ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 2019

 

 

16o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

APOLLONIA RESORT & SPA ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Με μεγλη επιτυχα διοργανθηκε στο ξενοδοχεο APOLLONIA RESORT & SPA στο Ηρκλειο το 16ο Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα με διοργανωτς την Σκακιστικ Ακαδημα Γαζου με την Επιτροπ Αθλητισμο του Δμου Μαλεβιζου, σε συνεργασα με την Ε.Σ.Σ.Κ. Μαθητς απ’ λη την Κρτη αγωνστηκαν σε μα διοργνωση που  πως χουμε γρψει και παλαιτερα μπορε να μην εναι ποιοτικ λγω του περιορισμνου χρνου σκψης που χουν οι μαθητς αλλ δεν παει να εναι μα διοργνωση την οποα απολαμβνουν πραγματικ!  Τριακσιοι μαθητς απ’ λη την Κρτη αγωνστηκαν τη φετιν χρονι δεχνοντας τσι και την απχηση που χει το σκκι στο νησ μας. Ο καιρς βοθησε στε οι συνοδο να μπορον να απολασουν τον μορφο προαλιο χρο του ξενοδοχεου και γενικτερα λη η διοργνωση κλησε χωρς προβλματα σε να ωραο κλμα.

Αγωνιστικ τρα το ψηλ εππεδο που υπρχει στο νησ μας καθς και ο μεγλος αριθμς των παικτν αυτν συνετλεσαν τσι στε να υπρχει αγωνα και εναλλαγς στις βαθμολογες διατηρντας το ενδιαφρον λων να παραμνει αμεωτο ως τη λξη των αγνων.

Στις μικρς κατηγορες διακρναμε να ταλντα να ξεπηδον δνοντας ελπδες για τη συνχιση των επιτυχιν σε Πανελλνιο εππεδο, εν να αναφρουμε πως στην κατηγορα Νηπων συμμετεχαν αρκετ παιδι μλις προνηπων!

Μα παρατρηση προς την διοργαντρια αρχ της ΕΣΣΚ εναι πως πρπει να εξεταστε το ενδεχμενο των 9 γρων τσι στε να περιορζονται οι αδικες που δημιουργονται στις κληρσεις και κατ συνπεια στις τελικς βαθμολογες. Ο μεγλος αριθμς που συμμετχουν στους αγνες αυτος επιβλλει μα ττοια αλλαγ. Επσης εναι καλ τα παιδι και ειδικ οι μικρτεροι αθλητς να προσαρμζονται στις διες συνθκες που υπρχουν και στο Πανελλνιο Πρωτθλημα.

Πατντας πνω στην ονομασα κθε τξης μπορετε να δετε τις βαθμολογες και φωτογραφες των απονομν.


ΝΗΠΙΑ

 Μπορε να εναι μλις νηπων αλλ εδαμε μα πολ ενδιαφρουσα μχη με εναλλαγς στην πρτη θση που παιζταν μχρι και τον τελευταο γρο! Στην τελικ βαθμολογα εχαμε ισοβαθμα στην 1η θση ανμεσα στον Φτη Καζκο (10 Χανων) και τον Ριτζκη Νικλα (Αγροκηπου) με τον Φτη να υπερτερε στα κριτρια και να εναι αυτς που κατακτ τον ττλο του Πρωταθλητ Κρτης!
Πολ καλς εμφανσεις απ τον Ριτζκη Νικλα και την 2η θση που κατκτησε, τον Ντενεκετζ Φρντυ (Ζαβολκια) που ισοβθμησε στην 3η θση και απ τον Γαβαλκη Χρστο (Κουνουπιδιανν). Να τονσουμε επσης τις εμφανσεις του Ψαριανο Μνου (Βαμβακπουλο) και του Σχετκη Ηρακλ (10ο Χανων) που αν και μλις προνηπων κνανε τσσερις βαθμος παρνοντας πολ καλς θσεις!
Εναλλαγς εχαμε και στην κατηγορα κοριτσιν με τελικ νικτρια την Τζομπανκη Ευγενα. Πολ καλς εμφανσεις απ την Λιανοπολου Θνεια (Μουρνιν), Σαρφη Λλιαν (5ο Χανων)  και την Γεωργιδη Βασιλικ (Τσικαλαρι)  που ισοβθμησαν λες στη 2-9η θση!     


Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 Το μλο κτω απ την μηλι θα πσει.... κπως τσι θα λγαμε στην περπτωση αυτ μιας και ο Ζαχαρας Καλατζκης ταν νας απ τους ισχυρτερους σκακιστς της πλης μας για πρα πολλ χρνια. Tρα ο γις του Αντνης αναλαμβνει τη συνχιση της σκακιστικς του διαδρομς σε μα κατηγορα που εχαμε τριπλ ισοβαθμα στην 1η θση με τον Καλατζκη Αντνη (2ο Βουτν) να ξεχωρζει στα κριτρια και να εναι αυτς που κατακτ τον ττλο του Πρωταθλητ Κρτης. Στην 1η θση ισοβθμησαν και με τα κριτρια 2ος - 3ος ο Λττος Δημτρης (5ο Χανων) και ο Αρχοντκης Γιννης (5ο Χανων). 
Στα κορτσια η Τσαφαρκη Κατερνα (10 Χανων) ταν καταπληκτικ! Ξεκινντας με να εντυπωσιακ σερ νικν της δωσε την ευκαιρα να αγωνζεται συνχεια στα πρτα τραπζια αντιμετωπζοντας τους καλτερους αντιπλους του πρωταθλματος. Η κατκτηση της 1ης θσης στην τελικ βαθμολογα του πρωταθλματος ταν απλυτα δκαιη επαναλαμβνοντας την επιτυχα που εχε και την περσιν χρονι! Πολ καλ παρουσα και απ την Φουρναρκη Αναστζια (5ο Χανων) με την 3η θση που κατκτησε!  

 


Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Στην Β δημοτικο να νο αστρι γεννιται... Η Κοντογιννη Ββιαν (2ο Βουτν) εχε εντυπωσισει με τη σοβαρτητ της και τη συγκροτημνη σκψη της στα Παγκρτια Νεανικ Πρωταθλματα και εδ φρντισε να το επιβεβαισει! Κατκτησε την 1η θση  τσο στα κορτσια σο και στη γενικ κατταξη δεχνοντας τι χει λα τα φντα να διεκδικσει ακμη μεγαλτερες επιτυχες! Στο βθρο των νικητριν ταν η Ψαριανο λενα (Βαμβακπουλο) με τη 2η θση που κατκτησε και η Χρυσο Ιωννα (2ο Ρεθμνου). 
Στα αγρια την 1η θση και τον ττλο του Πρωταθλητ Κρτης κατκτησε ο Τζατζιμκης Θοδωρς (2ο Κουνουπιδιανν) πετυχανοντας μα μεγλη επιτυχα σε μα δσκολη κατηγορα με πακτες που πρωταγωνιστον σε Πανελλνιο εππεδο! Χανιτικη επικρτηση εχαμε σ' αυτ την κατηγορα μιας και λα τα παιδι που ανβηκαν στο βθρο ταν απ την πλη μας! 2ος στην βαθμολογα ο Χατζηδκης Λμπρος (Νι Χωρι) και στην 3-4η θση ισοβθμησαν ο Σπυριδκης Γιργος (8ο Χανων) και ο Βουντουρκης Μνος (8ο Χανων) 
 

 


 

Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Στην Γ δημοτικο ο Ραφαλ Σαρφης (5ο Χανων) πρε τη ρεβνς απ το πρωτθλημα Δυτ. Κρτης, κατακτντας το Παγκρτιο Πρωτθλημα. Μα επιτυχα που επαναλαμβνει για τρτη συνεχμενη χρονι με μα πορεα αξιοζλευτη μιας και εκολα δσκολα καταφρνει πντα σε λες τις διοργανσεις που συμμετχει να εναι ψηλ στις τελικς κατατξεις! Ββαια τποτα δεν εναι τυχαο  μιας και η δουλει που κνει και η συνπεια που δεχνει εναι αξιπαινη για παιδ ττοιας ηλικας!
Στην δια κατηγορα πολ καλ εμφνιση πραγματοποησε για λλη μια φορ ο Γκγκας Παντελς (5ο Χανων) που κατκτησε την 3η θση, εν με μισ βαθμ λιγτερο ταν ο Γιργος Στρλης (5ο Χανων) και ο Γιργος Σχετκης (10ο Χανων) που κατκτησαν την 5-6η θση αντστοιχα. Ψηλ στη βαθμολογα ταν και ο Στθης Κωνστανταρκης (9ο Χανων) με τον Σταρο Σκαρκη (1ο Σοδας) που με 4½ βαθμος ισοβθμησαν στην 8-9η θση.
Στα κορτσια την πρτη θση κατκτησε η Πλατσκη Ευγενα (19ο Χανων) η οποα εχε γενικτερα μα πολ καλ πορεα καταφρνοντας να αναρριχηθε και στην πρτη θση της γενικς κατταξης!   

