ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Ασημνιο μετλλιο στο Πανελλνιο Πρωτθλημα για την ομδα της
Σκακιστικς Ακαδημας Χανων!


Για λλη μια φορ μας κανε περφανους η ομδα της ΣΑΧ! Στο Πανελλνιο διασυλλογικ Πρωτθλημα Παδων - Κορασδων που διεξχθη απ τις 12 ως 14 Δεκεμβρου στο Βραχτι Κορινθας η ΣΑΧ κατκτησε τη 2η θση στην Ελλδα μια θση που τιμ την πλη μας και το Χανιτικο σκκι!
Η επιτυχα αυτ αποκτ μεγαλτερη αξα αν αναλογιστομε τι και οι επτ πακτες που αγωνστηκαν προρχονται λοι απ το φυτρι της. Το γεγονς αυτ σε συνδυασμ με την διαχρονικτητα που χουν οι επιτυχες της ομδας, ανεβανοντας μνιμα εδ και αρκετ χρνια στο βθρο των νικητν επιβραβεει και δικαινει την προσπθεια τσο του προπονητικο τιμ σο και των παραγντων του συλλγου!
Για να κατακτσει αυτ τη θση, η ΣΑΧ κρδισε διαδοχικ στον 1ο και 2ο γρο την ομδα της ΟΣΤΡΙΑ Θεσσαλονκης και του ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ Κορινθας με 4-2. Στον 3ο γρο, το σημαντικτερο αγνα για την ΣΑΧ, ταν να ντρμπυ «γοτρου» που αντπαλς της ταν η ομδα της Καβλας! Ο αγνας αυτς δεν εχε μνο βαθμολογικ ενδιαφρον, αφο αναδεκνυε τον τυπο ττλο που ισχει τα τελευταα χρνια για το ποια ομδα στην Ελλδα διαθτει την καλτερη Ακαδημα σκακιο! Η ιστορα, η παρδοση και το πλθος ισχυρν σκακιστν που χει αναδεξει ο σλλογος της Καβλας, με αποκορφωμα την Παγκσμια Πρωταθλτρια Σταυρολα Τσολακδου, αποτελε πρκληση για οποιοδποτε σλλογο να μπορε να την συναγωνιστε! Ο αγνας αυτς αποδεχτηκε απ τους πιο μαχητικος του πρωταθλματος με αμεωτο ενδιαφρον και αγωνα που κρτησε πνω απ πντε ρες! Ενδεικτικ εναι τι στο τετρωρο εχαν τελεισει λες οι λλες αναμετρσεις, αδειζοντας η αθουσα, εκτς απ τον συγκεκριμνο αγνα αφο μνο μα παρτδα απ τις ξι εχε κριθε! Τελικ η ομδα της ΣΑΧ πρε το πολυπθητο αποτλεσμα κερδζοντας μλιστα με 5-1 να σκορ «καθαρ» που εναι πρα απ κθε αμφισβτηση!
Στον 4ο γρο, στην κορυφ της βαθμολογας εχαν απομενει μνο δο ομδες, η ΣΑΧ και το Περιστρι και ββαια η κλρωση τις φερε αντιμτωπες. Η ομδα του Περιστερου χει «ταρξει» τα σκακιστικ δρμενα τα τελευταα χρνια! Μνιμη πρωταθλτρια στο διασυλλογικ πρωτθλημα Α εθνικς και πρωταθλτρια Ελλδος τα τρα τελευταα χρνια στην συγκεκριμνη διοργνωση! (τταρτη με τη φετιν της επιτυχα!) Ο αγνας αυτς θεωρητικ μπορε να ταν νισος μιας και αντιμετωπζοντας το Περιστρι νιθεις τι αντιμετωπζεις την εθνικ Ελλδος! Παρλα αυτ  η ΣΑΧ δειξε τι μπορε να κοντρρει τον αγνα χνοντας «οριακ» με σκορ 4-2. Στον τελευταο γρο αντιμετπισε ναν λλο σλλογο με μεγλη παρδοση στο αναπτυξιακ σκκι, την ομδα της Πολχνης Θεσσαλονκης. Η ΣΑΧ επικρτησε με σκορ 3,5 – 2,5 κατακτντας τσι με 8 βαθμος τη 2η θση στην τελικ κατταξη της βαθμολογας. Συνωστισμς γινε στην 3η θση, που ξι ομδες ισοβθμησαν με 6 βαθμος, με την ομδα της Πολχνης να υπερτερε οριακ στο τρτο κριτριο ισοβαθμας την Καβλα, παρνοντας το χλκινο μετλλιο!
Με την ομδα της ΣΑΧ αγωνστηκαν στη σκακιρα κτω των 16 ετν ο Αργρης Παπαδπουλος και στην αντστοιχη κοριτσιν η Βοζινκη Ανθ. Δο αθλητς υπδειγμα χι μνο για τις σκακιστικς τους επιδσεις αλλ και για το θος τους! Οι πακτες αυτο με την εμπειρα που χουν συμμετχοντας εδ και χρνια στην ομδα της ΣΑΧ μετδιδαν στους συναθλητς τους την αισιοδοξα και την ψυχολογικ στριξη που χρειζεται για να χει η ομδα τους την καλ πορεα. Στη 2η σκακιρα ο Φυντριλκης Σταρος συνεχζει την ανοδικ του πορεα που χει την τελευταα χρονι, τα κατφερε περφημα επ ισχυρν αντιπλων δνοντας παρλληλα σημαντικος βαθμος στην ομδα! Στην 3η σκακιρα ο Νκος Γεωργακπουλος για λλη μια φορ σταθερς στην απδοσ του πρσφερε πολτιμους βαθμος στην ομδα. Στην 4η σκακιρα κτω των 10 ετν ο Πατρελκης Ευγγελος αποτελοσε εγγηση με τη σοβαρτητα και την ωριμτητα στο παιχνδι του. Στη σκακιρα αυτ αγωνστηκε και ο Παπαδημητρκης Γιργος αποκτντας πολτιμη εμπειρα για το μλλον. Τλος στη σκακιρα κτω των 12 ετν αγωνστηκε η Καραβιτκη Ευαγγελα παρνοντας τσι και το "βπτισμα" στην ομδα. Αλλ και τι βπτισμα θα λγαμε! Η εμφνισ της ταν ττοια που δχτηκε τα συγχαρητρια λων! Μπορε να εναι μλις 9 ετν, μπορε να αντιμετπισε τρεις πρωταθλτριες Ελλδος σε μεγαλτερες ηλικιακ κατηγορες, αλλ κερδζοντας τες δικαιθηκε για τις μεγλες προσπθειες που καταβλλει λη τη χρονι, δεχνοντας τσι πως με ανλογη προσπθεια και ταυτχρονα αγωνιστικ εμπειρα το μλλον της ανκει!

