ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜΜε τέτοια θέα μόνο το σκάκι σε αποσπά... 

Δείτε την ζωντανή μετάδοση των παρτίδων στην κατηγορία αγοριών  Δείτε την ζωντανή μετάδοση των παρτίδων στην κατηγορία κοριτσιών 

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτοι γύροι με τα ¨φαβορί¨ όλα στην κατηγορία αγοριών εύκολα ή δύσκολα να ξεπερνάνε τα εμπόδια τους. Εξάλλου η διαφορά δυναμικότητας των παικτών ήταν τέτοια που δύσκολα θα βλέπαμε κάποια ανατροπή. Το ενδιαφέρον πλέον μεταφέρεται στον 3ο γύρο όπου βλέπουμε πολύ αξιόλογα ζευγάρια και σίγουρα αναμένονται γερές μονομαχίες. Στο πρώτο τραπέζι ο Κελίρης Ανδρέας αντιμετωπίζει τον Αργύρη Παπαδόπουλο. Δύο αθλητές που είχαν αρκετές μονομαχίες στα πρώτα χρόνια ενασχόλησης με το σκάκι με την διαφορά ότι τότε το φαβορί ήταν ο Αργύρης ενώ τώρα η εξέλιξη του Κελίρη είναι τέτοια που έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Στο 3ο τραπέζι ο Ιωαννίδης αντιμετωπίζει τον Σερπετσιδάκη έναν αντίπαλο αρκετά επικίνδυνο που δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης. Ενδιαφέρον όμως είναι και το 4ο ζευγάρι όπου ο Νίκος Γεωργακόπουλος αντιμετωπίζει τον Γιάννη Καλογερή. Ο Νίκος με αρκετές παρτίδες στο ενεργητικό του αυτή τη χρονιά φιλοδοξεί σε μία καλή παρουσία και η σημερινή παρτίδα είναι μία πρόκληση για τους στόχους του!

Και ενώ στα αγόρια λέγαμε για ομαλούς δύο πρώτους γύρους δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και στα κορίτσια! Στον 1ο γύρο η έκπληξη έγινε στο 3ο τραπέζι όπου η Λουκά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που είχε και αρκέστηκε στην ισοπαλία απέναντι στην Μυρτώ Καντεράκη. Στον 2ο γύρο και πάλι στο 3ο τραπέζι η Καραβιτάκη Ευαγγελία κέρδισε την Λουκία Πραματευτάκη, στο 4ο τραπέζι η Στρατήγη κέρδισε την Πετράκη Αργυρώ και η Καντεράκη Μυρτώ κέρδισε την Ίρις Βιτσαξάκη. Γενικά όμως μπορούμε να πούμε ότι οι παρτίδες είχαν πολλά ¨σκαμπανεβάσματα¨ δείγμα ίσως του άγχους που υπάρχει σ’ αυτές τις κατηγορίες. Εδώ βέβαια τα ¨ντέρμπυ¨ ξεκίνησαν πολύ πιο νωρίς λόγω των λιγότερων συμμετοχών με αποτέλεσμα σε όλες τις ηλεκτρονικές σκακιέρες να βλέπουμε πολύ ενδιαφέροντα ματς.