ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2019


12o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2018

Καραβιτκη Ευαγγελα
Πρωταθλτρια Ελλδος
Α Γυμνασου
Ψαριανο λενα
Πρωταθλτρια Ελλδος
Α' δημοτικο
Σαρφης Ραφαλ
Πρωταθλητς Ελλδος
Β'  δημοτικο
Χασουρκη Χρυσ
Πρωταθλτρια Ελλδος
Γ Δημοτικο
Βοζινκη Ανθ
Ασημνιο Μετλλιο στα
Λκεια
Τζαγκαρκης Παναγιτης
Ασημνιο Μετλλιο στην
Α Γυμνασου
Καραβιτκη Αντωνα
Ασημνιο μετλλιο στην
Ε'  δημοτικο
Αντωνιουδκης Γιργος
Ασημνιο μετλλιο στην
Δ'  Δημοτικο
Σπυριδκης Γιργος
Ασημνιο μετλλιο στην
Α δημοτικο
Γεωργακπουλος Νκος
Χλκινο μετλλιο στα
Λκεια
Φυντριλκης Κυρικος
Χλκινο μετλλιο στην
Α Γυμνασου
Σκαρκη Γεωργα
Χλκινο μετλλιο στην
Δ δημοτικο


Μικρ συμμετοχ αλλ μεγλη μαχητικτητα στο 12ο Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτ. Κρτης!

Ολοκληρθηκε το Σαββατοκριακο 2 και 3 Μαρτου το 12ο Μαθητικ Πρωτθλημα Δυτικς Κρτης με διοργανωτ τον ΑΟ ΚΥΔΩΝ σε συνεργασα με τον Δμο Πλατανι και την Περιφρεια Κρτης. να πρωτθλημα που σημαδετηκε απ τη θεομηνα της προηγομενης εβδομδας με αποτλεσμα να αποτρψει τη συμμετοχ πολλν μαθητν απ τους αγνες. να πρωτθλημα πντως που σχετα απ τον καιρ ο αριθμς των 189 συμμετοχν εναι πολ μικρτερος απ κθε λλη φορ με τουλχιστον 100 παιδι λιγτερα και σγουρα πρπει να αναζητηθον και λλα ατια για το γεγονς αυτ. Το πρωτθλημα αυτ το γρψαμε και λλες φορς θλει καινοργιες καινοτομες για να μπορσει να δσει να θηση στο σχολικ σκκι, να θηση που θα προσελκσουν περισστερο τα παιδι που δεν ασχολονται σε συλλγους αλλ απλ ξρουν σκκι κυρως μσα απ σχολικ προγρμματα.

Η διοργνωση γινε στον φιλξενο χρο της Ορθδοξου Ακαδημας η διοκηση της οποας χει δεξει επανειλημμνα τη διθεσ της να φιλοξενσει τις σκακιστικς εκδηλσεις!

Αγωνιστικ θα λγαμε τι η μικρ συμμετοχ εχε και τα θετικ της κνοντας τα πρωταθλματα πιο μαχητικ και πιο αντικειμενικ ως προς τις βαθμολογες μιας και γινντουσαν περισστερα ντρμπυ στις κατηγορες. Οι πακτες πρα απ μα θση στο βθρο διεκδικοσαν και την πρκρισ τους στο Παγκρτιο Πρωτθλημα που θα διεξαχθε το Σαββατοκριακο 16-17 Μαρτου στο Ηρκλειο. Οι τελικς βαθμολογες ανδειξαν για λλη μια φορ τους μαθητς της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ στην κορυφ των περισσοτρων κατηγοριν! Το γεγονς τι κατκτησαν πνω απ το 50% των πρτων θσεων βλποντας δδεκα μαθητς της να ανεβανουν στο ψηλτερο σκαλ του βθρου κατακτντας τον ττλο του Πρωταθλητ-τριας Δυτ. Κρτης δεχνει χι μνο τη δουλει που γνεται αλλ και τη διαχρονικτητα των επιτυχιν! Τσσερις πρωταθλητς εχε ο σλλογος του ΟΑΧ, τρεις ο Κδωνας και απ μα ο ΣΚΟ Ρεθμνου, τα ΑΝΩΓΕΙΑ και ο ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ.

Αθλητς και προπονητς της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ με τα παθλ τους μετ το τλος των αγνων

Στον παρακτω πνακα βλπουμε τις θσεις πρκρισης των μαθητν και μαθητριν για τους Παγκρτιους Ατομικος Σχολικος Αγνες, οι οποες ανλογα με την τξη κατανμονται ως εξς:

Νηπιαγωγεο

Ελεθερο συμμετοχς

Α Τξη

12 αγρια + 6 κορτσια

Β Τξη

12 αγρια + 6 κορτσια

Γ Τξη

12 αγρια + 6 κορτσια

Δ Τξη

12 αγρια + 6 κορτσια

Ε Τξη

10 αγρια + 5 κορτσια

ΣΤ Τξη

10 αγρια + 5 κορτσια

Α Γυμνασου

7 αγρια + 3 κορτσια

Β Γυμνασου

7 αγρια + 3 κορτσια

Γ Γυμνασου

7 αγρια + 3 κορτσια

Λυκεου

Ελεθερο συμμετοχς

 

Η μαχητικτητα των πρωταθλημτων ταν πολ μεγλη και υπρχαν κατηγορες που πραγματικ ξεχριζαν! Σγουρα μα απ αυτς ταν η Γ’ Δημοτικο που βλπουμε να σνολο πολλν παικτν να χουν πολ ψηλ εππεδο διεκδικντας την δικριση! Ο Γκγκας, Σαρφης, Σχετκης, Λειβαδιτκης, Κωνστανταρκης, Ρζος, Στρλης, Λουκκης, Σκαρκης, και οι Ρεθυμνιτες Τζανκης, Διδασκλου και Buldus αποτελον την πιο μεγλη ομδα καλν παικτν μαζεμνοι λοι σε μα κατηγορα! Το γεγονς αυτ δημιουργε ναν μεγλο ανταγωνισμ μεταξ των παιδιν που μνο θετικ αποτελσματα μπορε να χει και σγουρα θα βοηθσει τα παιδι να ανβουν πολ ψηλ αγωνιστικ!

