10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ
 

10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ
10 Χρνια Διεθνος καταξωσης στο Παγκσμιο χρο!

 Τη χρονι αυτ το Διεθνς Τουρνου της Παλαιχωρας κλεισε μα δεκαετα! 10 χρνια πετυχημνης πορεας και καταξωσης στον χρο του σκακιο και με ευκαιρα την επτειο αυτ κνουμε μα αναφορ στα κυριτερα πρσωπα που βοθησαν τσι στε το τουρνου αυτ να καθιερωθε και να γνει να απ τα ισχυρτερα τουρνου που διεξγονται στη χρα μας!

Ο Δμαρχος Πελεκνου κ. Ζουριδκης Γιργος κνει την πρτη κνηση στην παρτδα του Ρσου GM Evg. Nayer κηρσσοντας παρλληλα και την ναρξη του Τουρνου

Σγουρα 10 χρνια συνεχος προσπθειας αλλ και καταξωσης στον Παγκσμιο σκακιστικ χρτη, (κτι που το κνει ακμα πιο πολτιμο), που μας κνει περφανους και μας δικαινει τι το εγχερημα που τολμσαμε το 2008 εξελχθηκε επιτυχς με απρσμενα θετικς κριτικς σε 53 και πλον χρες.

Η απαρχ, το 1ο τουρνου χρειστηκε τλμη, αποφασιστικτητα σως κ, θρσος για να μπορσει να υλοποιηθε μα ττοια ιδα!  Μια διοργνωση με σκακιστς απ' λα τα πλτη της γης σ’ να μρος με μηδενικ σκακιστικ υπβαθρο, αποκολλημνο απ οποιοδποτε σκακιστικ δρμενο και ενδιαφρον.
Με να μεγλο ατο μως ναν σσο στο μανκι που πιο πολτιμος δεν θα μποροσε να φανταστε ο σκακιστικς κσμος των Χανων, ναν Δμαρχο που εχε το θρρος να τολμσει στο γνωστο! Που διθετε τη διορατικτητα της προσφορς στον τπο του γι αυτ το νο εγχερημα που ρθε να πετχει, αυτ που θα γνει πρα απ τις αντιξοτητες και θα μας ζωντανψει διαφορετικ το τπο της Παλαιχωρας κθε Καλοκαρι.
Και δεν εναι λλος απ τον ττε Δμαρχο Πελεκνου κ. Ζουριδκη Γιργο. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα ηνα πρε ο κ. Δερμιτζκης Γιργος που κηρσσει την ναρξη του 4ου Διεθνος Τουρνου.

 


 

 

Στη συνχεια ανλαβε τα ηνα ο Δμαρχος Κανδνου Σελνου κ. Δερμιτζκης Γιργος. Θυμμαι ακμη τα λγια του με τη λξη του 4ου  Διεθνος τουρνου.

« Για μνα ταν μα πρωτγνωρη εμπειρα και σο εμαι Δμαρχος να ξρετε τι θα το στηρζω και θα κνω το καλτερο για την επιτυχα του»

Χωρς χνος αντιπαλτητας, φειδωλς προσφορς, μεγαλψυχα, απ μρους του, με απεριριστα θετικ προσγγιση της συνχισης του θεσμο, προς την επιτυχα του τουρνου.
Και πραγματικ στριξε το τουρνου και επ ημερν του το τουρνου καθιερθηκε, καταξιθηκε και μπκε στις καρδις λων μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Περρκης Αντνης καλωσορζει τους πακτες και κυρσσει την ναρξη του 8ου Διεθνος Τουρνου της Παλαιχωρας

 

Και φτνουμε στο 8ο Διεθνς τουρνου που η χρα μας παρλληλα γνριζε τη μεγαλτερη κρση που χει περσει! Εκοσι μρες πριν το τουρνου κηρσσονται τα  Capital control και ζομε πρωτγνωρες καταστσεις.

