ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ - ΜΑΡΙΜΠΟΡ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2012- ΜΑΡΙΜΠΟΡ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Σπύρο Ναούμ και την Καραβιτάκη Ευαγγελία

Η Ευαγγελία Καραβιτάκη ο Σπύρος Ναούμ με τον προπονητή τους Τσαρουχά Κώστα

Σε μία από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί ποτέ εξελίχτηκε η φετινή διοργάνωση για τα Παγκόσμια Νεανικά Πρωταθλήματα. Οι Σλοβένοι οικοδεσπότες γιόρταζαν την πόλη τους που αναδείχτηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2012 και ανάμεσα στις πλούσιες εκδηλώσεις που ανέλαβαν ήταν και τα Παγκόσμια Νεανικά Πρωταθλήματα. Πάνω από 3.000 άτομα από 100 χώρες και των πέντε ηπείρων φιλοξενήθηκαν στο Μάριμπορ για 14 ημέρες, όπου τα πάντα στην πόλη κινούνταν στο ρυθμό του σκακιού.  

Η ελληνική αποστολή διέμενε σε πολύ όμορφα Σαλέ του Χιονοδρομικού κέντρου δίπλα από την πόλη και η μετάβασή τους καθημερινά στο χώρο των αγώνων γινόταν με το τελεφερίκ, το οποίο διέσχιζε το υψόμετρο των 1300 μέτρων και σε μετέφερε στους πρόποδες του βουνού όπου βρίσκονταν τα δύο συνεδριακά κέντρα ξενοδοχείων που φιλοξενούσαν τους αγώνες.

Αγωνιστικά τώρα η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από 9 παίκτες ανάμεσά στους οποίους ήταν οι δύο Χανιώτες αθλητές Σπύρος Ναούμ και Ευαγγελία Καραβιτάκη.
Ο Σπύρος Ναούμ παρά το ότι δικαιούταν να αγωνιστεί στην κατηγορία κάτω των 16 ετών επέλεξε τη μεγαλύτερη κατηγορία κάτω των 18 ετών όπου το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό με αρκετούς παίκτες να έχουν τον τίτλο του GM και ΙΜ. Η εμφάνισή του ήταν εκπληκτική και τα αποτελέσματά του το απέδειξαν! Με ΕΛΟ 2184 ήταν το Νούμερο 68 της αρχικής κατάταξης και κατέφερε να τερματίσει 32 θέσεις πιο ψηλά με μέσο όρο απόδοσης 2395 ΕΛΟ! Είναι εντυπωσιακό ότι ο πιο «αδύνατος» παίκτης που αντιμετώπισε στους 11 αγώνες του είχε 100 μονάδες ΕΛΟ περισσότερες από αυτόν. Με την εμφάνισή του αυτή ο Σπύρος συνεχίζει να διαγράφει μία εξαιρετική πορεία στο σκάκι κάνοντας κάθε χρόνο και μία υπέρβαση ανεβάζοντας τον πήχυ στην πόλη μας ακόμη πιο ψηλά! Υπόδειγμα όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στο σχολείο του όπου παρά το ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό αγωνιστικό πρόγραμμά του δεν έχει αφήσει στο ελάχιστο τις μαθητικές του υποχρεώσεις.
Η Ευαγγελία Καραβιτάκη έκανε την υπέρβαση μόνο και μόνο στο γεγονός ότι πήρε το εισιτήριο από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η μικρότερη των αγώνων (μόλις 7 ετών! ) έδειξε ότι έχει όλα τα στοιχεία να πρωταγωνιστήσει και να συνεχίσει τη λαμπρή πορεία που έχει το σκάκι στην πόλη μας! Η παρουσία της ήταν παραπάνω από καλή μιας και έκανε 5,5 βαθμούς σε 11 αγώνες παίζοντας μαχητικές παρτίδες και δείχνοντας ακόμη και στις ήττες ότι η απόστασή της από τις αντιπάλους της είναι ελάχιστη! Σίγουρα η αποκόμιση εμπειριών σε τέτοιες διοργανώσεις είναι τεράστια και η διάθεση για δουλειά ανεβαίνει.  
Στην επιβλητική τελετή λήξης που έγινε έλαμψε η παρουσία του Π. Παγκόσμιου Πρωταθλητή, (κορυφαίου κατά πολλούς σκακιστή όλων των εποχών) Γκάρι Κασπάροβ ο οποίος και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά!
Η Χανιώτικη παρουσία στους αγώνες ενισχύθηκε και με την συμμετοχή του Προπονητή της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων Τσαρουχά Κώστα ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Μπανίκα ήταν και οι προπονητές της Εθνικής μας ομάδος.

Αναλυτικά οι αντίπαλοι και τα αποτελέσματα των δύο παικτών μας ανά γύρο έχουν ως εξής:

Γύρος

 

 

Name

ΕΛΟ

ΧΩΡΑ

Αποτέλ.
1

Ναούμ Σπ.

