ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 2013


10o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ 2013

Σε μία από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχει διεξαχθεί ποτέ εξελίχτηκε το 10ο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα. Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου ανέλαβε τη διεκπαιρέωση της μαζικότερης διοργάνωσης που διεξάγεται στην Κρήτη και για άλλη μια φορά πήρε άριστα! Το πρόγραμμα διεξήχθη με απόλυτη ακρίβεια χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να αφοσιωθούν στις παρτίδες τους και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά και έφτασε στους 300 μαθητές δείχνοντας έτσι πως η πόλη του Ρεθύμνου αποτελεί την ιδανική λύση για τέτοιου είδους διοργανώσεις.
Αγωνιστικά τώρα μεγάλος ήταν ο ανταγωνισμός στις περισσότερες κατηγορίες ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις. Οι Παπαδόπουλος Αργύρης, Ναούμ Σπύρος, Καλογερής Γιάννης, Μαρκάκη Σοφία, Θεοδώρου Νικόλας συνέχισαν τις κατακτήσεις των πρώτων θέσεων δημιουργώντας έτσι ένα μονοπώλιο στις κατηγορίες τους που αν δεν επέμβει η επιτροπή ανταγωνισμού δύσκολα θα σπάσει μέχρι το τέλος της σχολικής τους θητείας!
Στη συγκομιδή των μεταλλίων τα Χανιά κυριάρχησαν για άλλη μια χρονιά με 15 πρώτες θέσεις σε σύνολο 22 απο τις οποίες τις 10 πρώτες θέσεις κατέκτησαν αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων έχοντας συνολικά 28 αθλητές να κατακτούν μετάλλια πρώτης τριάδας!
Ο Κύδωνας είχε συνολικά 10 μετάλλια απο τα οποία τα 4 ήταν πρώτης θέσης.
Έξι μετάλλια κατέκτησαν αθλητές του ΟΦΗ απο τα οποία τα δύο ήταν χρυσά.
Έξι μετάλλια κατέκτησαν και οι αθλητές του ΣΚΟΡ με ένα χρυσό.
Τέσσερα μετάλλια κατέκτησαν αθλητές του ΟΑΑΗ απο τα οποία τα δύο ήταν πρώτης θέσης.
Τρία μετάλλια κατέκτησαν αθλητές του ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου με ένα χρυσό.
Δύο μετάλλια κατέκτησε ο ΟΑΧ το ένα πρώτης θέσης, δύο μετάλλια είχαν επίσης το ΓΑΖΙ και ο ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ και ένα ο ΣΟΗ.
Αξίζει πάντως να τονίσουμε την μεγάλη άνοδο του Ηρακλείου που κατέκτησε συνολικά 16 μετάλλια δημιουργώντας ένα ρεκόρ που απ' ότι φαίνεται με τη δουλειά που γίνεται σε αρκετούς συλλόγους σύντομα θα σπάσει!

Στον αντίποδα των θετικών εντυπώσεων ήταν η οριστική απόφαση της ΕΣΣΚ να μην αλλάξει την ημερομηνία των πρωταθλημάτων Β΄ και Γ΄ κατηγορίας στερώντας απο πολλά παιδιά τη δυνατότητα να παίξουν με τις ομάδες τους ή τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα. Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός μίας ένωσης που με απόφασή της "απαγορεύει" τη συμμετοχή παιδιών σε σκακιστικούς αγώνες. Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και ο ΣΚΟ Ρεθύμνου έθεσαν το πρόβλημα που υπήρχε απο τις 26 Φεβρουαρίου ημερομηνία αρκετά έγκαιρη που μπορούσε να ληφθεί λύση χωρίς καμία συνέπεια. Δυστυχώς ακολούθησε πλήρη αδιαφορία με αποτέλεσμα η ΣΑΧ και ο ΣΚΟΡ να επανέρθουν με νέο έγγραφο προς τα μέλη της ΕΣΣΚ, τελικά στο συμβούλιο που διεξήχθη παράλληλα με το σχολικό πρωτάθλημα επικράτησε η λογική του Πόντιου Πιλάτου! Αντί να γίνει αυτοκριτική για το τι ενέργειες έκανε ο καθένας έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση ακούστηκε και αυτό, πως υπεύθυνη είναι η ΣΑΧ και ο ΣΚΟΡ που βάλανε το θέμα στις 26 και όχι στις 25 του μηνός, τώρα πλέον "νίπτουμε τας χείρας μας" ψηφίζουμε λευκό και με τρεις ψήφους στο να μην αλλάξει η ημερομηνία (Σερπετσιδάκης - Στεφανάτος και Μαραβελάκη) δύο λευκά (Καλογερής - Βουλγαρίδης) και δύο στο να αλλάξει (Ζουρμπάκη και Ναούμ) αποφασίστηκε το πρόγραμμα να παραμείνει ως έχει.... τα λόγια περιττεύουν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τελικές βαθμολογίες όλων των κατηγοριών.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2007
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2009
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2010
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2011
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2012
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2008
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2009
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2010
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2011
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2012
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2013