Καταστσεις που οποιοσδποτε λλος στη θση του πολ εκολα θα ακρωνε τη διεξαγωγ του.  Δμαρχος Κανδνου Σελνου ο κ. Περρκης Αντνης. Με ξυπνες κινσεις στις πολ δσκολες εκενες μρες το τουρνου αυτ κατφερε να διεξαχθε και μλιστα το εκπληκτικ… με την δια επιτυχα που εχε πντα!. Στη συνχεια ο Δμαρχος κ. Περρκης παρνει ττοια μτρα και αλλαγς τσι στε το τουρνου αυτ να γνει μρος λων των πολιτν και να μπορε μχρι σμερα χι μνο να επιβινει αλλ να διεξγεται με την δια επιτυχα! Εναι αυτ που βλπουμε σμερα με τις 220 συμμετοχς απ 28 χρες. Με την ποιτητα παικτν που εναι και οι πρτοι που δηλνουν συμμετοχ κθε χρνο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρεδρος της ΣΑΧ κ. Σπυριδκης απονμει αναμνηστικς πλακτες και συμβολικ δρα στους Δμαρχους Κανδνου Σελνου και τον Τ. Πρεδρο της ΣΑΧ κ. Παπαδημητρκη Γιννη

Θα ταν παρλειψη μως αν σε λη αυτ την προσπθει μας λα αυτ τα χρνια δεν αναφραμε την Αντιπεριφρεια Χανων και ειδικ την προσφορ του κ. Απστολου Βουλγαρκη. Ξραμε τι η πρτα του ταν πντα ανοικτ και η στριξ του ταν μνιμη και διαρκες σε λες μας τις προσπθειες. ταν αυτς που κανε τις οποιεσδποτε ανησυχες μας να αποτελον παρελθν μετ την κθε μας επσκεψη.   

Ο τ. Πρεδρος της ΣΑΧ απονμει αναμνηστικ πλακτα στον Αντιπεριφερειρχη Χανων κ. Βουλγαρκη Αποστλη για την αμριστη συμβολ του στη διεξαγωγ των Πρωταθλημτων του Διεθνος Τουρνου της Παλαιχωρας
Ο Περιφερειρχης Κρτης επισκφτηκε την Παλαιχωρα και εδε απ κοντ την μεγλη αυτ διοργνωση προκηρσσοντας την ναρξη των αγνων.
Μα ναρξη στην οποα η συμμετοχ της Περιφρειας εναι πλρως συνδεδεμνη τσι στε λα να κυλον ομαλ.

Ββαια μα ττοια διοργνωση που φιλοξενε μεγλο αριθμ κορυφαων ονομτων προποθτει να σοβαρ οικονομικ κστος και σγουρα χρειζεται συντονισμς των προσπαθειν κθε μλους του συμβουλου τσι στε να μπορον λα να προβλεφτον και να χει το ανλογο αποτλεσμα. Το ξεκνημα της διοργνωσης ανκει στον Πρεδρο της ΣΑΧ τον Μανλη Παπαδογιννη ο οποος ¨στρωσε¨ με κθε λεπτομρεια το στσιμο των αγνων και ξεπερνντας τις δυσκολες που εχε η φιλοξενα του σε να μρος μακρι απ κθε σκακιστικ κντρο. Στη συνχεια ανλαβε ο Γιννης Παπαδημητρκης που εκτξευσε τη διοργνωση!  νοιξε πρτες και κατφερε σε δσκολες περιδους να το διατηρσει σε πολ ψηλ εππεδα! Πλον τη φετιν χρονι συνεχζει ο Γιννης Σπυριδκης παρνοντας το ¨βπτισμα¨ για πρτη φορ διεξγοντας μια απ τις πιο πετυχημνες διοργανσεις!  

Ο τ. Πρεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδογιννης Μανλης ταν αυτς ταν αυτς που εχε τη χαρ να ξεκινσει το τουρνου βζοντς το σε πολ στερες βσεις. Εδ σε συνντευξ του στην ναρξη του 1ου Διεθνος τουρνου της Παλαιχωρας
Για την Κατερνα Ζομπανκη δεν νομζω τι μπορομε να πομε κτι... Οι συμβουλς της και η βοθει της λα αυτ τα χρνια αποτελον τι πολυτιμτερο μπορομε να χουμε για την διεκπεραωση μιας τσο μεγλης διοργνωσης. Αναπσπαστο μλος της διοργνωσης, μα εγκρδια φλη λων μας! 

