ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 2016


13o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου διεξήχθη στο Ρέθυμνο το 13ο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα. 275 μαθητές απ’ όλη την Κρήτη έδωσαν παρών και συμμετείχαν σε μία από τις αρτιότερες διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί! Οι άνετοι χώροι του ξενοδοχείου THEARTEMIS σε συνδυασμό με την φροντίδα των ανθρώπων του ΣΚΟΡ να ρυθμίσουν κάθε λεπτομέρεια του τουρνουά βοήθησε έτσι ώστε μία θεωρητικά δύσκολη διοργάνωση να αφήσει άριστες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες χωρίς να υπάρξει το παραμικρό παράπονο. Κατ’ αρχάς το γεγονός ότι οι αγώνες όχι μόνο δεν είχαν καθυστέρηση αλλά ξεκίνησαν και μισή ώρα πριν από την επίσημη ώρα έναρξης που έγραφε η προκήρυξη δείχνει και μέρος της πολύ καλής προετοιμασίας που είχε γίνει. Οι λίστες συμμετοχών είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο δύο μέρες νωρίτερα βοηθώντας τους υπεύθυνους των σωματείων να ελέγξουν έγκαιρα την ορθότητά τους και τέλος ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που βοήθησε και στην πιο αξιόπιστη τελική βαθμολογία ήταν ότι στον πρώτο γύρο δεν υπήρχε ούτε μία παρτίδα με νίκη παίκτη άνευ αγώνος και το λέμε αυτό έχοντας υπ’ όψιν παλαιότερες διοργανώσεις όπου υπήρξαν πάνω από 50 αναμετρήσεις αλλοιώνοντας έτσι και την τελική βαθμολογία. Στα συν της διοργάνωσης τα πολύ ωραία διπλώματα που δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.  

Αγωνιστικά τώρα το επίπεδο των παικτών ήταν πολύ υψηλό και εντύπωση προκάλεσαν ακόμη και οι μικρότερες κατηγορίες των Νηπίων και της Α’ δημοτικού για την ποιότητα του παιχνιδιού τους δείχνοντας και τη συνεχή ανάδειξη νέων ταλέντων στο νησί μας. Το υψηλό επίπεδο φαίνεται και στους πρωταθλητές Ελλάδος οι οποίοι παρά το ότι έχουν δικαίωμα απευθείας πρόκρισης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα προτιμούν να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα αυτά ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο των αγώνων.

Στις τελικές βαθμολογίες ένα μόνο κορίτσι κατάφερε να τερματίσει πρώτο στην γενική κατάταξη (η Καραβιτάκη Ευαγγελία) και άλλα δύο η Καραβιτάκη Αντωνία και η Καντεράκη Μυρτώ ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση.
Την εντυπωσιακή πορεία που είχαν στο πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης συνέχυσαν και στο Παγκρήτιο δύο προνηπιάκια ο Σπυριδάκης Γιώργος και η Ψαριανού Έλενα κατακτώντας την 3η και 1η θέση στην κατηγορία νηπίων! Στην Β’ δημοτικού η τελική κατάταξη ήταν ίδια με το Δυτ. Κρήτης. 1ος ο Αντωνιουδάκης, 2ος ο Βιολάκης και 3ος ο Χαμογιωργάκης!
Στην Β΄ Γυμνασίου ο Αλυγιζάκης Αποστόλης ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά κατακτώντας επάξια την 1η θέση!
Εντυπωσιακή η διαχρονική παρουσία του Παπαδόπουλου Αργύρη παίρνοντας για 12η χρονιά την πρώτη θέση στο Παγκρήτιο πρωτάθλημα! Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι στη συνολική πορεία όλων των ετών που αγωνίζεται έχει αφήσει μόλις τρεις βαθμούς δείχνοντας παράλληλα και τον ιπποτισμό του απέναντι στο ασθενές φύλλο μιας και οι 2.5 βαθμοί παραχωρήθηκαν σε συμπαίκτριές του!
Σε επίπεδο πόλεων τα Χανιά ξεχώρισαν για άλλη μια χρονιά ανεβάζοντας την συγκομιδή των μεταλλίων τους. Συγκεκριμένα 47 μαθητές των Χανίων ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας 19 χρυσά μετάλλια! Δεκατρείς μαθητές από το Ηράκλειο ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας δύο πρώτες θέσεις, 4 μαθητές από το Ρέθυμνο με μία πρώτη θέση και ένας μαθητής από τον Άγιο Νικόλαο.    

Χανια

Ηράκλειο

Ρέθυμνο

Αγ. Νικόλαος

47

14

4

1

19

13

15

2

6

5

1

2

 1

1

Σε συλλογικό επίπεδο η πορεία των αθλητών της ΣΑΧ όχι μόνο δεν κάμπτεται αλλά αυξάνεται συνεχώς στην ήδη μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων που είχε! Τη χρονιά αυτή είχε την μεγαλύτερη αύξηση μεταλλίων βλέποντας 29 αθλητές του να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών αυξάνοντας κατά 7 τα μετάλλια σε σχέση με την περσινή χρονιά! Εκπληκτικό το γεγονός ότι από τα 29 μετάλλια τα 13 είναι πρώτης θέσης κατακτώντας πάνω από το 50% των επιτυχιών! Κύδωνας και ΟΑΧ μοιράστηκαν την δεύτερη θέση έχοντας και οι δύο σύλλογοι από εννέα μετάλλια. Αναλυτικά στο παρακάτω πίνακα βλέπουμε τα μετάλλια που κατέκτησαν όλοι οι σύλλογοι.

 

ΣΑΧ

ΚΥΔΩΝ

OAX

OΦΗ

ΟΑΑΗ

ΣΚΟΡ

ΛΑΤΩ

ΛΕΩΝ

ΕΓΟΗ

Ν Ηροδ.

 

Νήπια

1

1

1

 

1

1

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

Α δημ

2

1

1

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

1

 

 

 

Β  δημ

1

1

1

 

 

 

1

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

Γ  δημ

1

 

1

1

 

 

 

 

 

1

1

 

 

 

1

 

 

 

 

 

Δ  δημ

2

 

1

 

1

 

 

1

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ε  δημ

2

1

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Στ δημ

1

1

 

1

1

1

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Α γυμ

 

 

1

 

 

 

1

 

 

 

1

 

 

1

1

 

 

1

 

 

Β Γυμ

1

 

1

1

 

 

 

 1

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γ  Γυμ

1

1

1

 

 

 

1

 

 

 

 

 

1

 

 

1

 

 

 

 

Λυκεια

1

1

1

 

 

1

 

 

 

1

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνολο

13

7

9

3

3

3

3

3

3

3

4

2  

1

1

2

1

 1

1

1

1


Οι αγώνες αυτοί αποτελούν την προκριματική φάση των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων και οι 8 πρώτοι από κάθε κατηγορία (με απαραίτητη τη συμμετοχή μίνιμουμ τριών κοριτσιών) προκρίνονται για την τελική φάση που θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στην Χαλκιδική.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τελικές βαθμολογίες όλων των κατηγοριών.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2007
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2009
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2010
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2011
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2012
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2013
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2014
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2015
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2008
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2009
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2010
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2011
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2012
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2013
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2014
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2015
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2016