ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΧ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ  
ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ  ΤΩΝ  ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΕ  ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ!

κατάμεστη η αίθουσα απο φίλους και μέλη της ΣΑΧ

Με μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «ΚΑΝΑΡΙΑ» την περασμένη Κυριακή  και σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη και φίλους του συλλόγου, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων βράβευσε τους αθλητές που διακρίθηκαν για το έτος 2013 και έκοψε την καθιερωμένη  Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος  της Ελληνικής Βουλής κ. Μαρκογιαννάκης Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Αποστόλης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης Μανόλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κονταξάκης Ευτύχης και Κονταξάκης Γιώργος, Ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Λειψάκης Δημήτρης, ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Δασκαλάκης Νίκος, ο εκπρόσωπος της Μείζονος  Αντιπολίτευσης Δήμου Χανίων κος Τσαπάκος Γιώργος,ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Καραγιαννάκης Μανόλης. Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ. Δ Χανίων κος Βλαζάκης Νίκος,η Αρμόδια θεμάτων Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κα Κατερίνα Ζομπανάκη, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δ Χανίων κα Μαλανδράκη Σοφία, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Λευκωσίας Κύπρου, εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, λοιπών φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Ιωάννης

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό και την ομιλία του,  ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Ιωάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2013, στην πλούσια δραστηριότητα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων καθώς και στον  σημαντικό ρόλο που έχει επιτελέσει η Ακαδημία στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στο Νομό  τα τελευταία χρόνια. Αναφέρθηκε  στην εκπληκτική περσινή χρονιά και στις  επιτυχίες των αθλητών της ΣΑΧ τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο αφού ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο εκτοξεύοντας  τον σύλλογο στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού.
Επίσης αναφέρθηκε  στις 2 σημαντικότατες  πανελλήνιες διοργανώσεις (το 61ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών στο Γιαλί Τζαμισί & τα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18&20 ΕΤΩΝ στο Μεγάλο Αρσενάλι αρχές του 2013), στα 6 Διεθνή Τουρνουά  της Παλαιόχωρας  και στις  18 μικρότερης εμβέλειας παγκρήτιες και άλλες  σκακιστικές διοργανώσεις που ανέλαβε  με επιτυχία η ΣΑΧ το τελευταίο διάστημα.

 



ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν,  με τη Γραμματέα της ΣΑΧ κ. Κουκουράκη Ελισάβετ, να παρουσιάζει διεξοδικά τις επιτυχίες με την έξοχη  παρουσία του συλλόγου στην Α΄ εθνική, την εντυπωσιακή παρουσία της νεανικής ομάδας της ΣΑΧ που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Καβάλα, καθώς και την συνεχή άνοδο της ομάδας του ΟΤΕ και ΚΑΙΣΣΑΣ Χανίων στην Β΄ και Γ΄ εθνική.

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Α΄ ΕΘΝΙΚΗ

Βράβευση  των σκακιστών  της Α ομάδας της ΣΑΧ από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής,  κο Μαρκογιαννάκη Χρήστο.

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Ο Αντ/ρχης κος Απόστολος Βουλγαράκης, κατά την βράβευση  των σκακιστών  της νεανικής ομάδας της ΣΑΧ που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, στους Πανελλήνιους αγώνες στην Καβάλα.

ΑΣΕ ΟΤΕ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Ο Δήμαρχος Χανίων κος Σκουλάκης Μανόλης, κατά τη βράβευση  των σκακιστών  τής ομάδας ΑΣΕ ΟΤΕ που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής.

ΚΑΙΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ
Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Κονταξάκης Γιώργος  κατά την απονομή στην ομάδα ΚΑΙΣΣΑ,  που εκπροσωπεί την  ΣΑΧ επάξια τους αθλητές του συλλόγου στην Γ Εθνική.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Στις ατομικές διακρίσεις ξεχώρισαν οι εντυπωσιακές παρουσίες του Σπύρου Ναούμ και τις Καραβιτάκη Ευαγγελίας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Budva του Μαυροβουνίου καθώς και την εντυπωσιακή παρουσία των αθλητών της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με την συμμετοχή οκτώ αθλητών του Συλλόγου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε  στις ατομικές  Πανελλήνιες διακρίσεις όπου εκεί οι αθλητές της ΣΑΧ κυριολεκτικά τα κατέκτησαν  όλα!!  Οι τέσσερις πρώτες Πανελλήνιες θέσεις στα Νεανικά πρωταθλήματα με τον Σπύρο Ναούμ, την Μαρκάκη Σοφία, την Βοζινάκη Ανθή και της Καραβιτάκη Ευαγγελίας καθώς και το αργυρό μετάλλιο του Φυντριλάκη Κυριάκου .Οι μισές και πλέον Πανελλήνιες πρώτες θέσεις σε Χανιωτάκια, σε παιδιά του Συλλόγου. Κάτι το ανεπανάληπτο ! Και δεν σταματάνε εκεί!

