ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ 2013


10o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

 

Με μεγάλη επιτυχία διεκπεραιώθηκε το 10ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δυτ. Κρήτης που διοργανώθηκε από τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και τον Δήμο Καντάνου - Σελίνου υπό  την  αιγίδα  της Περιφέρειας Χανίων, του  Υπουργείου  Παιδείας και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας το διήμερο 2 και 3 Μαρτίου.
Η μεγάλη απήχηση που έχει το σκάκι στο Νομό μας σε συνδυασμό με τα οργανωμένα μαθήματα που διεξάγονται σε πλήθος σχολείων φάνηκαν για άλλη μια φορά και η Κάντανος από το πρωί του Σαββάτου κατακλύστηκε από εκατοντάδες μαθητές που ήθελαν να συμμετάσχουν στους αγώνες. Ο αριθμός συμμετοχών έφτασε στους 305 δείχνοντας ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την πιο μαζική που διεξάγεται στην Κρήτη.
Η άνετη αίθουσα στο πρώην Δημαρχείο Καντάνου και η εμπειρία των ανθρώπων της ΣΑΧ βοήθησε έτσι ώστε η διοργάνωση να διεξαχθεί κάτω από άψογες συνθήκες και τα παιδιά να μπορέσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το επίπεδο των αγώνων για άλλη μια χρονιά ήταν υψηλό μιας και συμμετείχαν παίκτες με αρκετές επιτυχίες και σε Πανελλήνιο επίπεδο!


ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου Καντάνου τιμήθηκαν τα παιδιά που συμμετείχαν στη διοργάνωση.
Την τελετή λήξης χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου κ. Δερμιτζάκης Γιώργος ο οποίος ευχαρίστησε όλους (γονείς και μαθητές) για την παρουσία τους στην ιστορική Κάντανο και τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην άριστη σχέση που υπάρχει με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή του Διεθνούς Τουρνουά Παλαιόχωρας το οποίο πλέον είναι από τα ισχυρότερα και μαζικότερα που διεξάγονται στη χώρα μας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους της Περιφέρειας Χανίων η υπεύθυνη Αθλητισμού και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Κατερίνα Τζομπανάκη η οποία τόνισε την σπουδαιότητα του σκακιού σαν υπ' αριθμόν ένα πνευματικό άθλημα και συγχάρηκε τους γονείς που ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε στηρίζουν τα παιδιά τους δίνοντας διεξόδους στον αθλητισμό.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ
Για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης πολύτιμη ήταν η συμβολή των χορηγών της εκδήλωσης - το θεωρητικό Φροντιστήριο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ το Φροντιστήριο ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, τα κέντρα ξένων γλωσσών ΛΕΝΑ ΦΥΝΤΡΙΛΑΚΗ - ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ το Βιβλιοπωλείο LIBRAIRIE και η ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΚ LINES
Η εξαιρετική επιτυχία της διοργάνωσης του Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος δείχνει ξεκάθαρα ότι ένας αθλητικός θεσμός προς τη νεολαία της Κρήτης καθιερώνεται στη συνείδηση μαθητών, δασκάλων αλλά και των γονέων των Χανιωτών μαθητών.  

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες όλων των κατηγοριών

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2007
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2009
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2010
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2011
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2012
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2008
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2009
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2010
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2011
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2012

 

     
   Librairie


Βιβλιοπωλείο
 

ΚΕΝΤΡΑ
ΞΕΝΩΝ
ΓΛΩΣΣΩΝ

28210-45611
28210-81942
28210-89481

ΦΥΝΤΡΙΛΑΚΗ
ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ ΛΕΝΑ