ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ 

Δείτε την ζωντανή μετάδοση των παρτίδων στην κατηγορία αγοριών  Δείτε την ζωντανή μετάδοση των παρτίδων στην κατηγορία κοριτσιών 

 

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται καθημερινά οι μάχες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών. Ο όμορφος χώρος στο Αρσενάλι και οι άψογες συνθήκες που υπάρχουν βοηθάνε έτσι ώστε οι παίκτες να προσηλώνονται στις παρτίδες τους και να παίζουν σκάκι υψηλού επιπέδου. Σημαντικές επίσης και οι παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι παίκτες και συνοδοί να πάρουν μία γεύση από την Κρητική φιλοξενία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα και ειδικότερα στην κατηγορία αγοριών χτες είχαμε τις πρώτες εκπλήξεις με σημαντικότερη την νίκη του Νίκου Γεωργακόπουλου επί του Γιάννη Καλογερή. Σημαντική επίσης και η ισοπαλία που απέσπασε ο Ξανθιώτης σκακιστής Δημ. Τσεκμές επί του Γιάννη Σταθόπουλου σε μία παρτίδα που αν το πίστευε θα μπορούσε να πάρει και ολόκληρο τον βαθμό, έκπληξη επίσης και η νίκη του Καβαλιώτη σκακιστή Σαμαρίδη Κων/νου επί του Κουσκούτη Γεώργιου Αλέξανδρου. Στην βαθμολογία μετά τον 3ο γύρο έχουμε τέσσερις παίκτες να ισοβαθμούν με το απόλυτο και αυτοί είναι ο Ανδρέας Κελίρης, ο Ευγένιος Ιωαννίδης, ο Νίκος Γεωργακόπουλος και ο Κων/νος Σαμαρίδης.
Στην κατηγορία κοριτσιών έχουμε αρκετές εκπλήξεις και μία βαθμολογία που στην κορυφή της βλέπουμε τρεις αθλήτριες από τα Χανιά και είναι η Πετράκη Ευαγγελία, η Βοζινάκη Ανθή και η αρκετά μικρότερη Καραβιτάκη Ευαγγελία που έχει εντυπωσιακό ξεκίνημα! Για τις δύο πρώτες είναι και τα «φαβορί» θα λέγαμε για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και μάλιστα η σημερινή κλήρωση τις έφερε αντιμέτωπες στο πρώτο τραπέζι! Η τρίτη της παρέας η Καραβιτάκη Ευαγγελία είναι αυτή που εντυπωσιάζει με την πορεία της μέχρι τώρα κερδίζοντας στους τρεις πρώτους αγώνες παίκτριες ¨θεωρητικά¨ ισχυρότερες και φιγουράρει και αυτή στην κορυφή.  Σημερινός της αντίπαλος είναι η Λουκά Μαγδαληνή από την Νίκαια Αττικής.
Τέλος να επισημάνουμε το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει κατά την διάρκεια των αγώνων και τα πολύ κολακευτικά λόγια που εκφράστηκαν όλοι (παίκτες και συνοδοί) για το επίπεδο της διοργάνωσης. Να τονίσουμε επίσης την βοήθεια των Χανιώτικων επιχειρήσεων που με τα καθημερινά κεράσματα που προσφέρουν ομορφαίνουν την ώρα παραμονής των επισκεπτών. Ο πάγκος της διοργάνωσης είναι μόνιμα γεμάτος από καλτσουνάκια όλων των ειδών, κουραμπιέδες, μελομακάρονα γλυκά των ημερών και άλλα παραδοσιακά των Χανίων που απλόχερα γλυκαίνουν την αγωνία παικτών και συνοδών. Η οικογένεια τέλος του συλλόγου μας διαθέτει τεχνίτες παραγωγούς τσικουδιάς αλλά και για όσους δεν αντέχουν τις ψηλές θερμοκρασίες έχουμε και σπιτικό λικέρ της Κατερίνας! Καθημερινά ένας πάγκος γεμάτος για να μην πλήττουν οι συνοδοί και παίκτες. Τα παραπάνω όλα είναι χορηγίες από το ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΜΠΑΚΗ, ο Ξυλόφουρνος Αγ. Νεκταρίου ΜΑΛΑΔΑΚΗΣ, τα αρτοποιεία ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΓΛΥΜΙΔΑΚΗ, ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ, το Καφεκοπτείο ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, τα Ζαχαροπλαστεία ΚΛΙΜΑΤΣΑΚΗ, ΣΠΙΤΙΚΟ. 

Οι συνοδοί έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αυθεντική γοητεία της παλιάς πόλης που αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο αυτή την ασυνήθιστα ήσυχη – μη τουριστική εποχή του χρόνου. Ο Δήμος έχει προσφέρει για δώρο σε όλους οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία των Χανίων από την αρχαιότητα ως σήμερα.  
Σήμερα το πρωί είχαμε ξενάγηση στο σπίτι – μουσείο του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Χαλέπα. Οι επόμενες ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις – όλες με ελεύθερη συμμετοχή: αύριο  μουσική και χοροί της Κρήτης, μεθαύριο συναυλία με το μουσικό σύνολο Vamos (μόνιμη συντροφιά των διοργανώσεών μας όπως του Διεθνούς Τουρνουά Παλαιόχωρας), έκθεση ζωγραφικής στο ισόγειο του κτιρίου, αλλά και το Σάββατο όπερα (Giuseppe Verdi «Nabucco»), στην αίθουσα των αγώνων!


Συνοδοί και παίκτες στο σπίτι του Βενιζέλου