ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 2014


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ


ΧΡΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ!

Έξι  πρώτες θέσεις δύο αργυρά μετάλλια και τρία χάλκινα  μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές των Χανίων  επισφραγίζοντας  το ψηλό επίπεδο του σκακιού στην πόλη μας!
Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων για άλλη μια φορά αναδείχτηκε κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα έχοντας την πιο εντυπωσιακή παρουσία αθλητών στο βάθρο των νικητών!

Καλογερής Γιάννης  -  Καντεράκη Μυρτώ (με δύο διακρίσεις) - Καραβιτάκη Ευαγγελία (με δύο πρώτες θέσεις) -  Βοζινάκη Ανθή και Παπαδόπουλος Αργύρης τα χρυσά μετάλλια!
Παπαδημητράκης Γιώργος αργυρό μετάλλιο Μαρινάκης Χρήστος, Παυλουδάκης Γιώργος Παπαδημητράκη Στέβη τα χάλκινα μετάλλια!

Τρία ακόμη μετάλλια προστέθηκαν στην Κρήτη από τους μαθητές του Ηρακλείου με την Σερπετσιδάκη Εύα και την Γραμματικάκη Αγγελική να κατακτούν το αργυρό μετάλλιο και τον Σερπετσιδάκη Νίκο να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο

Άλλη μια χρυσή σελίδα πρόσθεσαν οι μαθητές της πόλης μας στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ερέτρια της Χαλκίδας. Την περσινή χρονιά γράφαμε για μία πρωτοφανή στα χρονικά επιτυχία των μαθητών μας αλλά με την παρουσία τους και την επανάληψη των επιτυχιών και αυτή τη χρονιά φάνηκε ότι κάθε άλλο παρά τυχαίο δεν ήταν.  Οι έξι πρώτες θέσεις και τα τέσσερα αργυρά και χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ανέδειξαν την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων μακράν τον κορυφαίο σύλλογο στην Ελλάδα επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειες του συμβουλίου αλλά και των προπονητών της.
Το Μαθητικό Σχολικό Πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και αποτελεί την πιο μαζική διοργάνωση στο χώρο του σκακιού. Η συμμετοχή τη φετινή χρονιά έφτασε τους 800 μαθητές οι οποίοι είχαν προκριθεί από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα των ενώσεων.
Το επίπεδο αρκετά υψηλό μιας και βλέπαμε όλους τους πρωταθλητές από τα αντίστοιχα νεανικά πρωταθλήματα να συμμετάσχουν και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την διάκριση.
Από την Κρήτη συμμετείχαν 49 μαθητές από τους οποίους οι 35 ήταν μαθητές των Χανίων 12 από το Ηράκλειο και 2 από το Ρέθυμνο.
Αναλυτικά τώρα οι μαθητές που διακρίθηκαν ανά τάξη ήταν οι εξής:

Στη Β΄ δημοτικού είχαμε πλήρη Χανιώτικη επικράτηση μιας και από τα έξι μετάλλια που απονέμονται τα τέσσερα κατέκτησαν μαθητές μας.
Την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης κατέκτησε ο Γιάννης Καλογερής (Αγ. Μαρίνα) με 8 βαθμούς, αμέσως μετά στη γενική κατάταξη τερμάτισε η Μυρτώ Καντεράκη (1ο Χανίων) με 7,5 βαθμούς παίρνοντας την πρώτη θέση στα κορίτσια και ταυτόχρονα και αργυρό μετάλλιο γενικής κατάταξης!
3ος ο Παυλουδάκης Γιώργος (Θεοδωροπούλου) που πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Γιάννης με τους νικητές της Β΄ δημοτικού

Στην Γ΄ Δημοτικού είχαμε την εκπληκτική εμφάνιση της Καραβιτάκης Ευαγγελίας (5ο Χανίων) η οποία τερμάτισε με 8,5 βαθμούς στους 9 αγώνες παίρνοντας έτσι την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη και ταυτόχρονα βέβαια και την πρώτη θέση κοριτσιού. Είναι γεγονός ότι από τις 11 κατηγορίες μόνο η Ευαγγελία κατόρθωσε να έχει αυτή τη διάκριση κατακτώντας έτσι δύο κύπελλα ταυτόχρονα. Στην ίδια κατηγορία είχαμε τις πολύ καλές εμφανίσεις του Τσαγκαράκη Παναγιώτη (5ο Χανίων), του Βιζυράκη Σταύρου (14ο Χανίων) και του Φυντριλάκη Κυριάκου (5ο Χανίων) που πήραν την 4η , 8η και 10η θέση αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ο. Περιστερίου κ. Μπέλος Αντώνης με τους νικητές της Γ΄ δημοτικού