Να πομε μως λγα πργματα και για κποιους λλους συντελεστς αυτς της επιτυχας. Γιατ στο τουρνου αυτ γνανε κποιες κινσεις απ την αρχ κποιες επιλογς ατμων που η «χημεα» που δημιουργθηκε αποδεχτηκε αναπσπαστο κομμτι της επιτυχας που γνρισε αυτ το τουρνου!

Πρτα απ’ λα σε να ττοιο μρος που οι χαλαρο ρυθμο κυριαρχον θα πρεπε να υπρχει νας νθρωπος που να μπορε με την πυγμ του να κρατει τις ισορροπες ανμεσα στην ανεμελι και τη χαλρωση που σου προκαλε το τοπο με τη σοβαρτητα που πρπει να υπρχει στον αγωνιστικ χρο μας ττοιας διοργνωσης! Και δεν ταν λλος απ τον Σωτρη Λογοθτη. Ο Σωτρης να τομο με περοπτη θση χι μνο στο Ελληνικ σκκι αλλ και στην Παγκσμια Ομοσπονδα ταν το τομο που ξραμε πως τι και να γινταν θα δινε τη λση ακαριαα! ταν η εγγηση που μας πρσφερε στη θση του επικεφαλ διαιτητ απ την πρτη διοργνωση ως και σμερα!

Το στρατηγεο του το δωματικι δπλα απ τους αγνες μαζ με φθονη τσικουδι που υπρχε πντα με τους ξηρος καρπος και τα παστλια που προσπαθοσαμε να τον δωροδοκσουμε για να μπει στο γενικτερο κλμα της Παλαιχωρας αλλ αυτς δεν πτοοταν…. Μνιμα ακογαμε τη «γκρνια του» για ατλειες που υπρχαν συνεφρνοντς μας και προσπαθντας να κρατσει το εππεδο του αγωνιστικο χρου στο σημεο που πρπει!  ταν αυτς που μας δινε τη σιγουρι τι λα εναι υπ λεγχο και διπλοτσεκαρισμνα. Με την συνεχ γκρνια του για κθε πρωτοεμφανιζμενη ατλεια αλλ και με τλεια αποδοτικτητα σον αφορ την επλυση των προβλημτων.

και ββαια στην Κρτη βρισκμαστε! Εδ η τσικουδι ρει φθονη για να μας θυμζει τι και το σκκι εναι κφι, εναι πθος, εναι διασκδαση!!

Και μπανοντας μσα στον χρο αγνων που η επιλογ ταν μα! Ο Αλξανδρος Κωστορος αεικνητος, το δεξ χρι του Σωτρη γνστης κθε υποσημεωσης κανονισμν περ σκακιο αυτς που ρθμιζε τα πντα και φρντιζε να λνει τα πντα για να μη φτνουν στον Σωτρη.

Η συμβολ του Αλξανδρου δεν ταν μως μνο εκε! Ο Αλξανδρος ξεκινοσε τα πραγματικ του καθκοντα την ρα που τλειωνε και η τελευταα παρτδα! Σε μα νεανικ διοργνωση που εκολα μπορε να παρεκτραπον αυτς φρντιζε να εναι ο επικεφαλες συντονιστς των δημιουργικν και ξυπνων παιχνιδιν που ακολουθοσαν! Τον βλεπες ετε στις ολονκτιες μαζξεις να κατευθνει τη νεολαα με ξυπνα παιχνδια αλλ το διο και στην θλασσα τα πρωιν. Αναπσπαστο μλος αυτς χημεας του τουρνου. 

Ο Αλξανδρος επ το ργον...

