ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜΔείτε την ζωντανή μετάδοση των παρτίδων στην κατηγορία αγοριών  Δείτε την ζωντανή μετάδοση των παρτίδων στην κατηγορία κοριτσιών 

Ανατροπές και εκπλήξεις στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος!
Τριπλή ισοβαθμία στην κατηγορία αγοριών!
Σταθόπουλος Γιάννης, Κελίρης Ανδρέας και Ιωαννίδης Ευγένιος ισοβαθμούν στην κορυφή! 
Η Πετράκη Ευαγγελία πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή στα κορίτσια! 
 

Κάτω από άψογες συνθήκες διεξάγονται καθημερινά στο ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ οι αγώνες για τα
Γιάννης Σταθόπουλος
 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών.

Μέρα των εκπλήξεων και τον ανατροπών η χτεσινή και στις δύο κατηγορίες των πρωταθλημάτων! Ξεκινώντας από την κατηγορία αγοριών όπου ο Γιάννης Σταθόπουλος (Νέα Ερυθραία Αττικής) ήταν ο πρωταγωνιστής της ημέρας! Κέρδισε τον πρωτοπόρο και μέχρι τότε αήττητο Ανδρέα Κελίρη (ΟΦΗ) και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας! Το αποτέλεσμα αυτό βέβαια εκμεταλλεύτηκε και ο  Ευγένιος Ιωαννίδης (Καβάλα) που με την νίκη του επί του Στέλιου Πετράκη του έδωσε το δικαίωμα να αναρριχηθεί και αυτός στην κορυφή! Οι τρεις αυτοί παίκτες ισοβαθμούν με πέντε βαθμούς σε έξι αγώνες δίνοντας νέα τροπή στη συνέχεια των αγώνων. Το πρωτάθλημα πλέον παίρνει ¨φωτιά¨ και οι τρεις τελευταίοι γύροι αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον! Βέβαια το στραβοπάτημα των πρωτοπόρων περιμένουν άλλοι τέσσερις παίκτες που ισοβαθμούν στην 4-7η θέση με μόλις βαθμό λιγότερο και είναι ο Αργύρης Παπαδόπουλος (ΣΑΧ), ο Κώστας Σαμαρίδης (Καβάλα), ο Δημήτρης Τσεκμές (Ξάνθη) και ο Νίκος Γεωργακόπουλος (ΣΑΧ). Από τις σημερινές αναμετρήσεις ξεχωρίζουν του Κελίρη – Ιωαννίδη, Γεωργακόπουλος – Σταθόπουλος, Τσεκμές – Σαμαρίδης, και Κουσκούτης – Παπαδόπουλος.  

Πετράκη Ευαγγελία
Στην κατηγορία κοριτσιών είχαμε και εκεί ανατροπή στην πρώτη θέση με την Πετράκη Ευαγγελία (ΚΑΙΣΣΑ Χανίων) να ¨σπάει¨ το εκπληκτικό σερί της Καραβιτάκη Ευαγγελίας (ΣΑΧ) και να παίρνει αυτή τη θέση της στην κορυφή της βαθμολογίας με 5 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ισοβαθμούν  τέσσερις σκακίστριες και είναι η Βοζινάκη Ανθή (ΣΑΧ), Καραβιτάκη Ευαγγελία (ΣΑΧ), Καραθανάση Ειρήνη (Κορωπί) και Κουτσίδη Αμαλία (Σκακιστική Επικοινωνία Αττικής) με 4,5 βαθμούς. Η βαθμολογική απόσταση που χωρίζει τις επτά πρώτες είναι μόλις ένας βαθμός με αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και με μεγάλο σασπένς πρωτάθλημα! Ξεχωρίζουν σήμερα τα ζευγάρια στα τρία πρώτα τραπέζια και είναι: Χρυσογέλου Αθ. – Πετράκη Ευ.,  Κουτσίδη Αμ. – Βοζινάκη Ανθή, και Καραβιτάκη Ευ. – Καραθανάση Ειρ.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις και σήμερα είναι καλεσμένοι όλοι παίκτες και συνοδοί να παρακολουθήσουν την μουσική παράσταση από το μουσικό σύνολο ¨ΒΑΜΟΣ¨ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων όπου στο μικρόφωνο θα βρίσκεται η Τενόρος Ιωάννα Φόρτη.   

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στο Μεγάλο Αρσενάλι και υπάρχει καθημερινή ζωντανή αναμετάδοση των παρτίδων μέσω της ιστοσελίδας της ΣΑΧ www.chaniachess.gr μία αναμετάδοση που έγινε εφικτή χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Να τονίσουμε επίσης για άλλη μια φορά την βοήθεια από τους Χανιώτες παραγωγούς για τα κεράσματα που προσφέρουν καθημερινά σε όλους τους παίκτες και ¨γλυκαίνουν¨
την ώρα παραμονής των επισκεπτών και συνοδούς και είναι: Το ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΜΠΑΚΗ, ο Ξυλόφουρνος Αγ. Νεκταρίου ΜΑΛΑΔΑΚΗΣ, τα αρτοποιεία ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΓΛΥΜΙΔΑΚΗ, ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ, το Καφεκοπτείο ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, τα Ζαχαροπλαστεία ΚΛΙΜΑΤΣΑΚΗ, ΣΠΙΤΙΚΟ. 

Η διοργάνωση διεξάγεται από την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ. Χορηγοί της διοργάνωσης είναι το ΣΥΝΚΑ Χανίων και η ΣΥΦΑΧ.