατηγορα και πραν καθαρ τις δο προκρσεις. Και μπορε ο Ραφαλ να κανε περπατο με τους 6,5 βαθμος στους 7 αγνες δεν μπορομε να πομε το διο για τον Στρλη ο οποος χοντας μα εντελς κερδισμνη θση με τον Φαρσρη ¨πταξε¨ ναν πργο με αποτλεσμα να δσει σασπνς στη συνχεια του πρωταθλματος κτι που κρτησε ως την τελευταα στιγμ των αγνων. Δο προκρσεις απ δο παιδι που δουλεουν αρκετ και εναι ικαν να πρωταγωνιστσουν και στο Πανελλνιο Πρωτθλημα.

Οι νικητς της κατηγορας : Στρλης Γιργος και Σαρφης Ραφαλ

 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

ταν ο καλτερος και το απδειξε! Ο Αντωνιουδκης μνιμος πρωταγωνιστς στα Πανελλνια Πρωταθλματα και πακτης που το χει κατακτσει ταν απ τα πιο ακλνητα φαβορ αυτν των κατηγοριν κτι που το δειξε με το παραπνω! Εναι σγουρο τι και στα Πανελλνια θα εναι απ τους πρωταγωνιστς για να κνει το ιδιτυπο δρο που τσο επιθυμε η μητρα του….

  
Οι νικητς της κατηγορας απ αριστερ: Μαυρδης Μνος,  Αντωνιουδκης Γιργος και Σακλαμπανκης Δημτρης

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Μα μεγλη επιτυχα εχαμε σ’ αυτ την κατηγορα απ την Σκαρκη Γεωργα που κατκτησε καθαρ την πρτη θση και τον ττλο της Πρωταθλτριας Κρτης. Η Γεωργα σγουρα εναι μα αθλτρια με μεγλες δυναττητες και με την διθεση που χει για δουλει εναι σγουρο τι θα μπορσει να χει μα ανλογα καλ πορεα και στο Πανελλνιο Πρωτθλημα.

 

 

 
Οι νικτριες των αγνων απ αριστερ: Τσαπκη Ασημνια, Χασουρκη Χρυσ και Σκαρκη Γεωργα

 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ

Ανατροπς και ανακατατξεις εχαμε σ’ αυτ την κατηγορα που την απουσα του Παρασκκη Φλιππα (λγω ασθνειας)  εκμεταλλετηκε με ριστο τρπο ο Νκος Καζκος και ο Γιργος Καβονης και κατκτησαν νετα τις δο πρτες θσεις που οδηγον στα Γιννενα! Σγουρα μας ρεσε η σταθερτητα και σοβαρτητα που εχε σ’ λες τις παρτδες του ο Γιργος Καβονης κατακτντας πειστικ και ξεκθαρα λα τα αποτελσματα που θελε.

   
Οι νικητς του ομλου απ αριστερ:
Μαυρδης Θνος, Καβονης Γιργος και Καζκος Νικλαος

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Περπατο κανε η Καραβιτκη Αντωνα που συνχισε το απλυτο των βαθμν τσο στην προκριματικ φση σο και στην τελικ. Η Αντωνα με την εμπειρα που χει και το ψηλ αγωνιστικ της εππεδο δεν φησε καμα δυναττητα στις συμπακτρις της κερδζοντας καθαρ και εκολα λους τους αγνες της.
 

  
Οι νικτριες των αγνων Καροζου Μελνα Ανδρομχη και Καραβιτκη Αντωνα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 

λλο ναν ττλο στο σορ… των επθλων της πρσθεσε η Καραβιτκη Ευαγγελα που ταν ελγχει τον εαυτ της εναι ικαν να κνει τα πντα. Με την εμπειρα της και της γνσεις της εναι και το ακλνητο φαβορ για τα Πανελλνια αρκε μως να δουλψει σωστ προς αυτ την κατεθυνση.
Τη δετερη πρκριση κατκτησε η Φοινικιανκη Στλλα που δεχνει να σταθεροποιεται ψηλ τα τελευταα χρνια

Οι νικτριες των αγνων απ αριστερ: Κουτσουρκη Αριδνη, Καραβιτκη Ευαγγελα και Φοινικιανκη Στλλα
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ

Η μεγλη κπληξη των αγνων εδ γινε απ τον Αρτορ Μπαραμιν. να παιδ με μεγλες δυναττητες που απ πολ μικρς εχε δεξει τις αρετς του. Η συνχεια μπορε να μην ταν ανλογη λγω των περιορισμν που του επβαλαν παρλα αυτ μως πντα δειχνε την αγπη του και το πθος του για το σκκι. Κρδισε καθαρ τσο την προκριματικ φση σο και την τελικ και θα τον ξαναδομε μετ απ αρκετ χρνια στα Πανελλνια πρωταθλματα στα Γιννενα. Ξεκθαρα κατκτησε την δετερη θση πρκρισης και ο Παναγιτης Τζαγκαρκης που σταθερ λα τα χρνια εναι στους πρωταγωνιστς της κατηγορας του τσο στην Κρτη σο και στα Πανελλνια Πρωταθλματα.

