ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2016

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η ΣΑΧ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Με μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της επέστρεψε από την Θεσσαλονίκη η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων. Η ΣΑΧ κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων, το οποίο θεωρείται το σημαντικότερο διασυλλογικό νεανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη χώρα μας. Μία επιτυχία που μας κάνει περήφανους ανεβάζοντας τα Χανιά για άλλη μια χρονιά στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού!

Ο σύλλογός μας μόνιμα πρωταγωνιστεί σ’ αυτή την διοργάνωση και
Νικόλας Θεοδώρου
καταφέρνει να ανεβαίνει σταθερά στο βάθρο των νικητών τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την χρονιά που μας πέρασε όπου κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση. Τη φετινή χρονιά έχοντας μία πανίσχυρη σύνθεση με παίκτες οι οποίοι πρωταγωνιστούν και έχουν κατακτήσει όλοι τους Πανελλήνιους τίτλους ήταν το ¨φαβορί¨ των αγώνων και το απέδειξε περίτρανα! Κέρδισε όλους τους αντιπάλους και έχοντας το απόλυτο των βαθμών με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατέκτησε την πρώτη θέση με διαφορά τριών βαθμών από την επόμενη ομάδα. Η επιτυχία αυτή αλλά και σε συνδυασμό με τη διαχρονικότητα των επιτυχιών της ομάδας αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας για τον σύλλογο της ΣΑΧ γιατί στους αγώνες αυτούς ο κάθε σύλλογος καλείται να δείξει την δουλειά υποδομής που κάνει επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειες τόσο του προπονητικού τιμ όσο και των παραγόντων  του συλλόγου στην αξιοποίηση των ταλέντων της πόλης μας. Με την επιτυχία της αυτή η ΣΑΧ έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα της χρονιάς με τον καλύτερο τρόπο! Μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις που
Νίκος Γεωργακόπουλος
συμμετείχε διατηρώντας σταθερά την πρώτη θέση στην επίσημη αξιολόγηση της Ομοσπονδίας!
Με την ομάδα της ΣΑΧ αγωνίστηκαν στην πρώτη σκακιέρα ο Νικόλας Θεοδώρου ένας αθλητής ο οποίος έχει ξεφύγει από τα Ελληνικά δεδομένα και θεωρείται από τους καλύτερους στον κόσμο στην ηλικία του! 
Στην σκακιέρα κάτω των 14 ετών ο Νίκος Γεωργακόπουλος ¨η κινητή εγκυκλοπαίδεια¨ της ομάδας που με τις θεωρητικές του γνώσεις αλλά και την εξαιρετική μνήμη που διαθέτει εντυπωσιάζει συνεχώς!
Στην σκακιέρα κάτω των 12 ετών ο Βαγγέλης Πατρελάκης ο οποίος όσο ήσυχος φαίνεται άλλο τόσο δυναμισμό δείχνει στον αγώνα του έχοντας πάντα από τα καλύτερα ποσοστά
Πατρελάκης Ευάγγελος
στην ομάδα του!
Κάτω των 10 ετών έκανε το ¨ντεμπούτο¨ με την ομάδα η Καραβιτάκη Αντωνία, η Αντωνία πρόσφερε καθοριστικούς βαθμούς εκεί που τους χρειαζόταν η ομάδα και παρά την ίωση που την ταλαιπωρούσε σε όλη την διάρκεια των αγώνων η βοήθειά της ήταν καθοριστική.
Στην σκακιέρα κάτω των 16 κοριτσιών μέτρησε η εμπειρία της Βοζινάκη Ανθής η οποία συμμετέχει ανελλιπώς από την ομάδα αυτή από τα 9της χρόνια! Η Ανθή πέρα από τις αγωνιστικές της δυνατότητες είναι και ο στυλοβάτης της ομάδας που εμψυχώνει και βοηθάει όλους τους συμπαίκτες της.
Στην σκακιέρα κάτω των 12 ετών η Καραβιτάκη Ευαγγελία πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση και πολύ απλά
Καραβιτάκη Αντωνία
κέρδισε όλους τους αντιπάλους της. Η εμπειρία της και οι γνώσεις της από τις συνεχείς διεθνείς συμμετοχές της αλλά και από την καθημερινή της προσπάθεια στις προπονήσεις της επιβραβεύονται σε κάθε της αγωνιστική δραστηριότητα με τα αποτελέσματά της!
Προπονητής συνοδός της ομάδας ήταν ο Κώστας Τσαρουχάς.    