Στην Δ΄ δημοτικού ξεχώρισε ο Παπαδημητράκης Γιώργος (1ο Χανίων) ο οποίος έχοντας εντυπωσιακή πορεία σ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.
Στην Ε΄ Δημοτικού είχαμε διπλή παρουσία στο βάθρο των νικητών! Ο Μαρινάκης Χρήστος (3ο Χανίων) επιβεβαίωσε την συνεχή άνοδό του και κατέκτησε την 3η θέση σε μία δύσκολη κατηγορία, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η Παπαδημητράκη Στέβη (1ο Χανίων) στην κατηγορία των κοριτσιών.

Μαρινάκης Χρήστος και Παπαδημητράκη Στέβη χάλκινα μετάλλια στην Ε΄ δημοτικού
Παπαδημητράκης Γιώργος αργυρό μετάλλιο στην Δ΄ δημοτικού

Στην ΣΤ΄ δημοτικού ο Σερπετσιδάκης Νίκος (53ο Ηρακλείου) κατέκτησε την 3η θέση της γενικής κατάταξης. Στην ίδια κατηγορία πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γεωργακόπουλος Νίκος (Νέα Κυδωνία) που πήρε την 9η θέση.


Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και στα Γυμνάσια με την Βοζινάκη Ανθή (6ο Γυμνάσιο) να επαναλαμβάνει την περσινή της επιτυχία κατακτώντας την πρώτη θέση στην Α΄ Γυμνασίου. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Πετράκη Στέλιο (2ο Γυμνάσιο) με την 8η θέση στη γενική κατάταξη.

Ανθή Βοζινάκη Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Α΄ Γυμνασίου
Αργύρης Παπαδόπουλος Πρωταθλητής Ελλάδος στην Γ΄ Γυμνασίου

Στην Γ΄ Γυμνασίου ο Αργύρης Παπαδόπουλος (3ο Χανίων) κατέκτησε την 1η θέση παίρνοντας έτσι για 5η φορά την πρώτη θέση σε Πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα. Στην ίδια κατηγορία η Γραμματικάκη Αγγελική (2ο Ηρακλείου) κατέκτησε τη 2η θέση στα κορίτσια.

Τέλος στα λύκεια η Σερπετσιδάκη Ευανθία (2ο Ηρακλείου) κατέκτησε τη 2η θέση ολοκληρώνοντας έτσι τις επιτυχίες των μαθητών της Κρήτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στις πολύ καλές εμφανίσεις των μαθητών από τα Χανιά δεν μπορεί να μην προσθέσουμε τον Αντωνιουδάκη Γιώργο στα Νήπια (Φωλιά του Παιδιού) που ισοβάθμησε στην 3-4η θέση, τον Παρασκάκη Φίλιππο στην Α΄ δημοτικού που πήρε την 9η θέση και του Φυντριλάκη Σταύρου στη Β΄ γυμνασίου που πήρε την 10η θέση.

Εντυπωσιακή όμως ήταν και η παρουσία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων στα Πανελλήνια ομαδικά πρωταθλήματα. Η ομάδα των Χανίων έχοντας την μικρότερη σε μέσο όρο ηλικίας παιδιά μιας και απαρτίζονταν από μαθητές της Β'  και Γ΄ δημοτικού κατάφεραν να ισοβαθμήσουν στην 1η - 4η θέση της τελικής βαθμολογίας με 4 νίκες και δύο ισοπαλίες. Με την ομάδα του 5ου αγωνίστηκαν οι Φυντριλάκης Κυριάκος, Καραβιτάκη Ευαγγελία, Τσαγκαράκης Παναγιώτης και Καλιοντζάκη Εριέττα.

Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων