ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Πρωταθλήτρια Ελλάδος η ομάδα της
Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων!

 


Για άλλη μια φορά μας έκανε περήφανους η ομάδα της ΣΑΧ! Στο Πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων που διεξήχθη από τις 12 έως 14 Δεκεμβρίου στο Βραχάτι Κορινθίας η ΣΑΧ κατέκτησε την 1η θέση στην Ελλάδα μια θέση που τιμά την πόλη μας και το Χανιώτικο σκάκι!
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την διαχρονικότητα που έχουν οι επιτυχίες της ομάδας, ανεβαίνοντας μόνιμα εδώ και αρκετά χρόνια στο βάθρο των νικητών επιβραβεύει και δικαιώνει την προσπάθεια τόσο του προπονητικού τιμ όσο και των παραγόντων του συλλόγου!

Και αλήθεια, δεν μπορούσε να κλείσει η χρονιά με καλύτερο τρόπο! Η εκπληκτική πορεία που διαγράφει η ΣΑΧ τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι δεν έχει όρια! Κατακτά τη μία πρωτιά μετά την άλλη κάνοντας όλη την Ελλάδα να μιλά με θαυμασμό για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον σύλλογο αυτό! Η επιτυχία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν έχεις να αντιμετωπίσεις συλλόγους με πλούσια ιστορία όπως την Καβάλα και βέβαια την ομάδα του Περιστερίου με τα τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα όπου αντιμετωπίζοντάς την είναι σαν να αντιμετωπίζεις παράλληλα  την εθνική Ελλάδος! Σπουδαίοι παίκτες του νεανικού μας σκακιού συμμετείχαν σ’ αυτή τη διοργάνωση όπως η δύο φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου, η δύο φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης Αβραμίδου Αναστασία, ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ιωαννίδης Ευγένιος και πλήθος άλλων νεαρών σκακιστών που πρωταγωνιστούν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Η ομάδα μας μόνιμα «φλέρταρε» με την κορυφή τα τελευταία χρόνια ανεβαίνοντας πάντα στο βάθρο των νικητών, αλλά κατακτώντας συνήθως το αργυρό ή το χάλκινο μετάλλιο.  

Στο φετινό πρωτάθλημα όμως φαινόταν από την αρχή ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Η θεωρητική διαφορά των ομάδων ήταν μηδαμινή και καταλαβαίναμε ότι θα διεξαγόταν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Οι παίκτες της ΣΑΧ φαίνονταν από την αρχή ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση κερδίζοντας τις αντίπαλες ομάδες με μεγάλα σκορ κάτι που διευκόλυνε και την περίπτωση ισοβαθμίας αν προέκυπτε. Τελικά βέβαια αυτό δεν χρειάστηκε μιας και το απόλυτο σκορ με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες της έδωσε καθαρά την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη με 10 βαθμούς. 2η μετά από τέσσερα χρόνια κυριαρχίας η ομάδα του Περιστερίου με 9 βαθμούς και στην 3η θέση ο Πειραϊκός με οκτώ βαθμούς.  Αναμφισβήτητα η επιτυχία αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες του συλλόγου σε διασυλλογικό επίπεδο επιβραβεύοντας το συμβούλιο και το προπονητικό τιμ του συλλόγου για τις προσπάθειες που κάνει!

Είναι εντυπωσιακό ότι όλοι οι αθλητές που αγωνίστηκαν με την ομάδα της ΣΑΧ έχουν κατακτήσει πρώτες Πανελλήνιες θέσεις σε ατομικά πρωταθλήματα και έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα!  Τα «χρυσά παιδιά» που αγωνίστηκαν με την ομάδα της ΣΑΧ είναι: Στην σκακιέρα κάτω των 16 ετών ο Θεοδώρου Νικόλας και ο Παπαδόπουλος Αργύρης. Κάτω των 14 ετών ο Νίκος Γεωργακόπουλος, κάτω των 12 ετών ο Ευάγγελος Πατρελάκης, κάτω των 10 ετών ο Φυντριλάκης Κυριάκος, κάτω των 16 ετών κοριτσιών η Βοζινάκη Ανθή και κάτω των 12 ετών κοριτσιών η Καραβιτάκη Ευαγγελία.   