Και τλος κανες δεν περμενε τι κλενοντας το δκατο τουρνου θα υπρχαν πακτες που θα αγωνιζντουσαν και στα 10! Ο Αλμπρτο Ντιβιντ ρθε εδε και παρμεινε!  ταν ο πακτης που ενσωματθηκε πλρως στην ψυχολογα αυτο του τουρνου που αγπησε τον τρπο ζως των ανθρπων και ενσωματθηκε πλρως με τον τπο μας! Ο Κστας Μαρκδης που αθρυβα κθε χρνο εναι απ τους πρτους που θα δσει το παρν στη λστα συμμετοχν.
Και κοντ τους ο Σπρος Ναομ και ο Στλιος Πετρκης δο παιδι γννημα θρμμα του συλλγου μας που μνο μσα απ το φωτογραφικ υλικ θα διαπιστσεις το πρασμα των χρνων και την αξα του σκακιο πνω τους.  

Ο Πρεδρος της ΣΑΧ κ. Σπυριδκης απονμει αναμνηστικ μπλουζκια στους πακτες και διαιτητς που συμμετεχαν και στις δκα διοργανσεις

Σε ττοιες στιγμς δεν πρπει να ξεχνμε …δεν πρπει να ξεχνμε ανθρπους που πραγματικ αγπησαν το τουρνου! Που περμεναν με προσμον την κθε μρα που κυλοσε μχρι ο τροχς να σταματσει στη μρα ναρξς του! Και εκε λες και σταματοσε ο χρνος βλεπες μα απραντη χαρ, που ταν κδηλη σε κθε κφραση, σε κθε κοταγμα, χαρ που εχε τη δναμη να τη μεταδδει σε λους μας! Γιατ ξρουμε τι ακμη και τρα, εναι κοντ μας και μας περιμνει!   

Ο Γιννης Περρκης απονμει τα παθλα στους νικητς κτω των 12 ετν του 2ου Διεθνος Τουρνου της Παλαιχωρας

Πολλ τα αφιερματα που χουν γραφτε γι αυτ τη σπουδαα διοργνωση. Να τονσουμε το Γαλλικ Περιοδικ Europe Échecs που εχε εκτενς αφιρωμα καθς επσης και το τηλεοπτικ συνεργεο απ την κρατικ τηλεραση της Γαλλας που κλυψε την διοργνωση.
Να τονσουμε την επσκεψη του Vijay kumar που ρθε εκ μρους της κρατικς τηλερασης της Ινδις με τηλεθαση πνω απ 450.000.000 κνοντας αρκετ αφιερματα απ την Παλαιχωρα.
Αφιερματα υπρχαν επανελειμμνα στο μεγαλτερο σκακιστικ site την chessbase κτι που ειναι ιδατερα τιμητικ για την Παλαιχωρα. Δνουμε παρακτω ορισμνα Link απο τα αφιερματα.

Sagar Shah  1

Sagar Shah  2

 Jan Werle
 
Πολ ωραα εναι και τα βιντεκια που ανβηκαν για τη διοργνωση απ δημοσιογρφους που βρσκονται στο χρο του σκακιο

βντεο 1

βντεο 2


  βντεο 3


 

