ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π.Ο.Α ΚΡΗΤΗΣ 2019
 

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π.Ο.Α ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΣΑΜΑΡΙΑ

Επικ εμφνιση και νοδος στην Α εθνικ κατηγορα!

   
Με μα καταπληκτικ εμφνιση και ξεπερνντας κθε προσδοκα η ομδα της ΚΑΣΣΑΣ ΧΑΝΙΩΝ – ΣΑΜΑΡΙΑ κατκτησε την πρτη θση στο διασυλλογικ Πρωτθλημα Κρτης, κερδζοντας  πανηγυρικ την νοδ της στην Α εθνικ κατηγορα!  Σε μα χρονι που η ομδα της ΚΑΣΣΑΣ αγωνστηκε με σημαντικς ελλεψεις στη σνθεσ της, με κριο στοιχεο την απουσα τουλχιστον πντε βασικν της παικτν, εν παρλληλα εχαν να αντιμετωπσουν πολλς ομδες που ενισχθηκαν σημαντικ με ξνους πακτες, σγουρα η ΚΑΣΣΑ Χανων – ΣΑΜΑΡΙΑ δεν πρβαλε σαν το φαβορ των αγνων. Ο αντλογος μως ταν τι η ΚΑΣΣΑ μπορε να μην εχε μεταγραφς, να μην εχε ξνους πακτες, εχε μως ομοιογνεια στη σνθεσ της με πακτες που προερχντουσαν λοι απ το φυτρι της κτι που πρσθετε ομαδικτητα και ψυχικς δυνμεις για να ξεπερσουν κθε αγωνιστικ εμπδιο!
Για να φτσει σ’ αυτ τη μεγλη επιτυχα η ΚΑΣΣΑ Χανων – Σαμαρι ξεκνησε το αγωνιστικ της πργραμμα κερδζοντας στον 1ο γρο την ομδα του ΣΚΟ Ρεθμνου με 7-3, στον 2ο γρο υποδχθηκε την ομδα του ΟΦΣ Χανων την οποα κρδισε με 7½ - 2½. Στον 3ο γρο εχε το "ρεπ της"  μιας και η ομδα του ΟΑΧ 2000 δεν συμπλρωνε σνθεση με τα γνωστ της προβλματα και κρδισε νευ γνα.
Και φτνουμε στον 4ο γρο που λες οι ομδες βρθηκαν στην Χερσνησο Ηρακλεου για να ολοκληρσουν εκε το αγωνιστικ τους πργραμμα. 
Η ομδα της ΚΑΙΣΣΑΣ αντιμετπιζε την ομδα του ΟΑΑ Ηρακλεου  που ταν και το φαβορ των αγνων. Παρ τη μεγλη θεωρητικ διαφορ δυναμικτητας, οι αθλητς της ΚΑΣΣΑΣ αγωνστηκαν ψυχωμνα, δνοντας τον καλτερ τους εαυτ και κνοντας μα απ τις μεγαλτερες νκες τους ξεπερνντας κθε προσδοκα και προγνωστικ! Το τελικ σκορ με 6½ - 3½ γρφτηκε δνοντας μα μεγλη και καθαρ νκη διαγρφοντας ταυτχρονα κθε διθεση αμφισβτησης! Αξζει να τονσουμε τις μεγλες νκες και ανατροπς των προγνωστικν του Μιχλη Δαρμαρκη, Παλου Κατζουρκη και Κρακα Μνας! Ββαια η νκη αυτ μπορε να δινε να σημαντικ προβδισμα για τη συνχεια των αγνων αλλ οι ελλεψεις που υπρχαν στην ομδα δεν φηναν καννα περιθριο εφησυχασμο μχρι το τλος των αγνων που αποδεχτηκε και στην πρξη πως κθε λλο παρ εκολη δεν ταν…
Στον επμενο γρο η ΚΑΣΣΑ κανε τη μοναδικ της ττα απ την ομδα του ΛΑΤΩ Αγ. Νικολου με 6-4 φροντζοντας τσι να προσθσει ακμη περισστερο γχος, σασπνς, αγωνα και πλθος ντονων συναισθημτων μχρι το τλος των αγνων που πρεπε να κνει μνο νκες για να παραμενει στην κορυφ!
Στον 6ο γρο ξεπρασε σχετικ εκολα το εμπδιο της ομδας του ΟΦΗ 2000 κερδζοντς την με 6-4 για να φτσουμε στον τελευταο γρο που αντπαλς της ταν η ομδα του Γαζου. Μα ομδα που εχε ξνους πακτες τσο στην 1η σκακιρα σο και στην γυναικεα και ταν απ τις πιο δσκολες θεωρητικ αντιπλους. Ο αγνας ταν συναρπαστικς και το σκορ συμβδιζε οριακ μχρι το τλος. Τα βλμματα λων των παικτν και χι μνο της ΚΑΣΣΑΣ αλλ και του ΟΑΑΗ που περμεναν να στραβοπτημα της ομδας μας, συγκεντρθηκαν στη σκακιρα του Νκου Γαλανκη που απ’ τι φαινταν απ το αποτλεσμ της θα κρινταν και ο τελικς νικητς των αγνων. Εκε ο Νκος χοντας μα δσκολη θση, αλλ παζοντας ταυτχρονα να εξαιρετικ φινλε κατρθωσε να πρει τη νκη δνοντας ταυτχρονα τη χαρ της λτρωσης στους συναθλητς της ομδας του!

