ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2018


11o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2017

Καραβιτάκη Ευαγγελία
Πρωταθλήτρια Ελλάδος ΣΤ΄ δημοτικού
Πλατσάκη Ευγενία
Πρωταθλήτρια Ελλάδος Α' δημοτικού
Χασουράκη Χρυσή
Πρωταθλήτρια Ελλάδος Γ'  δημοτικού
Ψαριανού Έλενα
Πρωταθλήτρια Ελλάδος Νηπίων
Φαρσάρη Μελίνα
Ασημένιο Μετάλλιο στα Νήπια
Σπυριδάκης Γιώργος
Ασημένιο Μετάλλιο στα Νήπια
Τσαπάκη Ασημένια
Ασημένιο μετάλλιο στην Γ'  δημοτικού
Κουκουράκη Χρυσή
Χάλκινο μετάλλιο στην Β'  Γυμνασίου
Καραβιτάκη Αντωνία
Χάλκινο μετάλλιο στη Δ' δημοτικού
Φυντριλάκης Κυριάκος
Χάλκινο μετάλλιο στην ΣΤ΄ δημοτικού
Χρυσού Ιωάννα
Χάλκινο μετάλλιο στα Νήπια
Αντωνιουδάκης Γιώργος
Χάλκινο μετάλλιο στην Γ΄ δημοτικού
Σκαράκη Γεωργία
Χάλκινο μετάλλιο στην Γ΄ δημοτικού
Η ομάδα του 5ου Δημ. Σχολείου Χανίων κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα. Από αριστερά: Καραβιτάκη Ευαγγελία, Τζαγκαράκης Παναγιώτης, Φυντριλάκης Κυριάκος και Καραβιτάκη Αντωνία


Εντυπωσιακή συμμετοχή και άψογη διοργάνωση στο 11ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης!

 

Σε μία απέραντη σκακιέρα μετατράπηκε η Κίσαμος το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Μαθητές απ’ όλο το Νομό Χανίων και Ρεθύμνου κατέκλυσαν από νωρίς του Σαββάτου την πόλη της Κισάμου που για ένα διήμερο φιλοξένησε το Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης. Οι συμμετοχές των μαθητών ήταν εντυπωσιακές και άγγιξαν τις 300, ενώ με τους συνοδούς ξεπέρασαν τα 1.000 άτομα πλημμυρίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την όμορφη πόλη της Κισάμου.      

Ο χώρος του ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΕΙΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ αποδείχτηκε ιδανικός για να φιλοξενήσει τέτοιους αγώνες με αποτέλεσμα όλοι οι παίκτες και συνοδοί να μείνουν με τα πιο ευχάριστα συναισθήματα από την ποιότητα της διοργάνωσης. Διοργανωτές σύλλογοι ήταν ο Α.Ο. Κισάμου και η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων Σαμαριά δύο σωματεία που διατηρούν άριστες σχέσεις με μία μακροχρόνια συνεργασία γεγονός που συνέβαλε έτσι ώστε να βγει αυτό το ωραίο  αποτέλεσμα. Σημαντική βέβαια ήταν η βοήθεια που πρόσφερε η Ιερά Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου και συγκεκριμένα του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιου που πρόσφερε αφιλοκερδώς το Τσατσαρωνάκειο Πολυκέντρο έτσι ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί αυτή η διοργάνωση. Συνδιοργανωτές επίσης ο Δήμος Κισάμου και η Π.Ε. Χανίων που συνέβαλαν για άλλη μια φορά έμπρακτα στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
 
Η Πρόεδρος του Α.Ο. ΚΙΣΑΜΟΥ κ. Μπικάκη Μαρία και ο Πρόεδρος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ προσφέρουν αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του στον Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου Σεβασμιώτατο κ.κ. Αμφιλόχιο.


