ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ 2010ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

geniki
Γενική άποψη απο τους αγώνες

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές!

Το Σαββατοκύριακο 27 - 28 Φεβρουαρίου διεξήχθη στο ξενοδοχείο Santa Marina το 3o Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δυτ. Κρήτης. Μπορεί το σκάκι στα Χανιά να είναι σε ψηλό επίπεδο τόσο σε ποιότητα όσο και σε μαζικότητα αλλά αυτό που έγινε στην έναρξη των αγώνων ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη δημιουργώντας έναν ευχάριστο "πονοκέφαλο στους διοργανωτές.

afisa

Παρά το γεγονός ότι είχαν προβλέψει κάθε λεπτομέρεια για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων βρέθηκαν αντιμέτωποι με πάνω από 1000 άτομα (μαθητές και συνοδοί) ξεπερνώντας έτσι κάθε προηγούμενη διοργάνωση που έχει γίνει στην πόλη μας.
Οικοδεσπότης της διοργάνωσης ήταν για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Πλατανιά που επανειλημμένα δείχνει ότι είναι παρών και στηρίζει τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας.
Το Πρωτάθλημα διοργάνωσαν ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων με συνδιοργανωτές τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης. Πολύτιμη ήταν η συμβολή της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας που ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης.
Στην τελετή λήξης των αγώνων παραβρέθηκαν και βράβευσαν τους νικητές ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Τσαγκαράκης Γεώργιος, ο Αντινομάρχης Χανίων κ. Φραγκάκης Μανόλης, οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Μπεμπλιδάκης, κ. Μαυρεδάκης και κ. Μαυρογένης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πλατανιά κ. Ανδρεάδης και σύσσωμο το συμβούλιο της ΣΑΧ οι οποίοι τόνισαν στην ομιλία τους τον σημαντικό ρόλο που παίζει το σκάκι στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών με την ανάπτυξη της λογικής και της μνήμης, όπως επίσης και στην καλλιέργεια σημαντικών πνευματικών αξιών, γεγονός που δίνει στο άθλημα μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική αξία.

Από συλλογική πλευρά θα λέγαμε ότι οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων ήταν για άλλη μια φορά οι πρωταγωνιστές αφού τόσο στα συνολικά μετάλλια όσο και στις πρώτες θέσεις ήταν ο σύλλογος με τις περισσότερες διακρίσεις.
Αναλυτικά οι αθλητές της ΣΑΧ κέρδισαν 33 μετάλλια εκ των οποίων τα 12 ήταν πρώτης θέσης.
Οι αθλητές του ΚΥΔΩΝ κέρδισαν 19 μετάλλια απο τα οποία τα 8 ήταν πρώτης θέσης.
Οι αθλητές του ΣΚΟΡ κέρδισαν 9 μετάλλια εκ των οποίων 2 ήταν πρώτης θέση.
Πέντε μετάλλια κέρδισαν οι αθλητές του ΟΑΧ με δύο πρωτιές.
Τρία μετάλλια κέρδισαν οι αθλητές του ΑΟ Κισσάμου
και δύο μετάλλια αθλητές του ΓΑΖΙΟΥ.

 

Αναλυτικά οι πίνακες βαθμολογίας ανά τάξη.

 

Προηγούμενες διοργανώσεις.
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2007
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2009
Σχολικό Πρωτάθλημα Δ. Κρήτης 2009