Ο Σπύρος Ναούμ και η Καραβιτάκη Ευαγγελία με την αναμνηστική τους πλακέτα για τις εμφανίσεις τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Η βράβευση  των πρωταθλητών της ΣΑΧ  που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα 2013 στο Ρίο Αχαίας .

Στα Πανελλήνια σχολικά είχαμε επτά πρώτες Πανελλήνιες θέσεις που κατατάσσουν τον σύλλογο της ΣΑΧ μακράν κορυφαίο σύλλογο στην Ελλάδα! Η Καραβιτάκη Αντωνία στα νήπια, ο Βυζιράκης Αντώνης και η Καντεράκη Μυρτώ στην Α΄ δημοτικού, ο Φυντριλάκης Κυριάκος και η Καραβιτάκη Ευαγγελία στην Β΄ δημοτικού και το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια τάξη του Βυζιράκη Σταύρου, το χάλκινο μετάλλιο του Γεωργακόπουλου Νίκου στην Ε΄ δημοτικού, το χρυσό μετάλλιο της Βοζινάκη Ανθής στην ΣΤ΄ δημοτικού, το χάλκινο μετάλλιο του Παπαδόπουλου Αργύρη και του Σπύρου Ναούμ στην Β΄ Γυμνασίου και στα Λύκεια αντίστοιχα, και τέλος το χρυσό μετάλλιο της Μαρκάκη Σοφίας στα Λύκεια σφράγισαν τις επιτυχίες των αθλητών της ΣΑΧ ανάμεσα σε 800 αθλητές που συμμετείχαν απ' όλη την Ελλάδα!

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Κονταξάκης Ευτύχης κατά την βράβευση της   Μαρκάκη Σοφίας που κετέλαβε την 3η θέση στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα κάτω των 18 ετών, και 1η θέση στα Πανελλήνια κάτω των 16 ετών.
Ο Αντιδήμαρχος Χανίων κος Λειψάκης Δημήτρης, κατά την βράβευση  των σκακιστών  που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα στην Ερέτρια Χαλκίδας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους χαιρετισμούς των επισήμων καθώς, την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Ακολούθησε βράβευση των διατελεσάντων προέδρων και μελών του Δ.Σ., ενώ για την ιστορία   το φλουρί της Βασιλόπιτας  κέρδισε το παλιό μέλος του Δ.Σ. της ΣΑΧ κα  Βόκα Ελένη.

Τα παλαιά μέλη και Προεδρείο της ΣΑΧ κατά την απονομή αναμνηστικών δώρων από τον Πρόεδρο της ΣΑΧ κο  Παπαδημητράκη Γιάννη.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: Φραγκιουδάκης  Αντώνης-Ποδηλάτης, Σκορδυλάκης ΕΠΕ, Κρητικό Εργαστήρι -Λαμπάκης,Παπατζανάκης Στέλιος Gloss,και  Kλειδάριθμος  που στήριξαν την εκδήλωση.

Ο εκπρόσωπος της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Χανίων κος Τσαπάκος Γιώργος κατά την βράβευση των Νηπίων που  διακρίθηκαν σε εσωτερικό πρωτάθλημα.
ο Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων κος Καραγιαννάκης Μανόλης ΣΑΧ κατά την βράβευση σκακιστών Α Δημοτικού  που διακρίθηκαν σε εσωτερικό πρωτάθλημα.
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων κ. Βλαζάκης κατά την βράβευση λιλιπούτειων αθλητών (β ομάδα ) της ΣΑΧ που διακρίθηκαν σε εσωτερικές διοργανώσεις. Η αρμόδια στον τομέα Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κα Ζομπανάκη Κατερίνη κατά την βράβευση λιλιπούτειων αθλητών της ΣΑΧ που διακρίθηκαν σε εσωτερικό πρωτάθλημα.
Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων κα Μαλανδράκη Σοφία, με μέλη Ομοσπονδίας Γονέων Λευκωσίας Κύπρου που τίμησαν την εκδήλωση.


Τα μέλη του Δ.Σ της ΣΑΧ κατά την κοπή της πίτας.