Στο αγωνιστικό κομμάτι υπήρξε ισχυρός συναγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες με το επίπεδο των αγώνων να βρίσκεται αρκετά ψηλά. Δείγμα της μαχητικότητας αυτής είναι ότι στις περισσότερες κατηγορίες υπήρχαν ισοβαθμίες στην κορυφή της βαθμολογίας με αποτέλεσμα οι νικητές να ξεχωρίζουν από τα κριτήρια ισοβαθμίας. Η δυσκολία της διάκρισης στα πρωταθλήματα αυτά φανερώνεται και από το γεγονός ότι τρεις εν ενεργεία Πρωταθλητές Ελλάδος στους αγώνες αυτούς περιορίστηκαν σε χαμηλότερες θέσεις. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των αγώνων είναι ότι μόνο ένα κορίτσι μπόρεσε να κατακτήσει την 1η θέση της γενικής κατάταξης και αυτό το πέτυχε η Καραβιτάκη Ευαγγελία στην Α΄ Γυμνασίου. Βέβαια σε αρκετές κατηγορίες βλέπαμε κορίτσια να ισοβαθμούν στην 1η θέση ή να κατακτάνε τη 2η θέση της γενικής κατάταξης δείχνοντας έτσι και το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στα Χανιά. Μη ξεχνάμε βέβαια ότι οι αθλητές των Χανίων μόνιμα πρωτοστατούν σε Πανελλήνιο επίπεδο και βλέποντας συνεχώς νέα ταλέντα να αναδεικνύονται καταλαβαίνουμε ότι και το μέλλον είναι ανάλογο! 

Στις απονομές που ακολούθησαν τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης Θεόδωρος, ο Αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Δερουκάκης Μανόλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα παιδείας κ. Γλαμπεδάκης Βασίλης, ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κισάμου κ. Πατεράκης Βαγγέλης και ο Πρόεδρος φίλων του Αννουσάκειου Θεραπευτήριου κ. Παντελής Κατάκης του οποίου να τονίσουμε τη σημαντική προσφορά που έκανε προς όλους τους νικητές των αγώνων προσφέροντάς τους από ένα βιβλίο με τη ζωή και το έργο του αείμνηστου Μητροπολίτη κ. κ. Ειρηναίου.

Η Πρόεδρος του Α.Ο. Κισάμου κ. Μαρία Μπικάκη και ο Πρόεδρος της ΣΑΧ Σαμαριά κ. Σπυριδάκης Γιάννης βραβεύουν τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη Θεόδωρο για την προσφορά του στη διεξαγωγή των αγώνων.


Να τονίσουμε την προσφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών του τμήματος Κισάμου που κάλυψαν υγειονομικά τη διοργάνωση και τέλος τη συμβολή που είχαν οι επιχειρηματίες της Κισάμου και ιδιαίτερα των ξενοδόχων που με τις προνομιακές τιμές που κάνανε ανοίξανε τις πύλες της Κισάμου συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Στα στατιστικά της διοργάνωσης δύο σχολεία κυριάρχησαν στη συγκομιδή των μεταλλίων με  το 5ο να παίρνει οριακά τα πρωτεία βλέποντας 8 μαθητές του να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών. Το 8ο δημοτικό είχε 7 μαθητές του στο βάθρο αλλά οι τέσσερις εξ αυτών να κατακτάν την 1η θέση!  

Στις αποδόσεις των συλλόγων η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κυριάρχησε και πάλι μιας και στο σύνολο των 22 πρώτων θέσεων οι μαθητές του κατέκτησαν τις 14!

ΟΑΧ και ΣΚΟΡ κατέκτησαν από τρεις πρώτες θέσεις, μία κατέκτησε ο ΑΟ ΚΥΔΩΝ και μία ο σύλλογος των ΑΝΩΓΕΙΩΝ!


Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες όλων των κατηγοριών


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΕΣ

Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2007
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2009
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2010
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2011
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2012
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2013
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2014
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2015
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2016
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2017

ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