Χορηγός της ομάδας ήταν η Υδροαιολική Αιγαίου Α.Ε. η οποία στηρίζει μόνιμα κάθε προσπάθεια της ΣΑΧ.     

Θεοδώρου Νικόλας
Γεωργακόπουλος Νίκος
Γεωργακόπουλος Νίκος Παπαδόπουλος Αργύρης
Καραβιτάκη Ευαγγελία Βοζινάκη Ανθή
Φυντριλάκης Κυριάκος
Πατρελάκης Ευάγγελος

 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

θέση

 

ΟΜΑΔΕΣ

βαθμοί

Κρ. Ισοβ.

1η

 

ΣΑ ΧΑΝΙΩΝ

10

132

2η

 

ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

9

114

3η

 

ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΟΣ

8

59

4

 

ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

7

75,5

5

 

ΕΟΑΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

6

70,5

6

 

ΣΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

6

68,5

7

 

ΣΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

6

49,5

8

 

Ο.Φ.Η.

5

70,5

9

 

ΧΑΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

5

50,5

10

 

Α.Ε.Κ

4

55,5

11

 

ΟΦΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

4

54

12

 

ΦΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

4

50,5

13

 

ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ

4

40,5

14

 

ΣΠΖ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

4

32

15

 

ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΣ

3

22

16

 

ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

2

31

17

 

ΣΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

2

18,5

18

 

ΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ

1

35

 

* Το πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων θεωρείται η πιο σημαντική νεανική διοργάνωση που γίνεται από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά είναι σημαντικά και πολύπλευρα, πρέπει όμως να αντιμετωπιστεί ανάλογα και από την ΕΣΟ. Το σύστημα των αγώνων αποδεικνύεται κάθε χρόνο ανεπαρκέστατο δημιουργώντας «αναταραχές» στην τελική κατάταξη. Λίγο πολύ όλες οι ομάδες στα χρόνια που αγωνίζονται έχουν να επιδείξουν αδικίες στις κληρώσεις κάτι που φάνηκε ακόμη πιο έντονα τη φετινή χρονιά με την αύξηση των ομάδων που συμμετείχαν. Θεωρούμε απαραίτητη αλλαγή την αναβάθμιση του πρωταθλήματος σε 7 γύρους με περισσότερες διανυκτερεύσεις, έτσι ώστε να υπάρχουν αγωνιστικά οφέλη αλλά και μεγαλύτερη αντικειμενικότητα στην τελική βαθμολογία. Είναι κρίμα ομάδες που ρίχνουν όλο το βάρος στις υποδομές της να συμμετέχουν σε μία διοργάνωση όπου ενώ θέλουν να φανούν «οι κόποι» της δουλειάς τους, τελικά λόγω κληρώσεων να παίρνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα.     

 

ΥΔΡΑΙΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.


Η ομάδα του Περιστερίου που κατέκησε την 2η θέση
Η ομάδα του Πειραϊκού με το κύπελλο της 3ης θέσης
 


Δείτε το άρθρο για το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων 2014
Δείτε το άρθρο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων 2013
Δείτε το άρθρο για το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων 2013
Δείτε το άρθρο για το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων 2012
Δείτε το άρθρο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων 2011
Δείτε το άρθρο για το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων 2011

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΡΗΤΗΣ
2015 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2014 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2013 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2012 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2011 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2010 ΑΟ ΚΥΔΩΝ  
2009 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2008 ΑΟ ΚΥΔΩΝ  
2007 ΔΕΝ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  
2006 ΑΟ ΚΥΔΩΝ  
2005 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2004 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2003 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2002 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2001 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  

Μέχρι το 2009 το πρωτάθλημα ήταν ενιαίο για όλη την Κρήτη . Από το 2010 έως το 2014 διεξήχθη σε ομίλους Ανατ. και Δυτ. Κρήτης και οι νικήτριες ομάδες αγωνίζονταν μεταξύ τους. Το 2015 ήταν ενιαίο για όλη την Κρήτη.