ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΧ & ΚΑΙΣΣΑ ΜΕ ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ

       

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων


Σκακιστική Ακαδημία Χανίων - ΣΑΜΑΡΙΑ

ΚΑΪΣΣΑ - ΣΑΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

Την επίσημη έναρξη συνεργασίας με την ΕΤΑΝΑΠ ανήγγειλαν σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρός της κ. Αποστολάκης Μανόλης και της ΣΑΧ κ. Σπυριδάκης Γιάννης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Αποστόλης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κ. Αδοντάκης Μανόλης αναφέρθηκαν στο άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα με  την διοργάνωση του Πρωταθλήματος Κοινωνικής Προσφοράς και των δύο Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων κάτω των 18 και κάτω των 20 ετών στην πόλη μας.

 Το επίσημο ¨πάντρεμα¨ της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων με την εταιρεία ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ καθώς και την διοργάνωση του τουρνουά αλληλεγγύης και των δύο Πανελλήνιων διοργανώσεων κάτω των 18 ετών και κάτω των 20 ετών που ανέλαβε στα Χανιά ανακοινώθηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Αντιπεριφέρεια Κρήτης.

Ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Σπυριδάκης Γιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων ¨  Σήμερα έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε το επίσημο ξεκίνημα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων με την εταιρεία ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ, που είχαμε την τιμή να μας επιλέξει ώστε να είναι συνοδοιπόρος στην Πανελλήνια και διεθνή προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε το σκάκι στην πόλη μας¨. Παρουσίασε επίσης το πρόγραμμα των άμεσα διοργανώσεων που έχει αναλάβει και πρωτίστως το τουρνουά αλληλεγγύης που διοργανώνει κάθε χρόνο τέτοια περίοδο που σκοπό έχει όπως ανέφερε ¨ να ευαισθητοποιήσουμε γονείς, αθλητές και άλλους συλλόγους στην ανάγκη της αλληλοβοήθειας συμπαράστασης και αλληλεγγύης¨.  Η φετινή διοργάνωση θα γίνει στο Καστέλι στο Τσατσαρωνάκειο Πνευματικό κέντρο και τα χρήματα θα δοθούν για το ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ Θεραπευτήριο. Ανακοίνωσε επίσης την διοργάνωση των δύο Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν στην πόλη μας και πρόκειται για το πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών και κάτω των 20 ετών που η πρώτη θα διεξαχθεί στις 2 – 8 Ιανουαρίου και η δεύτερη στις 8 – 13 Απριλίου. 

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ κ. Μανόλης Αποστολάκης από την πλευρά του μίλησε για την συνεργασία με την ΣΑΧ κάνοντας μία αναφορά στην παρουσία της ΕΤΑΝΑΠ και τον ρόλο της στην Χανιώτικη κοινωνία. ¨Το 2018 η ΕΤΑΝΑΠ συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας, πλούσιας επιχειρηματικής δραστηριότητας με καλές και κακές στιγμές. Όλα αυτά τα χρόνια, αντλούμε δύναμη από τον Κρητικό λαό που μας στηρίζει. Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας επιστρέφει ένα μέρος των κερδών της σε αυτή. Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και τον σύλλογο ΚΑΙΣΣΑ. Το σκάκι δίνει οξυδέρκεια και αυτοπεποίθηση, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα σήμερα. Πιστεύουμε ότι οι Χανιώτες θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες όπως το σκάκι και οι γονείς να μην ξεχνούν να επιβραβεύουν την προσπάθεια και όχι την διάκριση. ¨ 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης ανέφερε: ¨Η Σκακιστική Ακαδημία πρωτοπορεί για άλλη μια φορά όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και στο φιλανθρωπικό κομμάτι που χρειάζεται ο τόπος μας. Είναι αξιέπαινη ότι εκτός από την προβολή του τόπου μας, μπαίνει μπροστά τα τελευταία χρόνια βοηθώντας τις ευπαθείς ομάδες. Οι φορείς συμμετέχουμε με όσες δυνάμεις και δυνατότητες έχουμε. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΤΑΝΑΠ¨. Στη συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πρόεδρο της ΕΤΑΝΑΠ Κ. Αποστολάκη αναφέροντας ότι ¨ η ευαισθησία του, συγκινεί όλους εμάς¨ .

 

Τέλος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μανόλης Αδοντάκης ανέφερε σχετικά με τη διοργάνωση ότι ¨Ο Δήμος Χανίων στηρίζει αθλητικές δράσεις που έχουν πολλαπλό χαρακτήρα όπως αυτούς που διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων. Αναφέρθηκε στα οφέλη των δύο Πανελλήνιων διοργανώσεων που θα γίνουν στην πόλη μας και τέλος αναφερόμενος στο τουρνουά αλληλεγγύης ευχήθηκε κάθε επιτυχία προσδοκώντας η αλληλεγγύη να γίνει τρόπος ζωής και όχι μια στάση της εποχής