ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 2012


9o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στον Άγιο Νικόλαο το 9ο Παγκρήτιο Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα. Οι διοργανωτές του Α.Ο. ΛΑΤΩ δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά προσφέροντας μας μία άψογη φιλοξενία. 235 μαθητές απ' όλη την Κρήτη συμμετείχαν στις 11 κατηγορίες με κύριο χαρακτηριστικό τον έντονο ανταγωνισμό και την ψηλή ποιότητα. Βέβαια δεν είναι λίγες οι κατηγορίες που υπάρχουν παίκτες να μονοπωλούν την πρώτη θέση εδώ και πολλά χρόνια. Βοζινάκη Ανθή, Παπαδόπουλος Αργύρης, Σπύρος Ναούμ, Μαρκάκη Σοφία, Καλογερής Γιάννης έχουν χάσει τον λογαριασμό των τροπαίων τους. Εντυπωσιακότερο όμως είναι το ρεκόρ του Αργύρη Παπαδόπουλου που όχι μόνο έχει πάρει όλες τις πρώτες θέσεις απο τα Νήπια έως τώρα στην Α΄ γυμνασίου αλλά έχει και 91 νίκες στους 91 αγώνες που έχει δώσει στα σχολικά πρωταθλήματα! Στα αξιοσημείωτα επίσης αξίζει να τονίσουμε τη διπλή επιτυχία που είχε η αθλήτρια του Αγ. Νικολάου Βασιλείου Αιμιλία. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ΣΤ΄ δημοτικού ενώ πρόλαβε και συμμετείχε στους "Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης 10, 11 & 12 ετών Κρήτης - Ρόδου" που γινόταν παράλληλα με το πρωτάθλημα σκακιού και να κατακτήσει και εκεί την πρώτη θέση στο αγώνισμα της πεταλούδας!
Στους αγώνες κολύμβησης χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η κόρη της Χρυσούλας Μαραγκουδάκη, Προέδρου του Νομικού προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Πλατανιά, που ήταν αρχηγός της αποστολής του Ν.Ο.Χανίων, η οποία διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο.
Τα Χανιά κυριάρχησαν πάλι στις διακρίσεις των μαθητών με 16 πρώτες θέσεις σε σύνολο 22, από τις οποίες τις 13 κατέκτησαν αθλητές απο τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων. Πλούσια ήταν και η γενικότερη συγκομιδή μεταλλίων των μαθητών της ΣΑΧ κατακτώντας συνολικά 27 μετάλλια! Δώδεκα μετάλλια πήραν οι μαθητές του ΑΟ ΚΥΔΩΝ από τα οποία τα τρία ήταν πρώτης θέσης. Πολύ καλά τα πήγαν και οι μαθητές του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου κατακτώντας οκτώ μετάλλια ένα πρώτης θέσης, έχοντας παράλληλα μια αρκετά μαζική αποστολή με 30 αθλητές. Από την Ανατολική Κρήτη ξεχώρισε ο σύλλογος του ΟΑΑΗ με 5 μετάλλια, ενώ τέσσερα μετάλλια κατέκτησαν μαθητές του ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου και του ΟΦΗ.
Στα ομαδικά πρωταθλήματα το 13ο Χανίων κατέκτησε την 1η θέση στα Δημοτικά, το 6ο Γυμνάσιο Χανίων επανέλαβε την περσινή επιτυχία στα Γυμνάσια όπως και το 4ο Λύκειο Χανίων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τελικές βαθμολογίες όλων των κατηγοριών.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
2ο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005
3ο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006
4ο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2007
5ο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008
6ο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2009
7ο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2010
8ο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2011
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2008
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2009
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2010
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2011