IM

Kovalev Vladislav

2484

Λευκορωσία

1-0
2

Ναούμ Σπ.

 

Krzyzanowski Marcin

2357

Πολωνία

½- ½
3

Ναούμ Σπ.

FM

Ferreira Jorge Viterbo

2402

Πορτογαλία

½- ½ 
4

Ναούμ Σπ.

FM

Boscolo Federico

2311

Ιταλία

½ ½
5

Ναούμ Σπ.

FM

Drozdowski Kacper

2392

Πολωνία

½- ½
6

Ναούμ Σπ.

FM

Mons Leon

2332

Γερμανία

0 - 1
7

Ναούμ Σπ.

 

Lindgren Philip

2269

Σουηδία

1 - 0
8

Ναούμ Σπ.

 

Kozganbay Erkin

2326

Καζακστάν

1 - 0
9

Ναούμ Σπ.

IM

Mammadov Zaur

2449

Αζερμπαϊτζάν

0 - 1
10

Ναούμ Σπ.

 

Ben Artzi Ido

2298

Ισραήλ

0 - 1
11

Ναούμ Σπ.

FM

Apryshko Gleb

2328

Ρωσία

1 - 0

 

Γύρος

 

Name

ΕΛΟ

ΧΩΡΑ

Res.
1

Καραβιτάκη Ευαγγ. 

Ginovart Camille

1577

Γαλλία

0 - 1
2

 Καραβιτάκη Ευαγγ. 

Vavrinkova Anna

 

Τσεχία

1 - 0
3

 Καραβιτάκη Ευαγγ. 

Shuqja Klean

 

Αλβανία

1 - 0
4

 Καραβιτάκη Ευαγγ. 

Refiloe H. Mudodo

 

Ζιμπάμπουε

1 - 0
5

 Καραβιτάκη Ευαγγ. 

Garima Gaurav

1268

Ινδία

1 - 0
6

 Καραβιτάκη Ευαγγ. 

Juhasz Judit

1710

Ουγγαρία

0 - 1
7

 Καραβιτάκη Ευαγγ. 

Rakshitta Ravi

1312

Ινδία

½ - ½
8

 Καραβιτάκη Ευαγγ. 

Batkhishig Udval

 

Μογγολία

0 - 1
9

 Καραβιτάκη Ευαγγ. 

Marcinczyk Monika

 

Πολωνία

0 -1
10

 Καραβιτάκη Ευαγγ. 

Galvan Cipr. Viviana

1321

Ισπανία

1 -0
11

Καραβιτάκη Ευαγγ.  

Nurgali Nazerke

0

Καζακστάν

0 - 1

 

   
 
Αγωνιστικός Χώρος
 
     
     

 

 

Ναούμ Σπύρος Τσαρουχάς Κώστας Καραβιτάκη Ευαγγελία
Σπύρος Ναούμ και Καραβιτάκη Ευαγγελία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού!

Άλλη μια σημαντική διάκριση έχουμε για το Χανιώτικο Σκάκι από δύο νεαρούς αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.
Συγκεκριμένα ο Σπύρος Ναούμ και η Καραβιτάκη Ευαγγελία συμπεριλήφθησαν στη λίστα των αθλητών από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 7 έως 19 Νοεμβρίου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.
Η πρόσκληση αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι μιας και προέρχεται από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που είχαν οι δύο παραπάνω αθλητές στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα. Ο Σπύρος Ναούμ είναι ένας καταξιωμένος αθλητής με πολύ σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Μόνιμα πρωταγωνιστεί στον Ελληνικό χώρο ενώ η εμπειρία του με συμμετοχές σε ανάλογες υψηλού επιπέδου διοργανώσεις αλλά και με την εθνική μας ομάδα θα του είναι χρήσιμη για  μία καλή εμφάνιση. Στο πρωτάθλημα αυτό θα αγωνιστεί στην κατηγορία κάτω των 18 ετών.
Κοντά του η μόλις 7 ετών Καραβιτάκη Ευαγγελία η οποία εξέπληξε στα φετινά Πανελλήνια πρωταθλήματα! Η Ευαγγελία ασχολείται σοβαρά εδώ και δύο χρόνια με συστηματική προπόνηση στο σύλλογο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων και οι προσπάθειές της ανταμείφτηκαν με την πρόσκληση να συμμετάσχει στην κατηγορία κάτω των 8 ετών. Σίγουρα η συμμετοχή της και μόνο αποτελεί ένα πολύ μεγάλο έναυσμα για την περεταίρω εξέλιξή της, ενώ η εμπειρία που θα αποκομίσει είναι τεράστια αν αναλογιστούμε ότι σ' αυτούς τους αγώνες συμμετέχουν περίπου 1.500 παιδιά από όλες τις χώρες του κόσμου!
Η αναγνώριση για την συστηματική και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στο σύλλογο της ΣΑΧ επικυρώνεται και με την πρόσκληση του προπονητή της Τσαρουχά Κώστα ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Μπανίκα θα είναι οι προπονητές της Εθνικής μας αποστολής.