ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜΔείτε την ζωντανή μετάδοση των παρτίδων στην κατηγορία αγοριών  Δείτε την ζωντανή μετάδοση των παρτίδων στην κατηγορία κοριτσιών 

Ο Κελίρης Ανδρέας και η Καραβιτάκη Ευαγγελία μόνοι πρώτοι μετά τον 5ο γύρο!

 

Κάτω από άψογες συνθήκες διεξάγονται καθημερινά στο ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ οι αγώνες για τα
Ανδρέας Κελίρης
 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών. Αισίως μπήκαμε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος με το ενδιαφέρον να γίνεται όλο και πιο έντονο για την διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο! Στα αγόρια ο Ανδρέας Κελίρης προσπερνάει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο με χαρακτηριστική άνεση θα λέγαμε μέχρι τώρα και ήδη έχει αποσπαστεί ένα βαθμό από τους διώκτες του έχοντας το απόλυτο με  στα 5! Το ¨ντέρμπυ στο δεύτερο τραπέζι ανάμεσα στον Ιωαννίδη και τον Σταθόπουλο έληξε ισόπαλο με αποτέλεσμα να έχουν τέσσερις βαθμούς όσους και ο Δημήτρης Τσεκμές από την Ξάνθη αλλά το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε στην ίδια θέση να ισοβαθμούν και τρεις Χανιώτες και είναι ο Αργύρης Παπαδόπουλος, ο Στέλιος Πετράκης και ο Νίκος Γεωργακόπουλος. Σίγουρα είναι νωρίς ακόμη για οποιαδήποτε πρόβλεψη μιας και στους τέσσερις γύροι που απομένουν πολλά μπορεί να αλλάξουν. Πάντως μία από τις συναντήσεις που περιμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διεξάγεται τώρα ανάμεσα στον Κελίρη με τον Σταθόπουλο.   

Καραβιτάκη Ευαγγελία
Στα κορίτσια η εντεκάχρονη Καραβιτάκη Ευαγγελία συνεχίζει να εκπλήσσει με το παιχνίδι και έχοντας προσπεράσει πολύ δύσκολες και έμπειρες αντιπάλους καταφέρνει να παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση με  4,5 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται δύο ακόμη Χανιώτισσες σκακίστριες η Βοζινάκη Ανθή και η Πετράκη Ευαγγελία με 4 βαθμούς. Αρκετά κρίσιμος ο σημερινός 6ος γύρος με την Πετράκη να αντιμετωπίζει την Καραβιτάκη και την Βοζινάκη να αντιμετωπίζει την Χρυσογέλου. Γενικότερα όμως σήμερα προβλέπεται μία δύσκολη και απρόβλεπτη μέρα λόγω του διπλού γύρου όπου όλοι οι σκακιστές καλούνται να καταβάλουν προσπάθειες για πάνω από οκτώ ώρες στην σκακιέρα!

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στο Μεγάλο Αρσενάλι και υπάρχει καθημερινή ζωντανή αναμετάδοση των παρτίδων μέσω της ιστοσελίδας της ΣΑΧ www.chaniachess.gr μία αναμετάδοση που έγινε εφικτή χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Να τονίσουμε επίσης για άλλη μια φορά την βοήθεια από τους Χανιώτες παραγωγούς για τα κεράσματα που προσφέρουν καθημερινά σε όλους τους παίκτες και ¨γλυκαίνουν¨
την ώρα παραμονής των επισκεπτών και συνοδούς και είναι: Το ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΜΠΑΚΗ, ο Ξυλόφουρνος Αγ. Νεκταρίου ΜΑΛΑΔΑΚΗΣ, τα αρτοποιεία ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΓΛΥΜΙΔΑΚΗ, ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ, το Καφεκοπτείο ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, τα Ζαχαροπλαστεία ΚΛΙΜΑΤΣΑΚΗ, ΣΠΙΤΙΚΟ. 

Η διοργάνωση διεξάγεται από την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.