 
Με την επιτυχα αυτ η ομδα της ΚΑΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΣΑΜΑΡΙΑ θα βρσκεται για πμπτη συνεχμενη χρονι στην Α’ εθνικ κατηγορα!

Μια μεγλη επιτυχα που αναδεικνει για λλη μια φορ το Χανιτικο σκκι! Μα επιτυχα που προσθτει χαρ στο σλλογο της Σκακιστικς Ακαδημας Χανων – ΣΑΜΑΡΙΑ για τη δουλει που γνεται και για τη λογικ της να βασζεται και να δνει συνχεια ευκαιρες στους τοπικος πακτες κνοντς τους υπερφανους για τα αποτελσματ τους!

Στις ατομικς αποδσεις χρυσ μετλλιο στη σκακιρα τους κατκτησαν για την ομδα της Κσσας ο Βιολκης Αναστσης, Γαλανκης Νκος και η Πετρκη Αργυρ, της οποας η παρουσα στους αγνες, σε μα τσο σημαντικ χρονι γι’ αυτν λγω Πανελληνων εξετσεων, της αξζουν ιδιατερα συγχαρητρια! Με την ομδα της ΚΑΣΣΑΣ αγωνστηκαν οι: Δαρμαρκης Μιχλης, Κατζουρκης Παλος, Φραγκκης Στρτος, Μαθιουλκης Φνης, Κρακα Μνα, Πετρκης Σφης, Φυντριλκης Σταρος, Πετρκης Στλιος, Αγναντ Δανη, Πετρκη Αργυρ, Σκαρκη Γεωργα, Σκαρκης Σταρος, Γαλανκης Νικος και Βιολκης Αναστσης.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

θση

Ομδα

 

+

=

-

βαθμο

Res.

1η

ΚΑΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ

 

5

0

1

12

2

2η

OAA HΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

5

0

1

12

0

3η

ΛΑΤΩ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

3

2

1

10

0

4

ΟΦΗ 2000

 

3

0

3

8

0

5

Ο.Φ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ

 

1

1

4

5

2

6

Σ.Α. ΓΑΖΙΟΥ

 

1

1

4

5

0

7

ΣΚ.Ο. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

1

0

5

4

0

8

OAX 2000

 

0

0

0

0

0

 
Φραγκκης Στρτος και Δαρμαρκης Μιχλης
Κρακα Μνα και Μαθιουλκης Φνης
Πετρκη Αργυρ και Αγναντ Δανη
Βιολκης Αναστσης και Γαλανκης Νκος
    
Σκαρκης Σταρος και Σκαρκη Γεωργα
και η χαρ της επιτυχας!!!
συνεχζεται στην πισνα....