ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ 2017


10o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 201
6

 
Καραβιτάκη Ευαγγελία
Πρωταθήτρια Ελλάδος
 Ε' δημοτικού
Καραβιτάκη Αντωνία
Πρωταθλήτρια Ελλάδος
Γ'  Δημοτικού
Καντεράκη Μυρτώ
Πρωταθλήτρια Ελλάδος
Δ' Δημοτικού
 
Κοζύρη  Κατερίνα
Πρωταθλήτρια Ελλάδος
 Α'  δημοτικού
Αντωνιουδάκης Γιώργος
Αργυρό μετάλλιο στην
Β' δημοτικού
Χασουράκη Χρυσή
Χάλκινο μετάλλιο στην
Α'  δημοτικού
 
Σερπετσιδάκης Νικόλαος
Αργυρό μετάλλιο στην
Β' Γυμνασίου
Φυντριλάκης Κυριάκος
Χάλκινο μετάλλιο στην
Ε' δημοτικού
Μπατσάκης Παναγιώτης
1η θέση στο
Παράλληλο τουρνουά

5ο Δημοτικό Χανίων
Αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο ομαδικό Πρωτάθλημα

Το μαθητικό πρωτάθλημα αποτελεί τη μεγαλύτερη σκακιστική γιορτή του Νομού μας. Η παράδοση που έχει δημιουργηθεί και τα οργανωμένα μαθήματα που προσφέρουν οι Δήμοι με πρωτοπόρο τον Δήμο Πλατανιά έχει φέρει μία πολύ μεγάλη ανάπτυξη στο χώρο του σκακιού!  Μπορεί φέτος οι συμμετοχές να ήταν πολύ λιγότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια παρόλα αυτά όμως ο πολύ ωραίος συνεδριακός χώρος της Ορθόδοξου Ακαδημίας, ο πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων που βοήθησαν αλλά και η βοήθεια του καιρού… συντέλεσαν έτσι ώστε να γίνει μία πολύ ωραία διοργάνωση.  Στους αγώνες συμμετείχαν 282 μαθητές από Ρέθυμνο και Χανιά με έναν πολύ μεγάλο αριθμό να ανήκει σε μαθητές από τις περιοχές του Δήμου Πλατανιά όπου ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης Ιωάννης υποστηρίζει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια τα προγράμματα σκακιού που γίνονται σε σχολεία όλων των Δημοτικών διαμερισμάτων.  Τους αγώνες διοργάνωναν οι σκακιστικοί σύλλογοι ΑΟ ΚΥΔΩΝ και ΟΑΧ με την υποστήριξη τόσο της Περιφέρειας Χανίων όσο και του Δήμου Πλατανιά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι υπήρξε ισχυρός συναγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες με το επίπεδο των αγώνων να βρίσκεται αρκετά ψηλά. Μη ξεχνάμε ότι οι αθλητές των Χανίων μόνιμα πρωτοστατούν σε Πανελλήνιο επίπεδο και βλέποντας συνεχώς νέα ταλέντα να αναδεικνύονται καταλαβαίνουμε ότι και το μέλλον είναι ανάλογο!  Στην οικογένεια της ΣΑΧ βέβαια νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν βλέπουμε να επιβραβεύεται η προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια με τα οργανωμένα μαθήματα που κάνουν οι προπονητές μας σε όλο τον Νομό Χανίων! Η μεγάλη προσέλευση παιδιών από αυτά τα προγράμματα αλλά και οι ποιότητα των παικτών μας αποδεικνύεται στις τελικές βαθμολογίες όλων των κατηγοριών!    Ενδεικτικό είναι ότι στην Β’  δημοτικού από τα 11 παιδιά που ανέβηκαν στο βάθρο τα εννιά είναι μαθητές μας! Εντυπωσιακές όμως είναι και οι επιτυχίες των αθλητών του ΣΚΟΡ όπου βλέπουμε οκτώ αθλητές του να βρίσκονται στις πρώτες τριάδες των κατηγοριών! 

Στα αξιοσημείωτα να αναφέρουμε την επιτυχία του Αργύρη Παπαδόπουλου που με την πρώτη θέση που κατέκτησε έκανε το 13 στα 13! Μία εντυπωσιακή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στα Μαθητικά πρωταθλήματα και βέβαια η τελευταία του παρουσία στο πρωτάθλημα αυτό έμελε να είναι και η πιο συναρπαστική μιας και χρειάστηκαν δύο μπαράζ για να επιβληθεί στο τέλος του Στέλιου Πετράκη και να πάρει την πρώτη θέση!

Στην μικρότερη κατηγορία των νηπίων η Ψαριανού Έλενα και ο Σπυριδάκης Γιώργος είχαν εντυπωσιάσει την προηγούμενη χρονιά σαν προνήπια και φέτος κατέκτησαν άνετα τις δύο πρώτες θέσεις! Πολύ καλή η παρουσία των δύο κοριτσιών από το Ρέθυμνο (Χρυσού Ιωάννα και Φάρσαρη Μελίνα) που πήραν την 2η & 3η θέση καθώς επίσης και του Στέφανου Μαυροματάκη που στον λίγο καιρό που ασχολείται κατάφερε να πάρει την 3η θέση. Στην πρώτη δημοτικού εντυπωσίασε ο Στάθης Κωνστανταράκης κάνοντας το απόλυτο με 7 στα 7 και ο Σαράφης Ραφαέλ με τον Σταύρο Σκαράκη πήραν την 2η & 3η θέση αντίστοιχα. Πολύ καλή παρουσία στα κορίτσια από την Πλατσάκη Ευγενία που κατέκτησε την 1η θέση αλλά ήταν πολύ ψηλά και στην γενική βαθμολογία!  Στην Γ’  δημοτικού έγινε κάτι σπάνιο θα λέγαμε αφού σε ελβετικό σύστημα με 45 συμμετοχές βρέθηκαν δύο παίκτες που ισοβαθμούσαν στην πρώτη θέση αλλά και σε όλα τα κριτήρια! Βιολάκης Αναστάσης και Αντωνιουδάκης Γιώργος μοιράστηκαν την πρώτη θέση αλλά και το έπαθλο κατακτώντας τον τίτλο των συνπρωταθλητών! Στην Δ’  δημοτικού ο Παρασκάκης Φίλιππος σε μία δύσκολη κατηγορία με αρκετούς καλούς παίκτες έκανε το απόλυτο με 7 στα 7 δείχνοντας για άλλη μια φορά το πλούσιο ταλέντο του! Μπράβο Φίλιππα! Στην ίδια κατηγορία η Αντωνία Καραβιτάκη πήρε την 1η θέση στα κορίτσια και την 2η θέση στη γενική κατάταξη που μαζί με την Έλενα Ψαριανού ήταν οι δύο καλύτερες αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες κοριτσιών! Στην Β’ Γυμνασίου είδαμε την επανεμφάνιση του Νίκου Τζεμανάκη που συνοδεύτηκε με μία άνετη πρώτη θέση!    

Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν την προκριματική φάση του Παγκρήτιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 18 & 19 Μαρτίου στο Ρέθυμνο. Οι δώδεκα πρώτοι αθλητές με μίνιμουμ όμως την παρουσία τριών κοριτσιών από κάθε τάξη κατακτούν το δικαίωμα να αγωνιστούν στην τελική φάση.    

  

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες όλων των κατηγοριών

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2007
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2009
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2010
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2011
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2012
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2013
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2014
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2015
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2016
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2008
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2009
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2010
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2011
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2012
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2013
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2014
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2015
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2016