3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Με 184 σκακιστές και σκακίστριες κάθε ηλικίας, από κάθε μέρος της Γης, ξεκίνησες χθες Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011, το 3ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Ρεθύμνου. Οι σκακιστές αυτοί εκπροσωπούν 30 διαφορετικές χώρες, από την Ινδία και το Χονγκ Κονγκ ως την Αργεντινή και τη Χιλή, δίνοντας στο τουρνουά έναν παγκόσμιο και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Ανάμεσά τους βρίσκονται 21 σκακιστές και σκακίστριες που κατέχουν τον ανώτατο διεθνή τίτλο, αυτόν του γκρανμέτρ, καθώς επίσης 11 διεθνείς μετρ, σε σύνολο 47 τιτλούχων σκακιστών. Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των πολυπρωταθλητών Ελλάδος Χρίστου Μπανίκα και Σπύρου Σκέμπρη, καθώς και των γκρανμέτρ Τσάντα Σαντιπάν (Ινδία), Γιούρι Κριβορούτσκο (Ουκρανία), Αλμπέρτο Ντάβιντ (Λουξεμβούργο). Επίσης συμμετέχει πληθώρα ταλαντούχων νεαρών σκακιστών και σκακιστριών, τοπικών και μη, μεταξύ των οποίων και οι πρωταθλητές Ελλάδας Νικόλας Θεοδώρου (κάτω των 12 ετών, Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου), Σπύρος Ναούμ (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, κάτω των 14) και Ανθή Βοζινάκη (ΣΑ Χανίων, κάτω των 10).
Η τελετή έναρξης του 3ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Ρεθύμνου έλαβε χώρα στο θέατρο «Ερωφίλη», στο κάστρο της πόλης, σε συνδυασμό με την παράσταση της αρχαιοελληνικής τραγωδίας «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, από τους μαθητές της Θεατρικής Ομάδας του Πειραματικού Γυμνασίου & Λυκείου Ρεθύμνου, με μαζική συμμετοχή του κόσμου και σε κατάμεστο θέατρο! Νωρίτερα είχε δοθεί η έναρξη στο αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά, με τους αγώνες του 1ου γύρου, στο Σπίτι του Πολιτισμού (πλατεία Μικρασιατών). Το προηγούμενο απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίδειξη σιμουλτανέ στην πλατεία Μικρασιατών από τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας Σπύρο Σκέμπρη, ο οποίος αντιμετώπισε ταυτόχρονα 30 αντιπάλους, κερδίζοντας τους 25 και παραχωρώντας 5 ισοπαλίες (στους Λουκά Λαμπούδη, Νικόλα Θεοδώρου, Νίκο Αλιμπινίση, Άρη Σφηνιά και Γιώργο Μαθιουλάκη). Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά από τις 17:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει. Το τουρνουά καλύπτεται στο Διαδίκτυο από τον ιστοτόπο www.rethymnochess.gr, με κάθε σχετική πληροφορία (αποτελέσματα, βαθμολογίες, κληρώσεις, παρτίδες) αλλά και οπτικό υλικό.
Διοργανωτές αυτής της μεγάλης σκακιστικής σύναξης, από τις ισχυρότερες και μαζικότερες του είδους της στην Ελλάδα, είναι ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ρεθύμνου και ο Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ρεθύμνου, την Περιφεριακή Ενότητα Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης. Οι αγώνες προετοιμάστηκαν και διεξάγονται υπό την επίβλεψη του Διευθυντή Αγώνων, του προέδρου του ΔΑΟΡ Μανώλη Αναγνωστάκη. Σημαντική συμβολή στην οργανωτική επιτυχία του τουρνουά έχουν τα μέλη του ΣΚΟΡ και οι εθελοντές του ΔΑΟΡ, ενώ ομάδα εθελοντών των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται παρούσα καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων για να αντιμετωπίσει τυχόντα έκτακτα περιστατικά. Φυσικά, πολύ σημαντική είναι η στήριξη της διοργάνωσης από τους χορηγούς της: ΟΠΑΠ (μέγας χορηγός), Cosmote, Γραφοτεχνική, αναψυκτικά Αρκάδι, νερό Σεληνάρι και το RethymnoGuide.gr.

Επίσημη σελίδα διοργανωτών

παρτίδες 1ου Γύρου
παρτίδες 2ου Γύρου