   
Οι νικητς της κατηγορας
Κουτσουρκης Ιωννης,
Μπαραμιν Αρτορ και Τζαγκαρκης Παναγιτης 
 
Και τα ευτρπελα….

Σε μα διπλ ντροπιαστικ απφαση προς λους τους αθλητς προβη το συμβολιο της ΕΣΣΚ για την συγκεκριμνη διοργνωση. Παραβιζοντας κατ’ αρχς την αρχικ προκρυξη βζει παρβολο συμμετοχς στους προκρινμενους πακτες. Το θεωρομε ασβεια προς τις προσπθειες που κνουν αυτο οι πακτες και οι γονες τους χοντας ξοδψει δη πρα πολλ για να φτσουν σε να ττοιο εππεδο και που στο κτω κτω τιμνε και το σκκι στο νησ μας, να βζει η ΕΣΣΚ παρβολο σε τελικ φση. Να υπενθυμσουμε τι παρβολο δεν μπανει οτε στην τελικ φση των Πανελλνιων Πρωταθλημτων στους προκρινμενους πακτες.
Θεωρομε μως διπλ παρλογο τι βζει δετερο παρβολο το οποο καλονται να πληρσουν λοι οι λλοι αθλητς πλην του Ηρακλεου!! Ναι η ΕΣΣΚ θλοντας να καλψει την 20η πρκριση βαλε λους τους προκρινμενους πακτες πλην του Ηρακλεου με τη λογικ ββαια της πλειοψηφας που απαρτζει το συμβολιο να πληρσουν επιπλον παρβολο για να συμπληρωθον τα χρματα της 20ης πρκρισης! Το ¨βφτισε¨ μλιστα παρβολο φιλοξενας κτι το οποο μως δεν υπρχε στην πρξη γιατ δη υπερκαλφτηκαν τα ξοδα φιλοξενας απ τα αρχικ παρβολα μιας και αυτς εναι ο κριος λγος παρξς τους .  
Το πιο προκλητικ εναι ββαια τι εν η λογικ της ΕΣΟ εναι στις διοργανσεις της, που οι τοπικο πακτες επειδ ευνοονται της απαλλαγς οποιονδποτε εξδων αυτο να χουν ενισχυμνο παρβολο εδ η ΕΣΣΚ αποφασζει ανποδα. Οι φιλοξενομενοι πακτες που χουν τα ξοδα μετακνησης και μλιστα διπλ μιας και οι ηλικες εναι ττοιες που επιβλλεται συνοδς, χουν τα ξοδα διαμονς και πολλς φορς και δυσκολες στην δεια απ την δουλει τους, εδ η ΕΣΣΚ αποφασζει τι αυτο μνο πρπει να πληρσουν τα επιπλον παρβολο… τσι κι αλλις αυτ επιβλει η λογικ της πλειοψηφας και χι της στοιχειδης λογικς…
Οι διαμαρτυρες ταν ντονες τσο απ πλευρς ΣΑΧ σο και απ τον ΣΚΟΡ για το παρλογο της δικρισης που γνεται εις βρος συγκεκριμνων αθλητν αλλ και γενικτερα τι δεν θα πρεπε να μπει καθλου παρβολο σε αυτ τη φση. Καταψφισαν ββαια την απφαση αυτ.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δετε λους τους Αθλητς απ την Κρτη με πρτες Πανελλνιες θσεις  
Παγκρτια Νεανικ Πρωταθλματα 2019  
Παγκρτια Νεανικ Πρωταθλματα 2018  
   
Παγκρτια Νεανικ Πρωταθλματα 2017  
Νεανικ Πρωταθλματα Ν. Χανων 2017  
   
Παγκρτια Νεανικ Πρωταθλματα 2016  
Νεανικ Πρωταθλματα Ν. Χανων 2016  
   
Παγκρτια Νεανικ Πρωταθλματα 2015  
Νεανικ Πρωταθλματα Ν. Χανων 2015