   
Δμαρχος και Πρεδρος ξεκιννε μα ψογη συνεργασα που κρατει λα αυτ τα χρνια
Η κ. Ευγενα και η κ. Μνα που μαζ με την κ. Ννα δσανε λη τους τη θετικ ενργεια για την επιτυχα της διοργνωσης
Συμβολικ δρο μια σκακιρα δθηκε εκ μρους της ΣΑΧ στην Πρεδρο της Κοινωφελος κ. Περρκη Ννα η οποα βοηθει ανελλειπς για τη διεξαγωγ των αγνων απ την 1η  διοργνωση
Γιατ πσω απ μα ττοια πετυχημνη διοργνωση βρσκεται να τομο που δνει λο τον εαυτ της για να εναι λα στην εντλεια και αυτ δεν εναι λλη απ την Ανλια Τσαρουχ.
Η Παγκσμια Πρωταθλτρια Γυναικν Antoaneta Stefanova μας τμησε επανειλημμνως με τις συμμετοχς της στη διοργνωση. Εδ μαζ με τον Γιργο Ναομ και τον Μανλη Παπαδογιννη
Η Παγκσμια Πρωταθλτρια Νεανδων Harika Dronavali απ την Ινδα τμησε με τη συμμετοχ της το τουρνου της Παλαιχωρας
Gupta Abhijeet Ινδα. Παγκσμιος Πρωταθλητς Νων
Προτιμσαμε να μην εναι η φωτογραφα στη σκακιρα γιατ ο Χρστος συνδυζει τα πντα στην Παλαιχωρα! Ο Πολυπρωταθλητς μας με οκτ Πανελλνιους ττλους αλλ και επιτυχες σε Παγκσμια νεανικ πρωταθλματα εναι νθερμος υποστηρικτς της Παλαιχωρας και μαζ με τον Alberto οι πρτοι που δηλνουν συμμετοχ κθε χρνο!
Η ΣΑΧ τμησε με αναμνηστικ πλακτα για την παρουσα της και τις επιτυχες της το μεγλο αστρι του Ελληνικο σκακιο και τρεις φορς Παγκσμια Πρωταθλτρια Σταυρολα Τσολακδου
Ο Πρωταθλητς Ευρπης Ανδρν Ernesto Inarkiev τμησε το τουρνου με την παρουσα του και παρλληλλα κανε σκακιστικ διλεξη προς λους τους πακτες
Ο Vijay kumar ρθε απ την Ινδα για να καλψει το Διεθνς Τουρνου της Παλαιχωρας εκπροσωπντας το κρατικ της χρας του που χει πνω απ 450.000.000 τηλεθαση!
Ο GM Robert Fontaine εκτς απ πακτης κλυψε τη διοργνωση της Παλαιοχωρας τηλεοπτικ για την Γαλλα αλλ και με εκτενς αφιρωμα που εχε για το περιοδικ  Europe Echecs
Γιατ ορισμνοι πακτες και χι μνο... χουν συνδυσει τα γενθλι τους με την Παλαιχωρα
Ξεχωριστς παρουσες στο τουρνου της Παλαιχωρας
Η ¨αθουσα αναλσεων¨ κατμεστη μχρι τις πρτες πρωινς ρες!
Το τουρνου Blitz εναι το σμα κατατεθν της διοργνωσης κατ τη διρκεια του οποουα το οποο πλημμυρζει ο δρμος της Παλαιχωρας απ σκακιρες!
Ορισμνες φωτογραφες απ τις ομδες αλλ και απ το κφι που υπρχει
Αλθεια το GG τι σημανει Golden Girls Genius Ganguly?
Ββαια ταν συνδυζονται με ττοια κερσματα πως να μην εναι ωραα! και απ' τι βλπω κποιος δεν ντεξε στον πειρασμ!
Ξεχωριστ παρουσα ο Daniel που ρχεται κθε χρνο απ την Χιλ για να αγωνιστε στο τουρνου. Μχρι και ελικπτερο επιστρτευσε για να προλβει τη μρα ναρξης των αγνων! Ακμη πιο ξεχωριστ μως εναι η παρουσα της Αγγελικς που ακτινοβολε πντα με την λμψη της!  
Ο Γιννης εναι αυτς που μας λνει λα τα τεχνικ προβλματα ποτε τον χρειαστομε. Εδ ββαια μας δεχνει τις χορευτικς του  ικαντητες απολαμβνοντας το τουρνου μσα απ το πλθος των παρλληλων εκδηλσων που γνονται!
Το χορευτικ Σελνου προσφρει κθε χρνο Κρητικς βραδις διασκδασης σε πακτες και συνοδος
λη η χρη της διασκδασης!!! .
Οι μουσικς βραδις εναι να ακμη μορφο κομμτι των παρλληλων εκδηλσεων της Παλαιχωρας. Εδ η Ελισσβετ Παπαθανασου ¨μγεψε¨ με τη φων της και ο Κων/νος Λιοδκης στην κιθρα αλλ χι μνο
Η επσκεψη στο πανμορφο Ελαφονσι αποτελε μα απ τις ωραιτερες εκδρομς που μπορε να κνει κποιος
Γιατ το τουρνου της Παλαιχωρας δημιουργε ισχυρς φιλες!
Γιατ μσα απ ττοιες εικνες καταλαβανουμε το πρασμα του χρνου....
περσανε δκα χρνια...