 


Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

Στην Δ δημοτικο ο Μνος Μαυρδης (8ο Χανων) δεχνει τι εναι για τα δσκολα... Τσο την περσιν χρονι σο και φτος χασε τις πρωτις στο πρωτθλημα Δυτ. Κρτης αλλ ρθε στο Παγκρτιο και κατκτησε τις πρτες θσεις! να παιδ με πλοσιο ταλντο και δυναττητες που δεν χνει ευκαιρα να το αποδεξει!
Πολ καλ παρουσα και ισοβαθμα στην 3η θση εχαμε απ τον Κυριακογιαννκη Γιννη (3ο Χανων) και τον Λεβκη Κυρικο (8ο Χανων).
Στα κορτσια η Κοζρη Κατερνα (4ο Αγ. Νικολου)  κατκτησε την 1η θση χοντας γενικτερα μα πολ καλ πορεα μιας και ισοβθμησε και στη 2η θση της γενικς κατταξης. Η Κατερνα χει μα συνεχμενη ανοδικ πορεα δεχνοντας τι εναι ικαν να συνεχσει την πετυχημνη πορεα που εχε τα προηγομενα χρνια η Αιμιλα Βασιλεου! Τη 2η θση κατκτησε η Ορφανκη Καλλιπη (4ο Αγ. Νικολου) και την 3η θση η Κλεοβολου Σοφα (3ο Χανων).

 


Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Στην Ε δημοτικο ξραμε τι εναι πρωτθλημα για δο και τσι εξελχτηκε. Ο Βιολκης Αναστσης (8ο Χανων)  και ο Αντωνιουδκης Γιργος (10ο Χανων) διαφρουν ναντι των αντιπλων τους, τσο με την δυναμικτητ τους, σο και με την εμπειρα τους και ταν αναμενμενο τι η πρτη θση θα κρινταν στη μεταξ τους μονομαχα. Νικητς αναδεχτηκε ο Βιολκης κατακτντας παρλληλα τον ττλο του Πρωταθλητ Κρτης. 
Στα κορτσια η Τσαπκη Ασημνια (5ο Ηρακλεου) δημιουργε τη δικ της παρδοση στο σχολικ σκκι κατακτντας νετα την πρτη θση! Στην 3η θση ισοβθμησε η Μανιατκη Μαρα Ελνη (Αγροκπιο) και η Σκαρκη Γεωργα (1ο Χανων).

 


ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

Στην ΣΤ’ Δημοτικο ο Νκος Καζκος (2ο Βουτν) δειξε το ταλντο του επαναλαμβνοντας την περσιν του επιτυχα και κατακτντας την πρτη θση σε μα δσκολη κατηγορα. Παρλληλα πως γρφαμε και στο αντστοιχο περσιν ρθρο πρε μα "τυπη ρεβνς" για τα Παγκρτια Νεανικ! Την τριδα στο βθρο συμπληρνανε ο Γιννης Αλειφρης (Νεροκορου) 2ος και ο Φλιππος Παρασκκης (8ο Χανων) 3ος.    
Στα κορτσια η Καραβιτκη Αντωνα (5ο Χανων) κατκτησε νετα την 1η θση δεχνοντας και τη διαφορ δυναμικτητας που χει ναντι των αντιπλων της! Με την επιτυχα της αυτ η Αντωνα ολοκλρωσε μα πετυχημνη πορεα σε λες τις τξεις του Δημοτικο που απ την Α δημοτικο ως και φτος στην ΣΤ χει κατακτσει λες τις πρτες θσεις! 

 


Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Η κατηγορα αυτ εναι να πρωτθλημα για δο! Ο Θνος Μαυρδης (2ο Χανων) και η Καλιοντζκη Εριττα (Νας Κυδωνας) χουν σημαντικ προβδισμα ναντι των αντιπλων τους και κατκτησαν και οι δο νετα τις πρτες θσεις!