Μα λλη κατηγορα με μεγλη ανταγωνιστικτητα εναι η Β’  Γυμνασου που βλπουμε μαθητς ψηλο επιπδου με Πανελλνιες διακρσεις που εδ και χρνια συναγωνζονται μεταξ τους και διεκδικον την δικριση. Οι, Φυντριλκης, Τζαγκαρκης, Σηφογιαννκης, Γαλανκης, Καραβιτκη αποτελον μα πολ ισχυρ ομδα με ντονες μονομαχες τσο στο Δυτ. Κρτης, στο Παγκρτιο και στο Πανελλνιο Πρωτθλημα και διακρσεις που εναλλσσονται κθε χρνο!

Και να πμε στην κατηγορα Λυκεων που εχαμε την καταπληκτικ εμφνιση της Κουκουρκη Χρυσς! Κατφερε σε μα δσκολη κατηγορα να πρει την πρτη θση στη γενικ κατταξη και να εναι το μοναδικ κορτσι που το πετυχανει αυτ τη φετιν χρονι ακολουθντας αυτ που κανε πολλς φορς τις προηγομενες χρονις η Βοζινκη Ανθ και η Καραβιτκη Ευαγγγελα!

να λλο στοιχεο εναι στην κατηγορα Νηπων η μεγλη συμμετοχ απ παιδι προνηπων! Αρκετ παιδι μλις τεσσρων χρονν πγαν και αγωνστηκαν και θα περιμναμε εκε την δια προσοχ και απ τους διοργανωτς μιας και καλ εναι η ενθρρυνση σε παιδι τσο μικρς ηλικας! Τλος να αναφρουμε την σκακιστικ παρδοση που δημιουργε το 5ο Δημ. Σχολεο! να σχολεο που μλις πριν δο χρνια κατκτησε την 1η θση στο Πανελλνιο Ομαδικ Πρωτθλημα και χει αναδεξει πακτες πως η Καραβιτκη Ευαγγελα, ο Τζαγκαρκης Παναγιτης, ο Φυντριλκης Κυρικος, η Καλιοντζκη Εριττα και η Καραβιτκη Αντωνα παιδι που χι μνο εναι καλ αλλ χουν κατακτσει λα Πανελλνιες διακρσεις! Τη φετιν χρονι χοντας πλι μα εντυπωσιακ παρουσα με να ταλντα να αναδεικνονται εχε τη χαρ να δει επτ παιδι στο βθρο των νικητν!

 Διοργανωτικ θα λγαμε τι στις δο αθουσες αγνων υπρχαν διαφορετικο καννες και οργνωση! Στην κεντρικ αθουσα τα πντα κλησαν ψογα χωρς το παραμικρ πρβλημα εφαρμζοντας τους καννες των αγνων. Στην δετερη αθουσα μως που παζανε μνο νπια και Α Δημοτικο τα παρπονα και οι διαμαρτυρες ταν πρα πολλς ως προς τον επικεφαλ διαιτητ και τις αποφσεις του. Το γεγονς να μην συμπεριλαμβνει στην κλρωση δο μαθητς απ τους οποους ο νας ταν μλις προνηπων εναι και να δεγμα της διθεσης που υπρχε. Δεν απευθνθηκε καν στον Διευθυντ αγνων μιας και ταν δικ του αρμοδιτητα να αποφασσει και προτμησε την εκολη λση της τιμωρας των παιδιν. Να τονσουμε τι η διαδικασα στο να μπει νας πακτης στο σστημα αγνων δεν κρατει πνω απ να λεπτ μιας και οι γονες τους δεν ζητοσαν αλλαγ της κλρωσης και μπορε να γνει οποιαδποτε στιγμ.
2ον σε σχση με τις αντικανονικς κινσεις, δεν ανακοινθηκε τποτα απ τα μικρφωνα το τι θα ισχει και οι πακτες αντιμετωπιζντουσαν με διαφορετικς αποφσεις για το διο θμα ανλογα με τη διθεση... Υπρχε περπτωση κοριτσιο που ζτησε απ τον διαιτητ την παρβαση μιας ο αντπαλς της κανε τρεις αντικανονικς και απλ της επαν να συνεχσει την παρτδα και υπρχαν περιπτσεις που ο μηδενισμς γινε με ιδιατερο ζλο. Ειδικ ββαια ταν λνε ¨θα εμαστε ελαστικο¨ και βλπεις να γνεται μηδενισμς σε ντρμπυ πρτης θσης ττε τα σχλια περιττεουν.  
 

Παρακτω μπορετε να δετε αναλυτικ τις βαθμολογες λων των κατηγοριν

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΕΣ

Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2005
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2006
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2007
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2008
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2009
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2010
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2011
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2012
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2013
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2014
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2015
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2016
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2017
Παγκρτιο Μαθητικ Πρωτθλημα Σκακιο 2018

ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