Σημαντική η παρουσία της ομάδας του ΟΦΗ που με την κατάκτηση της 6ης θέσης προκρίνεται κατευθείαν στην τελική φάση της επόμενης χρονιάς. Με την θέση αυτή δίνεται η ευκαιρία σ’ άλλη μια ομάδα της Κρήτης να αγωνιστεί στην τελική φάση της επόμενης χρονιάς. Από τις υπόλοιπες ομάδες η Συκεές κατάφεραν
Βοζινάκη Ανθή
να πάρουν την 2η θέση έχοντας μία αρκετά αξιόλογη σύνθεση και σίγουρα με την δουλειά που κάνουν θα τους ακούμε συχνά. Στην τρίτη θέση η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας μία ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια καταφέρνει να βγάζει συνεχώς αξιόλογους παίκτες. Δίκαια θεωρείται η κορυφαία ομάδα της Αττικής για τη δουλειά που κάνει στις μικρές ηλικίες. Την 4η θέση κατέκτησε η ομάδα της Κέρκυρας η οποία κατέπληξε για άλλη μια φορά! Μπορεί να είχε πιο ¨ευνοϊκή¨ κλήρωση αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου την επιτυχία της! Κατεβάζοντας μία σύνθεση με παιδιά αρκετά μικρότερης ηλικίας από τις κατηγορίες που αγωνίστηκαν κατόρθωσαν να πάρουν μία τιμητική θέση και να
Καραβιτάκη Ευαγγελία
αποκτούν ¨φτερά¨ για την συνέχεια της δουλειάς τους! Σίγουρα η πιο ανοδική ομάδα τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς!
Η 5η θέση για την ομάδα της Καβάλας δεν είναι και ότι καλύτερο στην ιστορία αυτού του συλλόγου ο οποίος είχε στις τάξεις της την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια  Σταυρούλα Τσολακίδου. Το ότι καταναλώθηκε στους περισσότερους αγώνες στην σκακιέρα των κοριτσιών δεν είναι και ότι καλύτερο για μία σκακίστρια τέτοιου επιπέδου, επίσης χάσαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένα ντέρμπυ ψηλού επιπέδου!  
Βλέποντας πάντως την τελική κατάταξη διακρίνουμε ότι τις έξι πρώτες θέσεις κατέκτησαν ομάδες από έξι διαφορετικές πόλεις! Επίσης σημαντική και η πολυμορφία του τουρνουά με ομάδες που εκπροσωπούν ένα αρκετά σημαντικό γεωγραφικό μέρος της χώρας μας!  
Να τονίσουμε επίσης την άψογη διοργάνωση σε όλους τους τομείς και το πολύ φιλικό κλίμα που υπήρχε μεταξύ των ομάδων. Διοργανωτής σύλλογος ήταν τα Πεύκα Θεσσαλονίκης, Διευθυντής αγώνων ο Βασίλης Τσαρουχάς,  ο Χρήστος Μπούσιος υπεύθυνος κληρώσεων, ο Αργύρης Κυθαρίδης επικεφαλής διαιτητής και ο Θανάσης Σερντεδάκις υπεύθυνος ηλεκτρονικών κληρώσεων. 


Με την ομάδα της ΣΑΧ αγωνίστηκαν οι: Θεοδώρου Νικόλας, Γεωργακόπουλος Νίκος, Πατρελάκης Ευάγγελος, Βοζινάκη Ανθή Μαρία, Καραβιτάκη Ευαγγελία και Καραβιτάκη Αντωνία.

Τελική βαθμολογία

θέση

Σύλλογος

βαθμοί

1

Σκακιστική Ακαδημία Χανίων

12

2

ΣΑ Συκεών Νεάπολης

9

3

ΕΟΑΟ 'Ο Φυσιολάτρης' Νίκαιας

8

4

ΣΠΖ Κέρκυρας

8

5

ΣΟ Καβάλας

7

6

ΟΦΗ

7

7

ΜΑΠΟ 'Κεραυνός' Ωραιοκάστρου

7

8

ΝΕ Πατρών

6

9

Πειραϊκός ΟΣ

6

10

ΣΟ Πολίχνης

6

11

ΟΣ Τριανδρίας

6

12

ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

5

13

ΧΑΝ Καλαμαριάς

5

14

Σκακιστική Παρέμβαση Τριανδρίας

5

15

ΣΟ Πτολεμαΐδας 'Ο Πτολεμαίος'

5

16

ΑΣΟ Πετρούπολης 'Δίας'

4

17

ΝΟ Καλαμάτας

1

18

ΣΕ Βόλου

1