ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ


 

Η ΣΑΧ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ CHAMPIONS LEAGUE !


Στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση που διεξάγεται στην Ευρώπη έλαβε μέρος η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων.
Το Διασυλλογικό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Champions League) διεξήχθη τη φετινή χρονιά στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας με τη συμμετοχή 49 ομάδων από 40 χώρες. Η κάθε ομάδα αποτελούταν από έξι παίκτες, ανάμεσά στους οποίους οι 135 είχαν τον ανώτερο τίτλο του GM ενώ οι 24 από αυτούς ξεπερνούσαν σε  ΕΛΟ το 2700 δείχνοντας έτσι το μέγεθος της ποιότητας του πρωταθλήματος. 
Η ομάδα της ΣΑΧ ήταν η μοναδική Ελληνική εκπρόσωπος και το γεγονός αυτό αν συνδυαστεί με το ότι η σύνθεσή της στηριζόταν σε 6 Χανιώτες αθλητές αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας. Οι ευκαιρία που δόθηκε σε νεαρούς σκακιστές της πόλης μας να βρεθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε Παγκόσμια κλίμακα  και να αγωνιστούν δίπλα σε κορυφαία ονόματα του Σκακιού ήταν μοναδική και σίγουρα αποτελεί τεράστιο κίνητρο εξέλιξης και παρακαταθήκη ακόμη μεγαλύτερης ανόδου για το σκάκι της Πόλης μας, που ήδη είναι από τα υψηλότερα στην Ελλάδα.
Αγωνιστικά τώρα την 1-2η θέση κατέκτησαν οι Ρώσικες ομάδες Economist με 13 βαθμούς, η Yugra 11 βαθμούς και 3η ήταν η Ουκρανική A DAN DZO & PGMB με επίσης 11 βαθμούς. Η ομάδα της ΣΑΧ με 3 νίκες στους 7 αγώνες πήρε την 33η θέση η οποία ήταν πολύ ψηλότερη από την αρχική της κατάταξη, ειδικότερα δε οι παίκτες τους είχαν πολύ καλά ατομικά αποτελέσματα κερδίζοντας όλοι αρκετές μονάδες ΕΛΟ. Την σύνθεση της ομάδας της ΣΑΧ αποτέλεσαν οι: Τσαρουχάς Κώστας, Καλαϊτζόγλου Παναγιώτης, Κατζουράκης Παύλος και οι τρεις έφηβοι σκακιστές Λιοδάκης Κων/νος, Παπαδογιάννης Σεβαστιανός και Ναούμ Σπύρος.
Την ομάδα της ΣΑΧ στήριξε στην προσπάθειά της τόσο η Νομαρχία Χανίων όσο και η Τράπεζα Χανίων δείχνοντας επανειλημμένα την έμπρακτη στήριξή τους σε ζητήματα άθλησης της νεολαίας μας.

 

 

εικόνες από την παλιά πόλη της Φιλιππούπολης

Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων

Βαθμολογίες απο το Chess-results