ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ 2012


9o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 9ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης, που διεξήχθη στους συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου «ALEXANDRA BEACH» το διήμερο 03-04 Μαρτίου 2012.

Το Πρωτάθλημα διοργάνωσαν ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, υπό  την  αιγίδα  του  Υπουργείου  Παιδείας και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Οι συμμετοχές των μαθητών (από τα νήπια μέχρι και τη Γ΄ Λυκείου) από όλα τα σχολεία στα Χανιά, Ρέθυμνο, Επισκοπή, Καστέλι, Πλατανιά, Μάλεμε, Γεράνι, Νέα Κυδωνία, Φρε, Νιό Χωριό, Μουρνιές, Κουνουπιδιανά, Χρυσοπηγή, Νεροκούρου, Σούδα και άλλα, άγγιξαν τις 400 σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, δείχνοντας και τη θετική παράδοση που έχει δημιουργηθεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Την τελετή έναρξης χαιρέτισε η Πρόεδρος του Νομικού προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Πλατανιά κ. Μαραγκουδάκη Χρυσούλα η οποία αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που έχει όλα αυτά τα χρόνια με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και τα προγράμματα εκμάθησης σκακιού που έχει ο Δήμος σε όλη την περιοχή του Πλατανιά. Χαιρέτισε επίσης η Βουλευτής Χανίων κ. Κουρουπάκη Λίτσα η οποία μάλιστα με έμπρακτες ενέργειες στηρίζει την προσπάθεια αυτή που γίνεται και στην ομιλία της συγχάρηκε γονείς και παιδιά για την προσπάθεια τους και την ανάγκη να δώσουν δημιουργικούς διεξόδους την δύσκολη αυτή περίοδο στα παιδιά τους. Τέλος ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων ευχαρίστησε την Χανιώτικη κοινωνία που την περίοδο αυτή δεν το βάζει κάτω αλλά με μεγαλοψυχία στηρίζει τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του τόπου δίνοντας θετικά μηνύματα στη νεολαία μας. Επίσης ευχαρίστησε την εθελοντική βοήθεια πλήθος γονέων του συλλόγου μας που βοηθάνε στην επιτυχία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Έντονος συναγωνισμός υπήρχε σε όλες τις κατηγορίες με τους νικητές να ξεκαθαρίζουν οριακά και στις περισσότερες κατηγορίες να ξεχωρίζουν ακριβώς "στο νήμα" με τα κριτήρια ισοβαθμίας. Ακόμη μεγαλύτερη αγωνία υπήρχε για την κατάταξη στην πρώτη δωδεκάδα μιας και υπήρχε το όριο στις θέσεις πρόκρισης για το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα. Μη ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη δώδεκα παιδιά από κάθε τάξη (με υποχρεωτική μίνιμουμ συμμετοχή τριών κοριτσιών) προκρίνονται στο Παγκρήτιο. Η ολοκλήρωση των αγώνων έδειξε τη μεγάλη επιτυχία των μαθητών της ΣΑΧ κατακτώντας 15 πρώτες θέσεις σε σύνολο 21 επισφραγίζοντας τη δουλειά που γίνεται και επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο. Τέσσερις πρώτες θέσεις πήραν αθλητές του ΚΥΔΩΝ και δύο αθλητές του ΣΚΟΡ, που σταθερά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει άνοδο τόσο στην αυξανόμενη συμμετοχή των αθλητών του όσο και στην ποιότητα που εκφράζεται μέσα από τα αποτελέσματα των παικτών του.
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης απονέμει τιμητική πλακέτα στην Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά κ. Μαραγκουδάκη για την προσφορά της στην εξάπλωση του σκακιού μέσα απο τα προγράμματα που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά
Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου πάνω από χίλια άτομα παρακολούθησαν την τελετή λήξης και τη βράβευση των νικητών. Τους μαθητές βράβευσαν η Βουλευτής Χανίων κ. Κουρουπάκη Λίτσα, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πλατανιά κ. Μαραγκουδάκη Χρυσούλα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κονταξάκης Γεώργιος, ο Δημοτικός σύμβουλος Χανίων κ. Καραγιαννάκης Μανώλης, ο εκπρόσωπος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Βογιατζόγλου και ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Χανίων κ. Ρούσος Ιάκωβος. Τέλος ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Γιάννης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η ΣΑΧ μέσα απο προγράμματα εκμάθησης να φέρει το σκάκι κοντά στην νεολαία του τόπου μας και ευχαρίστησε όλα τα σωματεία για τη βοήθεια που προσφέρανε στο να διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΣΣΚ κ. Καλογερής αναφέρθηκε στην άψογη διοργάνωση και συγχάρηκε γονείς και μαθητές που αφιέρωσαν το Σαββατοκύριακό τους στη συμμετοχή αυτών των αγώνων.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ
Για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης πολύτιμη ήταν η συμβολή των χορηγών της εκδήλωσης - Κεντρικός χορηγός είναι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ και τα σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ, και χορηγοί το ξενοδοχείο ALEXANDRA BEACH το θεωρητικό Φροντιστήριο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ το Φροντιστήριο ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, τα κέντρα ξένων γλωσσών ΛΕΝΑ ΦΥΝΤΡΙΛΑΚΗ - ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ η ψησταριά ΡΟΥΜΕΛΗ η Πιτσαρία CAPRICCIOZA το Βιβλιοπολείο LIBRAIRIE η κατασκευαστική Φωτοβολταϊκών συστημάτων CELL ENERGY και η ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΚ LINES
Η εξαιρετική επιτυχία της διοργάνωσης του Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος δείχνει ξεκάθαρα ότι ένας αθλητικός θεσμός προς τη νεολαία της Κρήτης καθιερώνεται στη συνείδηση μαθητών, δασκάλων αλλά και των γονέων των Χανιωτών μαθητών.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες όλων των κατηγοριών.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2007
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2009
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2010
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2011
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2008
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2009
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2010
Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης 2011

 

 
 Librairie


Βιβλιοπωλείο
 

ΚΕΝΤΡΑ
ΞΕΝΩΝ
ΓΛΩΣΣΩΝ

28210-45611
28210-81942
28210-89481

ΦΥΝΤΡΙΛΑΚΗ
ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ ΛΕΝΑ