 


Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Γρφαμε την περσιν χρονι για τη μεγλη ανταγωνιστικτητα και την συσσρευση πολλν ισχυρν σκακιστν που υπρχουν σ' αυτ την κατηγορα κνοντς την μα απ τις πιο μαχητικς κατηγορες! Ενδεικτικ παρδειγμα εναι και οι εναλλαγς στην 1η θση δεγμα που φανερνει και το πσο απρβλεπτη εναι η κατκτηση του πρωταθλματος. Το 2015 πρτος στη γενικ κατταξη ταν ο Φυντριλκης Κυρικος, το 2016 η Καραβιτκη Ευαγγελα, το 2017 ο Γαλανκης Νκος, το 2018 ο Τζαγκαρκης Παναγιτης και τη φετιν χρονι ο Γιργος Παπιδκης! (Πειραματικ Ηρακλεου)  Νομζω πως δεν χρειζονται σχλια οι τελικς βαθμολογες σκιαγραφον ξεκθαρα και την εικνα του πρωταθλματος!
Στα κορτσια μετ απ πολλς εναλλαγς στη βαθμολογα την πρτη θση κατκτησε η Αλειφρη Κατερνα (Ελ. Βενιζλου).

 


Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Στη Γ Γυμνασου ο Βαγγλης Πατρελκης (Κουνουπιδιανν) παιζε χωρς αντπαλο! κανε το απλυτο με 7 στα 7 και κατκτησε νετα την πρτη θση!  Εναι εντυπωσιακ το τι σε 21 παρτδες που παιξε τα τρα χρνια στο Γυμνσιο χει πετχει 21 νκες!
Στα κορτσια πντως επικρατε λλη λογικ... φροντζουν κθε χρνο να μοιρζουν τις επιτυχες τους τσι στε λες να εναι χαρομενες! Το 2016 ταν πρτη η Χατζηπαναγιτου, το 2017 η Κουτσουρκη, το 2018 η Ηγουμενκη και φτος ταν η σειρ της Νεφλης Ματθαικη (3ο Ηρακλεου) να κατακτσει την 1η θση! 

 


ΛΥΚΕΙΑ

Στα Λκεια παρ τη δυσκολα που αντιμετωπζουν οι περισστεροι μαθητς αυτ την περοδο δεν ταν και λγοι αυτο που περιρισαν λγο τα μαθματ τους για να αφιερσουν να Σαββατοκριακο στο θλημα που αγαπον. Αγωνιστικ τρα ο Νκος Γεωργακπουλος (Νας Κυδωνας) ξεχριζε με τη δυναμικτητ του και αφο ¨φησε τον ιπποτισμ" που δειξε στα Χανι κατκτησε νετα την πρτη θση με πντε βαθμος στους πντε αγνες.
Στα κορτσια η Ρεθυμνιτισσα Χρυσ Κουκουρκη (1ο Ρεθμνου) ταν για λλη μια φορ "χρυσ¨ και επανλαβε την επιτυχα που εχε και στη Δυτ. Κρτη.  

 

 


 

Γενικ σε εππεδο συλλγων οι αθλητς του συλλγου της Σκακιστικς Ακαδημας Χανων - Σαμαρι εντυπωσασαν για λλη μια χρονι κατακτντας επτ πρτες θσεις, τσσερα ασημνια μετλλια και επτ χλκινα! 
Τσσερις πρτες θσεις εχε ο ΟΑΧ,  
3 χρυσ 4 αργυρ και τρα χλκινα ο ΟΦΗ, 
δο χρυσ πντε αργυρ και τσσερα χλκινα ο ΚΥΔΩΝ,
δο χρυσ και να αργυρ ο ΟΑΑΗ, 
ο ΣΚΟΡ εχε να χρυσ να αργυρ και να χλκινο,

να χρυσ δο αργυρ και να χλκινο εχε ο γιος Νικλαος, 
να χρυσ και να χλκινο το ΓΑΖΙ,
να αργυρ και δο χλκινα τα ΑΝΩΓΕΙΑ! 
δο αργυρ ο ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
να αργυρ ο ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ
και να χλκινο ο ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ 

 

 

Παρακτω μπορετε να δετε αναλυτικ τις τελικς βαθμολογες λων των κατηγοριν.

 
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2005
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2006
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2007
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2008
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2009
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2010
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2011
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2012
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2013
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2014
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2015
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2016
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2017
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2018
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2008
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2009
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2010
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2011
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2012
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2013
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2014
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2015
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2016
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2017
Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης 2018