ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ 2011


8o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

¶ψογες συνθήκες διοργάνωσης και μεγάλη συμμετοχή για άλλη μια χρονιά στο Δήμο Πλατανιά!

Με μεγάλη επιτυχία έληξε το 8ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στους συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου «Caldera Creta Paradise» το διήμερο 12-13 Μαρτίου 2011.

Το Πρωτάθλημα διοργάνωσαν ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, υπό  την  αιγίδα  του  Υπουργείου  Παιδείας και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Οι συμμετοχές των μαθητών (από τα νήπια μέχρι και τη Γ΄ Λυκείου) από όλα τα σχολεία στα Χανιά, Ρέθυμνο, Καστέλι, Παλαιόχωρα, Κουντούρα,  Πλατανιά, Μάλεμε, Γεράνι, Νέα Κυδωνία, Φρε, Νιό Χωριό, Μουρνιές, Κουνουπιδιανά, Χρυσοπηγή, Νεροκούρου, Σούδα και άλλα, άγγιξαν τις 400, ενώ η επιτυχία της διοργάνωσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Οι εντυπώσεις από τη φιλοξενία των μαθητών και των γονέων τους ήταν άριστες, γεγονός στο οποίο συνέβαλε σημαντικά ο άνετος χώρος και η άριστη  εξυπηρέτηση του ξενοδοχείου, το οποίο υπολογίζεται ότι φιλοξένησε μαζί με τους διοργανωτές, γονείς, συνοδούς και προσκεκλημένους, συνολικά περισσότερα από 1.000 άτομα, σε μια εκδήλωση που έδειξε ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αντίστοιχη Πανελλήνια διοργάνωση.
Στην τελετή λήξης των αγώνων παραβρέθηκαν και βράβευσαν τους νικητές ο Βουλευτής Χανίων κ. Δαμιανάκης Ευτύχης, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Γιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Δασκαλάκης Νίκος και Καλαϊτζάκης Γιώργος, ο Δημ. Σύμβουλος Πλατανιά κ. Πραματευτάκης Νίκος, ο Δημ. Σύμβουλος Χανίων κ. Βλαζάκης Νίκος, ο Δημ. σύμβουλος και Πρόεδρος της επιτροπής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Βογιατζόγλου Χαράλαμπος, και ο Δημοτικός σύμβουλος Χανίων κ. Φραγκάκης Μανώλης οι οποίοι τόνισαν στην ομιλία τους την σημαντική ανάπτυξη που έχει το σκάκι τα τελευταία χρόνια στο νομό μας και την θετική επίδραση που έχει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, γεγονός που δίνει στο σκάκι μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική αξία.
Για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν πολύτιμη η συμβολή των χορηγών της εκδήλωσης - Κεντρικός χορηγός ήταν η εταιρία MΟΒΙΑΚ, και χορηγοί το ξενοδοχείο CALDERA CRETA PARADISE το θεωρητικό Φροντιστήριο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ το πολυεκπαιδευτήριο ΕΡΕΥΝΑ, τα κέντρα ξένων γλωσσών ΛΕΝΑ ΦΥΝΤΡΙΛΑΚΗ - ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ την εταιρία CRETA THERM - ΞΥΔΑΚΗΣ και τα Σούπερ Μάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
Η εξαιρετική επιτυχία της διοργάνωσης του Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος δείχνει ξεκάθαρα ότι ένας αθλητικός θεσμός προς τη νεολαία της Κρήτης καθιερώνεται στη συνείδηση μαθητών, δασκάλων αλλά και των γονέων των Χανιωτών μαθητών.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τελικές βαθμολογίες όλων των κατηγοριών.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ΦΥΝΤΡΙΛΑΚΗ - ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ ΛΕΝΑ
ΚΕΝΤΡA ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