ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ


Ο Ανδρέας Κελίρης και η Πετράκη Ευαγγελία Πρωταθλητές Ελλάδος!


Ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Σπυριδάκης Γιάννης με τις νικήτριες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών, από αριστερά Καραβιτάκη Ευαγγελία, Πετράκη Ευαγγελία και Κουτσίδη Αμαλία


Η Γραμματέας του συλλόγου κ. Κουκουράκη Βέτα με τους νικητές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών από αριστερά Σταθόπουλος Γιάννης Κελίρης Ανδρέας και Ιωαννίδης Ευγένιος

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη την περίοδο 2 με 8 Ιανουαρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών στα Χανιά. Η πόλη μας φιλοξένησε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση στο σκάκι δείχνοντας για άλλη μια φορά το πόσο έχει ανεβάσει τον πήχη στο θέμα της οργάνωσης αλλά και στο επίπεδο του σκακιού!  Την ευθύνη της διοργάνωσης ανέλαβε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

Το μεγάλο Αρσενάλι αποδείχτηκε ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει τέτοιου επιπέδου αγώνες και παίκτες και συνοδοί έμειναν ενθουσιασμένοι από την άψογη φιλοξενία που δέχτηκαν σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Εδώ βέβαια πρέπει να τονιστεί η μεγάλη προσφορά που είχε ο Πρόεδρος του ΚΑΜ κ. Βαρουδάκης Γιώργος για τις διευκολύνσεις που παρείχε σ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.    
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών και την στήριξη που παρέχει ο Δήμος τόσο στην ίδια την διοργάνωση όσο και μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Περράκη Βαρβάρα ώστε η παραμονή όλων εδώ να συνδυαστεί με τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Εκ μέρους του Aντιπεριφερειάρχη  Χανίων κου Α.Βουλγαράκη η αρμόδια πολιτισμού παιδείας και αθλητισμού κα Κατερίνα Ζομπανάκη τόνισε την σημαντικότητα  τέτοιων διοργανώσεων για τα ΧΑΝΙΑ και επανέλαβε την πρόθεση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ  για  συνεχή και αδιάλειπτη αρωγή και υποστήριξη αντιστοίχων προσπαθειών και στο μέλλον.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα διεξήχθησαν δύο πρωταθλήματα με έντονο ενδιαφέρον και εναλλαγές στην κατάταξη που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος των αγώνων. Ξεκινώντας από την κατηγορία κοριτσιών όπου η Χανιώτισσα Πετράκη Ευαγγελία (ΚΑΙΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ) έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα παρά το βάρος της Γ’ Λυκείου και κατέκτησε την 1η θέση! Μία θέση που επιβραβεύει τους κόπους και τις προσπάθειες που έχει κάνει όλα τα χρόνια! Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία ήρθε στην ίδια διοργάνωση πάλι από τα Χανιά όπου η μόλις έντεκα χρονών Καραβιτάκη Ευαγγελία (ΣΑΧ) διέπρεψε κυριολεκτικά και ισοβάθμησε στην 1η θέση (με τα κριτήρια 2η). Η Ευαγγελία παρά την μικρή της ηλικία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε γνώσεις και εμπειρία κάτι που φαίνεται από την καθημερινή προσπάθεια που κάνει στην προπόνησή της. Την 3η θέση κατέκτησε η Κουτσίδη Αμαλία (Επικοινωνία Ηράκλειου Αττικής) κάνοντας την ανατροπή και πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία της στην κρισιμότερη ίσως κατηγορία!
Στην κατηγορία αγοριών Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο Ανδρέας Κελίρης (ΟΦΗ). Ο Ανδρέας ήταν και το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη θέση αυτή μιας και το επίπεδό του αλλά και οι επιτυχίες του είναι τέτοιες που δεν περιορίζονται απλά στον Ελληνικό χώρο, η δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καθώς και το ότι είναι ο νεαρότερος GM που έχει γίνει στην Ελλάδα είναι ένα δείγμα του πλούσιου ταλέντου του! Την 2η θέση κατέκτησε άλλος ένας μεγάλος αθλητής της χώρας μας ο Ευγένιος Ιωαννίδης (ΣΟ Καβάλας) ο οποίος μάλιστα είχε αναδειχτεί και Πρωταθλητής Ευρώπης! 3ος ο Γιάννης Σταθόπουλος (ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας) που έκλεισε την πλούσια παρουσία του στα Νεανικά Πρωταθλήματα ανεβαίνοντας για πολλοστή φορά στο βάθρο των νικητών. Εκπληκτική παρουσία στην κατηγορία αυτή είχαν ο Σταύρος Φυντριλάκης (ΚΑΙΣΣΑ Χανίων) και ο Νίκος Γεωργακόπουλος (ΣΑΧ) που κατέκτησαν την 4η και η 7η θέση αντίστοιχα.  Οι επιτυχίες τους αυτές επιβραβεύτηκαν και με 190 μονάδες ΕΛΟ που κέρδισαν και οι δύο μαζί!  Γενικά όμως μπορούμε να πούμε ότι οι αγώνες αυτοί ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για έναν μεγάλο αριθμό αθλητών της πόλης μας να αγωνιστεί σε μία μεγάλη διοργάνωση.    
Ευκαιρία είχαν και μια σειρά νεαρών σκακιστών της πόλης μας να αγωνιστούν στο παράλληλο τουρνουά που διεξήχθη. Σκακιστές ως επί το πλείστον πολύ μικρής ηλικίας που με το επίπεδο των παρτίδων τους έδειξαν και το μέλλον που υπάρχει στην πόλη μας! Νικητές σ’ αυτή τη διοργάνωση ήταν στην γενική κατάταξη 1ος ο Γεωργιακάκης Νίκος, 2ος ο Χαμογιωργάκης Αριστείδης και 3ος ο Θεοδωρογλάκης Γιάννης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Τρουλάκη Αθηνά, 2η η Ακρίβα Χριστίνα και 3η η Σκαράκη Γεωργία.  Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Σπυριδάκης Γιώργος, 2ος ο Μπενάκης Γιάννης και 3ος ο Σκαράκης Σταύρος, στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Πλατσάκη Ευγενία Βαλέρια, 2η η Κλεοβούλου Σοφία και 3η η Ψαριανού Έλενα. 


