ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ 2014


7o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 7ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στους συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου «CRETA PARADISE » στον Δήμο Πλατανιά, το διήμερο 08-09 Μαρτίου 2014.

              Το Πρωτάθλημα συνδιοργάνωσαν ο  Δήμος Πλατανιά, η Π.Ε Χανίων  και η  Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, ενώ η όλη διοργάνωση τελούσε  υπό  την  αιγίδα  του  Υπουργείου  Παιδείας και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Μαθητές από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Νομού Χανίων και Ρεθύμνης  κατέκλυσαν από το πρωί του Σαββάτου το ξενοδοχείο Creta Paradise όπου διεξήχθησαν οι αγώνες. Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 400, με μαθητές όλων των ηλικιών από νήπια έως και λύκεια και αγωνίστηκαν σε μία από τις πιο άρτιες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ στον τόπο μας. Οι εμπειρία των ανθρώπων της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων συνέβαλε ώστε όλο το πρωτάθλημα να μετατραπεί  ως Γιορτή του Αθλήματος και του «Ευ Αγωνίζεσθαι»
Οικοδεσπότης για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Πλατανιά ο οποίος συμβάλει τα μέγιστα   με τις συνδιοργανώσεις αυτές και μέσα από τα  προγράμματα σκακιού που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου του! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα σχολεία Αλικιανού και Βουκολιών αποδείχτηκαν και φέτος από  τα πιο μαζικά σε συμμετοχές!  
Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης Ι.  στην Τελετή Λήξης, το σκάκι δεν είναι απλά ένα άθλημα, είναι τρόπος σκέψης, που συμβάλει ώστε να δημιουργηθούν σκεπτόμενοι άνθρωποι κάτι το οποίο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Πρέπει να βοηθάμε και να καθοδηγούμε τους ανθρώπους να μάθουν να σκέφτονται διότι άνθρωποι που σκέφτονται, σκέφτονται σωστά και ελεύθερα σε όλους τους τομείς.
Παρών στην Τελετή Λήξης ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος εντυπωσιασμένος από την μεγάλη συμμετοχή εξήρε το έργο της Σ.Α Χανίων καθώς και τις  προσπάθειες  των γονέων που κατευθύνουν τα παιδιά τους στο άθλημα  αυτό απομακρύνοντας τα  από τους «πειρασμούς» της σύγχρονης κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων κ. Παπαδημητράκης Γιάννης αφού ευχαρίστησε τον Αντ/ρχη Χανίων κο Απόστολο Βουλγαράκη για την στήριξη της Περιφέρειας στις αλλεπάλληλες Πανελλήνιες και Διεθνείς Διοργανώσεις που διεξήχθησαν στα Χανιά  με απόλυτη επιτυχία τα 3 τελευταία έτη καθώς και τον Δήμαρχο Πλατανιά κο Μαλανδράκη Ιωάννη για την συνεισφορά του στην εξάπλωση  του αθλήματος στον Δήμο του με την λειτουργία εντατικών προγραμμάτων  εκμάθησης σκακιού  σε όλα τα  Δ. Διαμερίσματα , τους απένειμε Τιμητικές πλακέτες ως αναγνώριση του έργου τους και της προσφορά τους  στην  διάδοση του αθλήματος.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πέραν του  Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη, του Δημάρχου Πλατανιά κου Μαλανδράκη, ο Δήμαρχος Κισσάμου κος Μυλωνάκης, Ο Δ/ντης Α/θμιας Εκπαίδευσης κος Ποντικάκης Ηλίας, οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κος Καλαιτζάκης και κος Δασκαλάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Σημαντηράκης και Κουρουπάκης, ο υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος -Δ/ντης του Ομίλου Κρομμυδάκη & Αντιπρόεδρος του Σωματείου Κύδωνα κος Κώτσογλου Κυριάκος, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πλατανιά κα Μαραγκουδάκη Χρυσούλα, η Αρμόδια θεμάτων Αθλητισμού & Παιδείας της Π.Ε Χανίων κα Κατερίνα Ζομπανάκη ,οι Εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κα Δασκαλάκη Ρίτα και Παπαδουλάκης Νότης, ο πατήρ-Δημήριος Λαμπαθάκης  του Αγίου Λουκά ως τιμώμενος για την συνεισφορά του στην διάδοση του αθλήματος στην ενορία του, εκπρόσωποι Αθλητικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Χορηγοί  της εκδήλωσης ήταν οι: Εκτυπώσεις -σχολικό ένδυμα ΚΑΠΕΛΑΚΗΣ, Φροντιστήρια Προπύλαια & Πρωτοπορία, Ξενων γλωσσών - Φυνριλάκη-Μανουσέλη Λένα, Βιβλιοπωλεία  Libreri & Ρόμβος, Κτηματομεσητικό & Επενδυτικής Διαμεσολάβησης ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Κρητικό Εργαστήρι Λαμπάκης  & Τα αναμμένα κάρβουνα, Ραδιοφωνικός Χορηγός Αντέννα. Δυτ Κρητης &Σταρ fm.

 

Φωτογραφίες απο τη διοργάνωση μπορείτε να δείτε εδώ

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες όλων των κατηγοριών


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2007
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2009
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2010
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2011
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2012
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2013
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2008
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2009
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2010
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2011
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2012
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2013

 

 
 Librairie


Βιβλιοπωλείο
 

ΚΕΝΤΡΑ
ΞΕΝΩΝ
ΓΛΩΣΣΩΝ

28210-45611
28210-81942
28210-89481

ΦΥΝΤΡΙΛΑΚΗ
ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ ΛΕΝΑ