Χορηγς της ομδας ταν η Υδροαιολικ Αιγαου Α.Ε. η οποα στηρζει μνιμα κθε προσπθεια της ΣΑΧ.     

 

Παπαδπουλος Αργρης
Φυντριλκης Σταρος
Βοζινκη Ανθ
Καραβιτκη Ευαγγελα
Γεωργακπουλος Νκος
Πατρελκης Ευγγελος
Παπαδημητρκης Γιργος
Περιχαρες με το Κπελλο αθλητς και προπονητς της ΣΑΧ

 

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Θση
Ομδες

Βαθμο

TB1

TB2

ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

10
128 24
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
8
95 19

ΣΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

6
82 17

ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

6
82 17

ΟΦΗ

6
75 18

ΣΑΚ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ

6
59 14

ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ

6
54 17

ΠΕΙΡΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ

6
40 14

Α.Ε.Κ

5
40 17
10η

ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

5
35 15
11η

ΕΟΑΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

4
56 16
12η

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

4
33 12
13η

ΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

3
61 14
14η

ΣΠΖ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

2
29 9,5
15η

ΕΣΟ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

2
28 11
16η

ΣΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

1
29 9,5

 

ΥΔΡΑΙΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.


Σκηνς απ την καθημεριν προετοιμασα των παικτν και ταν δεν ακολουθον τις οδηγες....

Δετε το ρθρο για το Παγκρτιο Πρωτθλημα Παδων - Κορασδων 2014
Δετε το ρθρο για το Πανελλνιο Πρωτθλημα Παδων - Κορασδων 2013
Δετε το ρθρο για το Παγκρτιο Πρωτθλημα Παδων - Κορασδων 2013
Δετε το ρθρο για το Παγκρτιο Πρωτθλημα Παδων - Κορασδων 2012
Δετε το ρθρο για το Πανελλνιο Πρωτθλημα Παδων - Κορασδων 2011
Δετε το ρθρο για το Παγκρτιο Πρωτθλημα Παδων - Κορασδων 2011

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΡΗΤΗΣ
2014 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2013 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2012 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2011 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2010 ΑΟ ΚΥΔΩΝ  
2009 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2008 ΑΟ ΚΥΔΩΝ  
2007 ΔΕΝ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  
2006 ΑΟ ΚΥΔΩΝ  
2005 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2004 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2003 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2002 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  
2001 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ  

Μχρι το 2009 το πρωτθλημα ταν ενιαο για λη την Κρτη . Απ το 2010 και μετ διεξγεται σε ομλους Ανατ. και Δυτ. Κρτης και οι νικτριες ομδες αγωνζονται μεταξ τους.