Ο Ανδρέας Κελίρης απένειμε τα έπαθλα στις νικήτριες του Παράλληλου πρωταθλήματος από αριστερά Σκαράκη Γεωργία Ακρίβα Χριστίνα και Τρουλάκη Αθηνά


Η Πετράκη Ευαγγελία με τους νικητές του Παράλληλου από αριστερά Θεοδωρογλάκης Γιάννης, Γεωργιακάκης Νίκος και Χαμογιωργάκης Αριστείδης


Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ιωαννίδης Ευγένιος με τους νικητές-τριες κάτω των 8 ετών.
από αριστερά Σκαράκης Σταύρος, Σπυριδάκης Γιώργος, Μπενάκης Γιάννος, Πλατσάκη Ευγενία Βαλέρια και Κλεοβούλου Σοφία


Οι αγώνες είχαν καθημερινή ζωντανή αναμετάδοση μέσω της ιστοσελίδας της ΣΑΧ
www.chaniachess.gr μία αναμετάδοση που έγινε εφικτή χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Πολυτεχνείου Κρήτης. Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν το ΣΥΝΚΑ Χανίων, η ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε. και η ΣΥΦΑΧ. Να τονίσουμε επίσης την μεγάλη βοήθεια από τους Χανιώτες παραγωγούς για τα κεράσματα που πρόσφεραν καθημερινά σε όλους τους παίκτες και ¨γλύκαιναν¨ την ώρα παραμονής των επισκεπτών και συνοδών και είναι: Το ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΜΠΑΚΗ, τα προϊόντα ζύμης ΧΙΩΤΑΚΗΣ, ο Ξυλόφουρνος Αγ. Νεκταρίου ΜΑΛΑΔΑΚΗΣ, τα αρτοποιεία ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΓΛΥΜΙΔΑΚΗ, ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ, το Καφεκοπτείο ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, τα Ζαχαροπλαστεία ΜΟΝΤΕΡΝΟ, ΚΛΙΜΑΤΣΑΚΗ, ΣΠΙΤΙΚΟ  

και τέλος βέβαια να τονίσουμε την προσφορά των δικών μας προσώπων. Πρώτα απ’ όλα να τονίσουμε την εγγύηση που πρόσφερε η παρουσία του Σωτήρη Λογοθέτη σαν επικεφαλής διαιτητής και υπεύθυνος τόσο των live παρτίδων όσο και γενικότερα του μπουλετίν των αγώνων, και την Νίκη Ρήγα για την καλλιτεχνική διαχείριση και ενημέρωση του Facebook του συλλόγου.  Του ¨Ιπτάμενου¨ Δημήτρη Κυριακάκη και το φωτογραφείο ΦΩΤΟΠΟΛΙΣ που κάλυψε για άλλη μια φορά τις σκακιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου, καθώς επίσης την Μαρία και την Κατερίνα γιατί έβαζαν ¨το κερασάκι στην τούρτα¨ με τις έξοχες δημιουργίες τους!