ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2010

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ


Πατρελάκης Ευάγγελος Πρωταθλητής Ελλάδος!

Παπαδόπουλος Αργύρης - Σερπετσιδάκης Νίκος Αργυρά μετάλλια και
Ναούμ Σπύρος Χάλκινο μετάλλιο!

Το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα αποτελεί την μαζικότερη ατομική διοργάνωση στο σκάκι. Πάνω από 700 παιδιά απ' όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Πόρτο Καρά της Χαλκιδικής δείχνοντας ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μία γιορτή του σκακιού.
Παρ' όλα αυτά όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και εμείς από την Κρήτη μιας και οι συνεχείς διοργανώσεις στην Χαλκιδική και το μεγάλο κόστος μετάβασης στερούν τη δυνατότητα σε αρκετούς σκακιστές μας να συμμετάσχουν σ' αυτές. Τη φετινή χρονιά μάλιστα ήταν ιδιαίτερα μικρή η συμμετοχή με μόλις 18 αθλητές να αγωνίζονται σε σύνολο 80 θέσεων που έχει η ΕΣΣΚ! Μπορεί να ήταν μικρή η συμμετοχή αυτό όμως που δεν έλλειπε ήταν η ποιότητα! Οι μαθητές μας φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις περισσότερες κατηγορίες κατακτώντας τέσσερα μετάλλια και έχοντας γενικότερα καλές εμφανίσεις απ' όλους τους υπόλοιπους.
Αναλυτικά τώρα και ξεκινώντας από τη μικρότερη κατηγορία των νηπίων όπου είχαμε και τη μεγαλύτερη επιτυχία! Στη συγκεκριμένη κατηγορία ο Πατρελάκης Ευάγγελος εντυπωσίασε για άλλη μια φορά με τη σταθερότητά του και μετά τις πρώτες θέσεις στο Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης και στο Παγκρήτιο κατέκτησε την πρώτη θέση και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και ο Μπούλακας Μάριος ο οποίος ξεκίνησε αρκετά φοβισμένα τους αγώνες του στην πορεία όμως ανέκαμψε και με 4 βαθμούς πήρε την 20η θέση. Ο Τσαγκαράκης Γιώργος και ο Γιαννούλης Χρήστος με 3 βαθμούς πήραν την 24η και 27η θέση αντίστοιχα.

Στην Α΄ δημοτικού είχαμε πολύ καλή εμφάνιση από τον Λιοδάκη Φίλιππα που με 6,5 βαθμούς πήρε την 4η θέση. Ο Τουτουδάκης Μιχάλης από τον Άγιο Νικόλαο με 6 βαθμούς πήρε την 10η θέση και ο Λιανέρης Ανδρέας από το Ηράκλειο με 5 βαθμούς πήρε την 22η θέση.

Στη Β΄ δημοτικού είχαμε την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου από τον Σερπετσιδάκη Νίκο! Ο Νίκος με 7,5 βαθμούς πήρε τη 2η θέση ανεβάζοντας έτσι και το "πρεστίζ" του Ηρακλείου μιας και είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε αθλητή του να κατακτά μετάλλιο. Πολύ καλή εμφάνιση στην ίδια κατηγορία και από τον Γεωργακόπουλο Νίκο που με 6 βαθμούς πήρε την 7η θέση! Ο Μαργαρίτης Μηνάς με 5,5 βαθμούς πήρε την 16η θέση και η Γιαννούλη Αλίκη με 3,5 βαθμούς την 43η θέση.

Στην Δ΄ δημοτικού είχαμε μοναδική παρουσία του Σπυριδάκη Ορέστη από τον Αγ. Νικόλαο ο οποίος με 3 βαθμούς πήρε την 57η θέση.

Στην Ε΄ Δημοτικού είχαμε την πολύ καλή εμφάνιση του Αργύρη Παπαδόπουλου που με 7,5 βαθμούς πήρε την 2η θέση!

Στην ΣΤ΄ δημοτικού ο Μαργαρίτης Γιώργος και η Σερπετσιδάκη Εύα με 4 βαθμούς πήραν την 40 και την 51η θέση αντίστοιχα.Στην Α΄ Γυμνασίου ο Σπύρος Ναούμ σταθερός στις καλές εμφανίσεις για άλλη μια χρονιά βρέθηκε στο βάθρο των νικητών και με 7 βαθμούς πήρε την 3η θέση.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Λιοδάκη Κων/νο στη Β΄ γυμνασίου που με 6 βαθμούς πήρε την 7η θέση. Στην ίδια κατηγορία ο Ψαρουδάκης Παύλος με 4,5 βαθμούς πήρε την 24η θέση.

 

ρο